Pengikut

16 Mei, 2015

Simply city dan Skin Food

Salam bersiaran dihujung minggu..
U olls dah masak kew? 
Alynn hr ni off day memasak (ecehh..mcm ler selalu nau masak kikii..)
Eemm.. Mlm td sampai sendayan pun dh lewat mlm so tak dan nk beli brg2 basah..

Last 2 week aeon sale..selain dr membeli brg anak2 alynn sempat capai 2 lipstik brand simply city..kebetulan ada less kan..

Alin amik warna peach keorenan dgn warna pink..setakat ni alynn selalu pakai warna pink pergi kerja..so far ok lar dgn alynn cuma bg alynn lipstik ni tak brp lasting..yg warna oren tu smlm berbuka dgn famili di Palm Mall sempat ler melaram hihi..bg alynn yg warna oren ni lagi best lagi lasting even harganyer lebih murah berbanding pink..

Ok sejak dua menjak ni pulak alynn terpengaruh dgn brand Skin Food..selama ni tersergam indah outlet skin food tp tak pernah sekali pun tergerak hati nk mencuba..tp sekai cuba mmg tergoda..cuma harganyer yg sedikit mahal tu kena lar membeli sket2 sampai dapat complete set..


Utk permulaan alynn try foundation SK drpd mushroom..wangii dan yg plg penting lasting..harga around rm60-70..second product sk yg alynn ada ialah compact powder..harga around rm80-90..sorry tak ingat harga..so far kedua2 product sk ni mmg best..walaupun harga sedikit tinggi tp berbaloi..

Next product alynn aim product yg berasaskan tomato..syioknyer kalau dpt huhu..

Jarang2 sebenarnyer alynn shopink makeup2 ni tp sekali membeli nak beli lagik..
itu yg parahhh haha..

12 Mei, 2015

Selamat Hari Ibu-Jom Masak-Masak

Rasanyer tak terlambat lagi alynn nk ucapkan Selamat Hari Ibu utk diri sendiri dan juga ibu2 seluruh dunia..takder sambutan apa2 pun utk tahun ni..sbb bulan 5 ni kami pergi cuti2 CH dan dh ada dua majlis sambutan hari jadi utk Baby D..dua kali jugak potong kek so kire tu disekalikan lar potong kek utk hari ibu sekali..

Poket pun dh semakin menipis..ada hutang besday present baby D tak beli huhu..
sabar taw dik akan ada besday present utk adik cuma mama abh confius tak tau nk beli apa..hihi..

Hari ibu berlangsung di Rumah kami di sendayan..dah lama dapur tak berasap..
mood rajin di hari ibu..ala masak simple2 jew..

Buat nasi lemak utk breakfast 
Sambal bilis homemade vs sambal strawberry Ikan masin CH..


Masak bubur nasi utk baby D. Then Alynn tambah ayam masak halia resepi mak mertua utk lunch..nak masak sayur tak kesampaian sbb mamanyer dah terbaring..maklumlar sesekali blk rumah sendiri penatnyer berganda2..tp seronok..

Ni lar ayam halia resepi mertua..rasa mcm tak jadi tp hubby cakap sedapp..lulus lar kott hihi..

Bubur nasi utk baby D..
Baby D still mkn bubur belum pandai lagi mkn ns mcm kite2..
lagipun kalau mkn bunur ni bnyk sket baby D makan..

Till then..

07 Mei, 2015

Checkup Baby D 1 Tahun

Appoinment Baby D sepatutnye pada tarikh Baby D genap 1 tahun pd 5 mei yg lalu tp mama bnyk mkn semut..pg nyer nak pegi keje br lar hegeh2 nk tgk buku pink sabar je lar..so tukar appoinment kpd semalam..

Appoinment kali ni mama nebes sket sbb Baby D nak kena cucuk..dulu baby D kecik ok lagi tp skrg dgn kekuatan tubuh bdn baby D yg merisaukan..alahai kesiannyer budak nk besar ni kena cucuk..

Kali ni pergi ditemani mak ngan abg sbb appoinment ptg abg pun dah blk sekolah so boleh lar join..abg suker sgt dpt ikut..cucuk sekali dgn adik dia br tau haha..

