Pengikut

01 September, 2014

Alhamdulillah, Baby D dah Selamat Berkhatan

As salam,
tunggu nyer tunggu
tangguh nyer tangguh
tgk2 lagi2 2 minggu Baby D nak masuk usia 4 bulan..
tapi Baby D tak bersunat lagik..camner nie..
alynn dh start cuak sbb alin dgn adik beradik dulu lepas pantang je mmg mak dh bwk g bersunat..
so, terus buat appoinment kt hosp azzahrah bangi tmpt Baby D dilahirkan utk bersunat..kt situ ada doktor pakar perempuan.

25 ogos 2014,
anak yg nak bersunat mama yg terlebih nebes..
Baby D elok jerk gelak2 sonok sgt
tak tau lepas ni nak nanges dikk..


oleh krn nebes terlampau
alynn ajak mak teman masok skali..hihi..
pic baby di tgh dilekakan dgn dgn menan..
jap lepas tu baby D menanges..
tersedu2 sedey nau2..

 

Alhamdulillah rasa lega sgt biler
suruhan NYA dah selamat ditunaikan..
semoga baby D membesar dgn sihat aminn..

Ikan Bakar di Hari Lahir Wan..

Sempena hari lahir mak yg pd 22 Ogos yg lalu..kami g makan ikan bakar kat bagan lalang..nyummy..thanks ayah blanje kami, dah lama tak pekena ikan bakar tau2 jerk anak dia ni dah lama nak melahap ketam..masih teringat lagi famili mkn ketam waktu alynn dlm pantang..walaupun ms tu dah sebulan seminggu dh berpantang..tp tak berani pulak nak mkn takut jd apa2 susah jugakkan..so, anggap ler ikan bilis tu mcm ketam..huhuuu..

Mak, selamat hari lahir..alynn syg mak ketat2..
tiada apa didunia ni yg dpt menandingi mak..jasa dan pengorbanan mak tak dpt alynn balas..


wan wif baby D..
thanks mak sbb sudi jg cucunda a.k.a anak alynn
ok perhatikan tgn baby D yg skrg ni dh pandai nak memegang menggengam apa shj yg berhampiran..so,sesape yg ada jerawat yg rasa2 nak dipecahkan..Baby D boley tlg..no hal lahh..hihii



28 Ogos, 2014

Baby Dhiya Dah Meniarap

alhamdulillah di usia 3 bulan sengah baby D dah pandai meniarap..rasa cepat sgt baby D membesar..mulanya baby D start mengiring-ngiring..sampaikan dlm buai pun baby D nak mengiring..tak lama lepas tu baby D mula menolak kakinyer tu meniarap..kesian jugak bile baby D merengek sbb tangan terhimpit..dan utk permulaan leher baby D tak brp kuat..sekejap jer baby D dpt angkat kepala kemudian baby D jatuhkan kepala..then amik kesempatan isap jari..oh..no..no..

kdg2 alynn tlg jugak betulkan tgn baby D yg tersepit tuu..tp in sha allah tak lama lagi pandai lar baby D meniarap dgn baik tak lar terhimpit tgn lagi..


princess mama..luv u cayunk..
chaiyok2!!

pssttt..baby D dah mula angkat kepala..huhh kuat sungguh tenaga anak mama nie..lagiii baby D selalu main2 lidah dgn gusi..aihh adik dah nak timbuh gigi ker..tunggu dan lihat...

till then

27 Ogos, 2014

#WW# if u think i'm cute u should see my mom

jgn ada yg mual2 tekak..
sbb yg empunyer blog dh lama muntahh..haha


25 Ogos, 2014

R.A.Y.A KRAFTANGAN 2014

Seronok..seronok sgt2 sbb dpt makan..mcm2 ada tinggal lagi nak beringat atau tak jew..maklum ler masih menyusu bdn..itupun dh kena sound sbb mkn tembikai..huhu..dah tu tembikai tu merah sgt menggoda tekak..haha..

yg tak syioknyer bertambah lagi berat bdn yg sedia menembam..huhu..kali ni sambutan raya kraftangan buat hari bekerja so takder ler pic kami2 bersama famili..apa lagi ms nie ler nak selfie dgn member2..




Baby D Dalam Bakul

haihhh..mmg alynn berhajat sgt nak belikan bakul baby sblm bby D lahir lagi..kononnyer nak tempah ler kt usahawan tmpt alynn keje tp tunggu nyer tunggu dh hampir ms nak bersalin..kesuntukkan masa plus duit yg hado disaat2 genting..hehe..tau2 je lar kan kalo tempah khas ni harga nyer pun khas jugak..nak beli yg ready made maybe murah sket kan tp tak jumpe pulak huhu..so, adik dok dlm baby court abg dulu2 je lar eh..

tp rezeki baby D G beraya umah kyt pinjam jap baby syalia nyer bakul..mula2 tu baby D dok diam je..pastu mule ler start enjin haha..

ok..ngam2 je baby D dlm bakul..sket lagi dh tak muat..
tq baby syalia pinjamkan bakul jap utk bby syalia..




Kunjungan Balas Pergi Beraya

ape punye tajuk daaa..
dah pening..letak tajuk ikut suke hati..hehe
nk cerite nyer slps geng dc dtg beraya tiba lah masa utk kunjungan balas kerumah iman n kyt..

dirumah iman tak sempat bergambo dan tak teringat langsung nak bergambo syiok sgt dpt mkn mee kari..nyummyyy..tp tak pe kami dpt jugak mengabadikan sekeping gambar kenangan di rumah kyt walaupun terasa diri ni dah selekeh habiss..sbb sblm tu kami g open house umah bos di rawang sel tempuh jem bagai akhirnyer sampai jugak ke rumah kyt kt bangi..alhamdulillah..kami dihidangkan dgn spagetti kuah sardin..lagi sekali alhamdulillah..


Holiday yea!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...