Pengikut

23 April, 2015

Happy 11 Months Baby D - 5 April 2015

Happy 11 months Baby D
Sebenarnyer baby D genap 11 bulan pd 5 April yg lalu..
tp disebabkan mamanyer bz tak tau ler apa yg dibzkan 
sampai terlupa yg baby D dah masok 11 bulan..huhu sabo je ler..sorry yer dik..


Perkembangan baby D semakain bnyk akai haha..skrg ni pun dh pandai nak menyakat abg..abg kena lar redha..nama pun abg kan..GG tumbuh serentak 4 batang..skrg dh boleh menapak 3 tapak ke 4 tpk kehadapan..merangkak selangkah dua..ermm alynn rasa baby D tak merangkak kot maybe terus berjalan..dan akhirnya baby D dah boleh duduk dgn sendiri slow2 maklum lar peha tebai hehe..baby D dah pandai tepuk tgn pok amai2..melambai tgn babai..masih menyusu dgn mama..alhamdulillah semoga baby di terus dimurahkan rezeki menyusu dgn mama..

Ok pic bwh ni baby D kena buli dgn opismatte haha..


Sekejap jew masa berlalu tak lama lagi baby D nak masok setahun..gembira sedih pun iye jugak..perasaan bercampur baur..apa pun mama abah sekeluarga mendoakan yg terbaik utk baby D

Semalam Hari Kedua Alhamdulillah

Alhamdulillah..
Berjaya menghabiskan puasa untuk hari kedua..
sekali lagik terlajak tido..niat nak bersahur pun ke laut..lahaiii..

Menu berbuka puasa alynn semalam seperti biasa mak yg masak..
sotong sambal dan bayam masak tumis air..
cuma alynn tambah pekasam lautan bawang haha..

Syukur diatas rezekinya..alhamdulillah..
Hr ni meneruskan lagi puasa semoga dipermudahkan sehingga waktu berbuka amin..

22 April, 2015

Kuew Tiaw KungFu D 10 Cafe Seremban 2

Dah petang2 ni mule lar teringat makanan haha..sabo2..
tp nk jugak share walaupun belum boleh makan lagik dpt menjamu mata pun boley haha..

Sejak dua menjak ni fav menu is kuew tiaw kungfu..kuew tiaw goreng garing nyummy..
dah jumpa tmpt yg best kena dgn selera..kalau order mesti sayur lebih br umpph kan hehe..

Pintu hadapan D'10 cafe seremban 2

Deko bhgn. dalam D'10 Cafe..



















Haaa..ini lar kuew tiaw kungfu yg disebut2 tadi..taraaa..sedapnyerr lahaii..


















Agak2 sempat tak dijadikan menu berbuka pose hr nie..

Alhamdulillah Untuk Hari Semalam

As salam,
Alhamdulillah dari sehari ke sehari niat nak mengganti pose akhirnya tercapai jugak..br sehari je pon bnyk hari lagik nak kena ganti nie huhu..semoga diberi ketabahan dan kesihatan utk mengganti pose..

Nk share menu berbuka pose smlm masakan dari mak hehe..cayunk mak..daging salai masak lemak cili api, tempe ikan bilis berlada goreng garing dgn sayur kacang panjang..alhamdulillah.


Hari nie meneruskan pose utk hari ledua semoga dipermudahkan amin..

30 Mac, 2015

Setahun tak sekali masuk dapur..

Kalau citer bab masak memasak ni mmg ngaku lar jarang2 sekali alynn dapat masuk dapur..lebih2 lagi tinggal dgn mak..hari2 blk dh ptg bdn dah penat perut dah mintak makanan haha..so mak tersyg dh siap masak utk anak menantu..mak2 kite mmg amat memahami kan? Syg mak..

Tp smlm teringin nk makan ikan dh beberapa hari asyik mkn ayam jew...ala masak yg goreng2 jew pun yg penting masak dgn penuh kasih syg kan hehe..kebetulan mak blk dr kenduri kat johor bwk blk daging kambing masak kuzi..fav en hubby mmg layan lar kann..alhamdulillah ada lauk tambahan..tp hubby request ikan pekasam pulakk..layanzzz


Baby D tumbuh GG Abg Danish Hilang GG

Alkisahnyer gg abg danish mmg dah lama goyang so alynn suruh abg danish goyang2 kan nanti senang lar nk cabut..last 2 week dlm kereta br jew nak reverse tiba2 abg danish tunjuk pd wan n maksu yg gg nyer dah takder..biler wan tgk gg dah takder muler ler gelabah..amik tisu..abg danish tgk tisu berdarah mule cuak hehe..sblm tu relax jerk sbb rasanyer tak sakit kot tp tgk darah jd takot pulak..lepas dah berkumut misi mencari gg abg danish yg tercampak tak tau kat mana..cari nyer cari rupe nyer kt tepi pintu keta sebelah wan mak aihh punyer ler jauh terpelanting haha.. Kecik cenonit jerk gg susu ang danish sib baik jumpa..

Abg danish..abg danish..
Punyer ler happy dpt cabut gg sendiri hampir semua org yg abg danish jumpa dia nk bgtau yg gg nyer dah tercabut..dan nk jugak bgtau abgcabut sendiri haha..

Ada sebatang gg abg danish yg dah goyang tunggu masa jew haha..




Dhiya 10 Months Old

Alhamdulillah..
Rasa sekejap ms berlalu baby D dah pun berusia 10 bulan pd 5 mac yg lalu..late n3 tp nk juga abadikan dlm diari alam maya alynn nie..


So, kalau bulan2 sblm ni baby D tak lar menunjukkan peningkatan yg ketara tp slps usia 10 bulan bnyk pencapaian yg alin dpt lihat pd baby D..

- Baby D dah mula berani utk berpaut dan berdiri dan melepaskan pegangan dr sesiapa;
- Baby D dah start tumbuh gigi bukan satu tp sekali tumbah 4 btg, so faveret baby D skrg adalah melaga2 kan gigi atas dgn gigi bawah, mama pulak yg terasa ngilu hehe..;
- Baby D skrg dlm proses test ketajaman gigi so hati2 huhu..
- Baby D dh pandai melambai babaiii..;
- Baby D dah boleh duduk tegap tanpa sokongan;
- Baby D pandai meniru bunyi2an dr sesiapa hehe..
- Baby D still makan nasi lembik tanpa di blend
- Baby D still breastfeed..mama doa semoga allah memurahkan rezeki baby D selama 2 thn inshaAllah

Utk pandai itu ini berdiri, tumbuh gg dll Baby D demam kebah demam semula..complete dgn selsema batuk..hilang selera mkn bdn susut..last checkup Baby D hanya naik 200grm shj..

Ok this week Baby D 11 months..another  1 months baby D will turns 1 year..how time flies huhu..



Holiday yea!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...