Pengikut

13 April, 2014

Last Week Punyer Cerita

As salam,
Projek mengemas apa yg patut utk menyambut kehadiran org br dlm family kami..in sha allah..dlm pada kemas punyer kemas jumpa bj bajan danish ms kecik2 dulu..alolooo..terus terimbau memory dulu2 taw..
ada yg masih elok dn boleh dipakai so boleh ler adik danish pakai semula bj abgnyer..


Oleh krn tiap kali scan dkt pusrawi mesti bb dlm pewut ni nyorok..so kali ni alynn shopink bj bb warna oren n peach..bb gurl or boy pun boleh pakai kan..tp kantoi jugak sbb salah satu bj tu kolar nyer rambu ramba suit 4 bb gurl..hahaa..so next time kalo berkesempatan shopink lagi itu pun kalo tak bersalin lagi lar kan alin plan nak cari warna hijau pulak..ishh..mmg geram kalo shopink bj bb ni..sumer cantik sumer lawa..


Last week jugak tercapai hajat nak makan ayam penyet power..
mmg sedap..berpeluh2 makan..yg suggest tmpt ni iman n k.yt..kali ni iman yg bwk we olls g..thanks iman..


Kondisi alynn setakat 37 weeks..alhamdillah sihat cume kudrat yg semakin hari semakin terbatas..pergerakan semakin hari semakin slow..dgn penambahan berat bdn yg semakin memberangsangkan hopefully after deliver alynn boleh dpt berat badan asal..huhu


-Till Then-

06 April, 2014

Gold Cost Morib 16-17 Mac 2014

Salam hujung minggu..
Smlm genap 36 weeks..
Alhamdulillah so far alynn n bb sihat..


Kali ni nak share cuti2 alynn sekeluarga
Di Gold Cost Morib..hajat our hero jugak..
Nak mandi kolam nak tido hotel..amboihh..
Dh pandai request nak tido hotel..sabo je ler..


Sehari semalam..mmg puas lar berendam sampai kecut..
masuk bilik berendam dlm jakuzi pulak..our hero mmg seronok lar kan..
time kami pergi tu belum start cuti sekolah so mmg selesa n privacy lar 
sbb tak ramai org pun yg mandi manda..

Pic kami sekeluarga..
Citer penuh tungguuu..

03 April, 2014

35 Weeks BB Preparation

Alhamdulillah..
Skrg alynn dah 35 weeks..
In sha allah lebey kurang lagi sebulan je lagii..
Makin hari makin tak sabar..makin nebes pun iye jugak..semoga semuanyer di permudahkan..amin..


So kali ni alynn nak share serba sedikit persiapan bb..kalo bab shopink keperluan bb ni mmg boleh jd rambang bijik mata tau..semua cantekk..semua comell..geram kan..
Tiap kali lalu bhgn bb mesti tersangkut selai 2 bj tau..tak leh tahan dr membeli..sabo je ler..
Kebanyakkan nyer alynn amik saiz 0-3/3-6months..
tp terpikir gak kot bb alynn kuar cumel kang nmpk cam bj pinjam pulak kan..haha..
so wan tersyg belikan bj utk newborn..thanks mak..

So far persiapan bb almost done..
cuma persiapan beg mama jew yg masih huru hara..hihi..



yeahh..beg bb dah ready..

- Till Then -

02 Mac, 2014

F.L.A.S.B.A.C.K Prenancy Checkup 22, 25 & 30 Weeks

As Salam,

Masih up entry flashback bilernyer boleh up entry ontime pun tak tau ler..
asyik ler tertangguh..hihi..tp still nak buat utk catatan diary alam maya yg tak seberapa nie..
kali ni alynn rangkumkan sekali 3 masa chekup..(hihi..giler maless)

Checkup 22 weeks
Tarikh : 23 Disember 2013
Berat makyong : 61.3kg (okey sket lagi nak melepasi timbang terakhir utk deliver Danish)

Checkup 25 weeks
Tarikh : 24 Jan 2014
Berat makyong : 64.7kg (syabasss..berat sudah melebihi dan akan terlebih..huhu)
Cekup lepas lunch makyong sedap belasa nasi ayam kukus plus sirap ais..
so doktor cek dlm urine ada gula pulakkk..terus doktor bg surat utk minum air gula..
hokeyyy..edha je lerr kan..

