Pengikut

27 Jun, 2015

Pokok mangga ku berbuah sulong..

Alhamdulillah..
En somi dh mula tanam pokok mangga ni sebelum kami berpindah lagik..family mmg antu mangga so pokok yg wajib ditanam..kalau nk divandingkan neighbour kami punyer mangga mmg jauh beza..pokok mangga kami malu2 nk melebakan dedaunan..btgnyer pun halus jew..iye lar kami jarang blk sendayan..neighbour sebelah hr2 boleh berbual dgn pokok mangga nyer hihi..tp apa yg memeranjatkan, pokok kami berbuah dulu..seronoknyer..

Pd mulanyer bunga bnyk tp yg lekat hanya 3 biji shj..
tp skrg tinggal dua biji sbb lagi sebiji gugur ms en somi tgh nak balut buah..tak der rezeki..

ada satu lagi pokok mangga yg berbuah..mangga cikonan mulanya ada 2 biji..
tp last month kami blk sebiji dah gugur..tinggal lar sebiji..

Pokok mangga cikonan..
cepat berbuah walaupun pokoknyer renek..

mangga ku nan sebiji...



25 Jun, 2015

Lamb Grill With Cheese

Bazar Ramadhan Seremban 2..
Tergoda tgk sana sini jual kambing bakar..sampai confius nk beli yg mana satu..
dlm famili alynn dgn hubby jew pun yg mkn kambing so, kami makan berebut berdua jew hiheww..

At last kami pilih..
Lamb Grill with Cheese..
Harga RM 10..
rasanyerr mmg thorbaek patut lar 
ada sekali tu lalu kedai brother ni  dah tutup awal..lakuuu sehh..


24 Jun, 2015

Ayam Goreng Berempah

Salam 7 Ramadhan semua..
Last weekend stok lauk mentah hampir habis..yg tinggal hanya kepak ayam..mak plan nk goreng kunyit jerk..then alynn suggest kepak ayam goreng berempah..daun kari pun ada tinggal petil jew..jommm goreng..

Perap dulu kepak ayam nyer..

Waktu berbuka semakin hampir baru goreng..nyummy..

Kepak at yg telah siap digoreng..alhamdulillah..

22 Jun, 2015

Glitter Art Competition

Fourth Ramadhan..
Join glitter art competition utk suke2 jew..
Maksu membantu utk buka kertas pelekat..abg decide nak warna apa..penuh konsentrasi hihi..

Abg antara yg siap awal dr peserta yang lain..mama risau cepat nau siapnyerr..hihi..

Saat yg dinantikan nama pemenang sagihati dan seterusnya pemenang tempat kedua, ketiga diumumkan..lepas sorang, sorang naik stage..dan akhirnyer tinggal lar abg danish sorang terkulat2 tegak berdiri depan stage menunggu dgn penuh sabar namanyer dipanggil..dlm hati mama tak berharap apa pun cuma jgn ler nama abg danish tercicir pulak..tak menang tak per at least abg danish naik stage harapan budak2 kan..tgk ler pic dibawah..hati mama mana tak risau..berkata2 abg danish menang ker atau kad raya glitter abg danish tercicir ahhh sudahhh..mesti abg hampa..huhu..

Mama awal2 lagi dh bisik kat abang kalau tak menang takpe next time cuba lagik..abg jawab haa..ok mama..good boy..akhirnyer tiba masa pengacara nak umumkan pemenang tmpt pertama..pengacara ckp rasanyer semua pun dh tau saper pemenang sbb tinggal si dia sorang jew yg tak naik pentas lagik..haha..

Alhamdulillah..
Rezeki ramadhan..

Seronoknyer abg..tahniah abg..

#mamaabgsygdoubleD

19 Jun, 2015

Telur Masak Kicap b4 Ramadhan

Salam hari kedua berpuasa..
Alhamdulillah syukur dpt bertemu Ramadhan thn ini..terasa cepat setahun ms berlalu..
Ramadhan tahun lepas alin masih dlm cuti bersalin alahai seronoknyer sbb tak perlu pikir nak bersesak2 waktu balik..hihi..

Ok sehari b4 Ramadhan hubby request telur masak kicap..
masak kicap feberet hubby tak kisah ler ayam, ikan atau telur pon boley asalkan kicap..
lega rasa menu feberet yg senang2..kalo tak jenuh jugak hehe..

Alynn share pic telur masak kicap..
pose2 ni awal2 lagi dah up pic gambar sabo je ler..


17 Jun, 2015

Salam Ramadhan


Selamat berpuasa semua..selamat berterawikh dan jgn lupa bgn sahur nanti yerr..

13 Jun, 2015

Ice Cream di Pengkalan Kubor

Ice cream lageyyy..
Camtu ler abg danish pantang nmpk ice cream abh nyer pun sama melayan..
kali ni pekena ice cream di Pengkalan Kubor..


sampai dah ptg ok jugak tak lar panas sgt cuma bnyk kedai yg dah ready utk tutup huhu..takpe lar sbb tak berhajat pun nak shopink cuma hubby jew lar nk cari khemah askar katanya tp tak jumpa..takpe lar nanti cr kat tmpt lain yerr..tp alynn geram tgk toto narita harga belum tawar rm41 huhuu..sib baik br beli toto dipasar payang terengganu tp harganya rm50 larrr..

Alynn beli makanan jew..buah mangga jajan2 dan durian haha..
dua biji durian kami nikmati di pantai tujuh..sambil ngap sambil tgk pantai..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...