Pengikut

15 September, 2014

Cuti Xtra

esok hari Malaysia
sumer org pun dpt cuti kan..yeaa
tp hr ni alynn amik cuti xtra..so xtra yeaaa
dpt 4 hr cuti..seronok nau2..
cuti lama tp tak g mana pun..
tak blk kg pun..

minggu ni rumah mak ada buat renovation sket so famili alynn berkumpul kt rumah sendayan..
senang tukang nak buat keje biler kami takder
cuma hubby jerk yg akan stay utk memantau keje2 renovation..

seronok sgt spend time dgn famili..
golek2 baring2..masak mkn sama2..
rasa mcm g bercuti jugak sbb kami jarang blk sendayan so sesekali blk dpt lar tukar2 angin..

pagi di sendayan..
dua beradik layan chipmunk..



13 September, 2014

Ya allah Permudahkan Aku..

Alhamdulillah..
Sehingga kini Baby D masih sepenuhnye menyusu dgn susu ibu..tak tau sehingga bile tp alynn akan tetap berusaha sedaya yg mampu utk terus menyusukan Bby D..perjalanan utk fully bf bby D adakala nya alynn diduga..segala pahit manis akan dikenang dan menjadi memory indah satu hari nanti..semoga niat alynn dipermudahkan..amin

Rutin harian di opis adalah pump susu..setiap hari mesti bwk blk stok susu utk Baby D..ada kalanyer kerajinan mengepum merudum..tp biler teringat Baby D terus bersemangat nak pump pulak tu skrg ni Baby D semakin kuat menyusu..maknanya mama kena lebih gigih membuat stok utk baby D..

thanks hubby n mak sbb bg support utk terus fully bf bby D..luv u lahhh..

kalau dulu time abg mama pakai manual pump..tp kini tidak lagi..cewahhh cam iklan tak berbayar pulak hihi..tq hubby walaupun tak dpt medela free style dpt medela swing pun mama dh syukur..happy sgt2..



10 September, 2014

#WW# My First Photobook

Super Duper xcited..
Photobook dh sampai semalam..yeaa!!
semuanyer puas hati tp tang cover pic yg sedey..huhu
yg lain sumer thorbaekkk!!



01 September, 2014

Alhamdulillah, Baby D dah Selamat Berkhatan

As salam,
tunggu nyer tunggu
tangguh nyer tangguh
tgk2 lagi2 2 minggu Baby D nak masuk usia 4 bulan..
tapi Baby D tak bersunat lagik..camner nie..
alynn dh start cuak sbb alin dgn adik beradik dulu lepas pantang je mmg mak dh bwk g bersunat..
so, terus buat appoinment kt hosp azzahrah bangi tmpt Baby D dilahirkan utk bersunat..kt situ ada doktor pakar perempuan.

25 ogos 2014,
anak yg nak bersunat mama yg terlebih nebes..
Baby D elok jerk gelak2 sonok sgt
tak tau lepas ni nak nanges dikk..


oleh krn nebes terlampau
alynn ajak mak teman masok skali..hihi..
pic baby di tgh dilekakan dgn dgn menan..
jap lepas tu baby D menanges..
tersedu2 sedey nau2..

 

Alhamdulillah rasa lega sgt biler
suruhan NYA dah selamat ditunaikan..
semoga baby D membesar dgn sihat aminn..

Ikan Bakar di Hari Lahir Wan..

Sempena hari lahir mak yg pd 22 Ogos yg lalu..kami g makan ikan bakar kat bagan lalang..nyummy..thanks ayah blanje kami, dah lama tak pekena ikan bakar tau2 jerk anak dia ni dah lama nak melahap ketam..masih teringat lagi famili mkn ketam waktu alynn dlm pantang..walaupun ms tu dah sebulan seminggu dh berpantang..tp tak berani pulak nak mkn takut jd apa2 susah jugakkan..so, anggap ler ikan bilis tu mcm ketam..huhuuu..

Mak, selamat hari lahir..alynn syg mak ketat2..
tiada apa didunia ni yg dpt menandingi mak..jasa dan pengorbanan mak tak dpt alynn balas..


wan wif baby D..
thanks mak sbb sudi jg cucunda a.k.a anak alynn
ok perhatikan tgn baby D yg skrg ni dh pandai nak memegang menggengam apa shj yg berhampiran..so,sesape yg ada jerawat yg rasa2 nak dipecahkan..Baby D boley tlg..no hal lahh..hihii



28 Ogos, 2014

Baby Dhiya Dah Meniarap

alhamdulillah di usia 3 bulan sengah baby D dah pandai meniarap..rasa cepat sgt baby D membesar..mulanya baby D start mengiring-ngiring..sampaikan dlm buai pun baby D nak mengiring..tak lama lepas tu baby D mula menolak kakinyer tu meniarap..kesian jugak bile baby D merengek sbb tangan terhimpit..dan utk permulaan leher baby D tak brp kuat..sekejap jer baby D dpt angkat kepala kemudian baby D jatuhkan kepala..then amik kesempatan isap jari..oh..no..no..

kdg2 alynn tlg jugak betulkan tgn baby D yg tersepit tuu..tp in sha allah tak lama lagi pandai lar baby D meniarap dgn baik tak lar terhimpit tgn lagi..


princess mama..luv u cayunk..
chaiyok2!!

pssttt..baby D dah mula angkat kepala..huhh kuat sungguh tenaga anak mama nie..lagiii baby D selalu main2 lidah dgn gusi..aihh adik dah nak timbuh gigi ker..tunggu dan lihat...

till then

27 Ogos, 2014

#WW# if u think i'm cute u should see my mom

jgn ada yg mual2 tekak..
sbb yg empunyer blog dh lama muntahh..haha


Holiday yea!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...