25 Februari 2014
Tangguh nyer tangguh..kena g jugak minum air gula b4 next checkup 28 Feb..
menyempatkan jugak diri dlm kelamkelibut utk persiapan Promosi HKK2014 yg
akan berlangsung pd 26 Feb hingga 10 Mac...amik darah kali pertama..minum air gula..
siap tergeliat bdn geli geleman..nurse pun perasa tersenyumm..manis yer dik..alynn senyum jew..
kalo kt klinik gomen 2 kali cucuk..berlainan pulak hi Pusrawi 3 kali cucuk..nasib lerr..huwarghhh..

Checkup 30 weeks
Tarikh : 28 Februari 2014
Berat makyong : 67.8 kg (hokeyyy..redha..)
result minum air gula so far ok (sbb time tu pose)..tp ms cekup lepas lunch spt biasa detect gula dlm urine..so perlu berhati2 n kurangkan gula dlm makanan n minuman hanya boleh tambahkan manis dlm senyuman..ngeee..Penambahan berat dgn jayanyer..semakin tak larat..perut sering mengeras..
baby semakin aktif..tergeliat mama dibuatnyer..bagus lar aktif kan kalo tidak mama jd risau..
kedudukan baby semasa scan adalah melintang which is not good but hopefully baby akan bergerak ke kedudukan yg betul semasa deliver..aminn..

next dah start checkup 2 minggu sekali..
masa semakin menghampiri..
semoga semuanyer berjalan lancar hendaknyer..amin..








01 Mac, 2014

Ceritaria yg tertangguh *Kali ke 2 ke Aquaria KLCC*

As salam,
lama tak menjengah mengupdate blog kesayangan..
Mood ke laut masa serta kudrat tidak mengizinkan..
Hari ni genap 31 weeks..cepat sungguh masa berlalu..
owhh ok citer checkup baby smlm alin akan update kemudian k..

alynn nak falshback citer ms kami 3 beranak ke Aquaria KLCC utk kali ke 2..
tiada apa bezanyer pun cuma kali nie our hero
dah besar n lebih memahami kehidupan didasar lautan..
Dannnn..lebih 5 kali lar pusing ulang alik escalator dlm terowong tuuu..
huhu..sib baik tak fening pale..layan kan je lerr..

jom alynn share pic cilok dr insta..

b4 bertolak snap pic dulu..

Permulaan pengembaraan dlm Aquaria KLCC,
Danish pegang star fish..mama geliii hokeyy..

Mama Boy..Abang Danish..

Nampak sgt muke kena pakas bergambo taww..

ni ler escalator yg berkali2 kami naik..pusing berkali2..
shark dgn ikan pari besar kt dlm tu pun perasan kot muke kamii...kikii..
see my baby bump sudah jelas kelihatan..
ms ni lebih 20+ weeks..

Two hero in my heart..happy..

oleh krn kali ni kami pergi ber3 tanpa mak n anis..
layankan jugak ler bergambo kenangan melabor sejumlah duit 4 this pic below..huhu..
kalo tidak mmg tak kuase ler nak membeli..mahalll

Hokeyyy..ms utk menjamu selera dgn peruut yg sudah berkeroncong..
dah tgk shark mesti nak kena bwk blk shark kan..
tp shark menan jew ler yg mampunyer..haha..

sempat capai souvenir dr KLCC..
2 ekor shark..family pic n FM Aquaria semestinyer..

ok till then..

12 Februari, 2014

My Boy 5 Years Old Now..

As salam, 
Alhamdulillah 09022014 genap usia Danish 5thn..
Tiada apa yg mama harapkan selain Danish membesar dgn sihat,menjadi anak yg taat kpd perintah Allah..semoga danish menjadi anak yg soleh dan bertanggungjawab kpd mama n abah serta insan yg menyayangi Danish serta adik yg bakal lahir, in sha allah..doa mama n abah sentiasa mengiringi Danish..

Simple birthday celebration 4 Danish ttp sgt2 bermakna..
Minion Birthday Cake special request from Danish..



05 Februari, 2014

#WW# Abg Danish Wif His Future Adik..

naluri seorang mama..no words can describe wif this pictures..

Holiday yea!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...