Baby D b4 kena cucuk..

Selepas kena cucuk..
Masih dlm sendu cuba dipujuk oleh wan..

Akhirnya Baby D lena dlm dakapan wan..

Semoga membesar sihat yer syg..

Baskin Robins cake utk Baby D

b4 baby D kena cucuk jom celebrate utk yg kedua kalinyer bersama family di seremban 
dgn wan n maksu..atuk tak join..yg join duit atuk haha..thanks atuk banje mkn ayam panggang..
mama ngan abah belikan Baby D kek eskrem..besday abg dh dpt kek eskrem so to be fair mama abah belikan kek eskrem jugak utk Baby D..baby dpt rasa jew yg lelebihnyer kami2 hihi..

alynn share piccas kami..
maksu n wan


abg danish over xcited


Tenung jgn tak tenung..

Baby D dah start lapo haha..
takmo amik gambo dahh..

My small familia..
Mama luv u all sygg..
My princess Baby D..
Muahhh cikedd..

My hero n heroin harta dunia akhirat..

Alolooo..my buchuk cayunk..
Esoknyer cucuk setahun dik..

Syukur Alhamdulillah..selesai sambutan besday dikedua2 belah pihak..eh..eh mcm majlis sambut menantu pulak kan..walaupun simple hanya dihadiri saudara mara terdekat tp tetap meriah..yg penting adalah ingatan tulus ikhlas..

05 Mei, 2015

Surprise bezzday present !!

Dlm sibuk melayan borak ngan baby D tetibe wan cakap surprise!! 
Eh ehhh..tanjat mama..baby D ilekks jerk haha..
rupenyer wan n maksu bg bezzday present larr..
happynyer baby D..mcm biasa lar kan bezzday Baby D 
abg pun dpt present jugak..hehe..

Baby D tak leh nak kata apa lar kan sbb ms bezzday abg danish
baby D pun dpt present jugak khennn..hihi..


Yeayy!! baby D dpt vespa dr wan n atuk..
Music piano dr maksu..

Hellooo..

Vroomm..vroomm..
Last but not least..
Present abg danish..taraaa..
Suke sgt abg tuuu dpt transformers..

Ermm mama n abah jew yg belum beli lagi present utk baby D plus abg danish haha..
nanti taw syg..


Celebrate bezzday Baby D in advance..

Celebrate bezzday baby D dua hari lebih awal..
nak juga kenangan bersama keluarga di Melaka kan..
alhamdulillah majlis simple tp meriah dgn kehadiran sepupu sepapat baby D..

Seronok tgk Reaksi pelik baby D tgk kek didepan mata..kemudian ada api lilin pulak hihi..
lebih teruja biler semua org menyanyikan lagu birthday utk baby D..owhh yer baby D celebrate bezzday bersama sepupunyer yg lahir pd minggu yg lalu..kebetulan kedua2 besday gurl pakai baju warna oren..


Syukur alhamdulillah ada rezeki celebrate di rumah seremban bersama atuk n wan pulak..

Baby D turns 1 ( 5 Mei 2015 )

Syukur alhamdulillah..
Tiada kurniaan terindah dari mu Ya Allah selain dr 
anugerah serta amanah mu pd kami seorang putera dan puteri..

5 mei 2015 genap lar usia Baby D setahun..terlalu cepat masa berlalu setiap memory bersama tersemat kemas dlm ingatan..alhamdulillah melahirkan dan membesarkan baby D hingga ke hari ini adalah satu kenangan terindah dlm hidup kami..kehadiran baby D melengkapkan lagi keluarga kami..mama, abah, abg danish dan seluruh ahli keluarga doakan baby D terus membesar dgn sihat, berjaya dunia akhirat, berjasa kpd agama dan keluarga, menjadi anak yg solehah dan sentiasa di bawah perlindungan Allah s.w.t...

Selepas melahirkan abg danish mama begitu teruja apabila disahkan doktor mama bakal melahirkan baby gurl..syukur yg tidak terhingga..semoga mama dan abah dimurahkan rezeki utk memberikan yg terbaik utk baby D dan abg danish..amin..

Mama share pic besday gurl..
Muahhh cikedd..


Holiday yea!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...