Pengikut

30 Januari, 2015

Aeon card sale Seremban 2

Aeon card sale nak cari apa? 
Nak beli apa ekk?? 
Hari2 sblm tu dh g JJ survey2 tak beli lagi pon sbb tau 
nanti akan ada JJ card sale mesti lagik murah kan..

So hr tu gigih ler membawok famili g JJ..mak aim tmpt conforter cadar bagai..
lepas tu alynn jeling2 la kasut puas round tak jumpa yg berkenan di hati..
jeling nyer jeling terjeling bj kemeja utk abg, skirt jeans utk baby D dan stokin..


2 pasang kasut tu beli ms hari sebelum jj card sale..mmg jarang beli kasut utk baby D kasut yg ada pun wan yg belikan..so sekali beli terbekenan 2 design ahhh sudah sib baik hubby bg green light..alah utk puteri kesayangan dia jugak khenn..ok dlm sibuk try kasut utk baby D rupenyer abg pun sibuk memilih jugak tau2 wan dah bayo kan utk abg nyer selipar transformers..tq wan..

Mamanyer sempat capai seluar slack voir 70% less..cuma kasut mama beli kat Primavera jer yg tak der less tu pun sbb dh terbekenan.. payah tul kalau asyik terbekenan huhuu..apa2 pun tq mr. Hubby..

Headphone Baru Abg Danish..

Kisah awal Januari yg lalu, 
sehari b4 sesi persekolahan bermula..
Kami sekeluarga naik KL misi mencari hp utk ayah kami singgah ke Low Yat KL..dari iphone centre ke maxis centre..di maxis centre sambil menunggu hubby abg danish try ler headphone yg ada disediakan utk try..abg danish mmg suker lar kan..

ok try lar puas2 yer abg..yg tak menahan tu siap soh amik gambo dia sekali..

Tak puas hati, abg suruh lagik mama snap pic..baekkk bosss..

Haishhhh..mcm ada potensi abah nk kena pau ngan abg nihhh ..hihi..
Ok hasilnyer utk abg..

Nmpk tak senyum puas hati abg?? 
Tiada yg lebih menggembirakan hati si mama n abah selain dr tgk abg gembira..

#legasbbdptcarihputkayah
#alhamdulillahrezeki
#lupenakpauabahheadphone
#mamapunnakjugakhuwaaa
#pinjamheadphoneabgboley?

24 Januari, 2015

Shopink On9 - Cadar Patchwork

Seronoknyer mmg kebetulan alynn dgn mak sedang mencari2 cari patchwork..tup2 ada member opis rekemen member dia ada jual cadar patchwork mmg tepat pd masa nyer hehe..so pilih nyer pilih alynn amik satu mak rembat sekali 2..hamboiii mak..

Selepas settle pembayaran 2 hari selepas brg pun sampai..xcited sgt..tp rasa cam tak syiok pulak alynn beli satu sbb tak match dgn set katil yg hubby tido dgn abg danish..takpe ada rezeki nanti leh lar tambah lagi satu cadar patchwork yg sama design br lar matching khennn..

So, ni lar design yg alynn n mak pilih..

Dan taraaa..ini design yg alynn pilih border warna striking pink dan di dlm nyer corak bunga2 halus..kelebihan cadar patchwork ni tak mudah bergerak pg2 pun senang nak kemas mmg best..

Yeayyy..baby D dah rasmi kan duluuu..


20 Januari, 2015

Anak Pokok Cili Padi

Pagi sabtu yg lepas alynn berkesempatan tgk pokok2 tanaman yg ala2 hidup segan mati tak mau..
skrg ni alynn rasa musim panas sbb tu bnyk pokok yg mati sedih rasa..alin pernah up satu n3 berkenaan ngan anak2 pokok cili yg akan jd pengganti pokok cili yg dah matiii so alin dh kenal pasti ada ada brp kesemenuanyer..

Dlm pasu besar ni ada 2 btg pokok cili..
ermm tgk lar tu pokok pandan pun dah menguning huhu..

Dan yg dlm pot kecik2 ni ada 5 pot semuanyer..ermm btgnyer masih halus2 risau jew dgn keadaan cuaca panas skrg ni tak tau lar brp lama lagi hayat anak2 pokok cili nie..
harap2 boleh bertahan lama..

Plan nak alihkan ke pasu besar tp tak kesampaian sebab kehabisan stok tanah..
alahai ku kuciwa lagiii..

15 Januari, 2015

Shopink on9-little flower ruqyah

Seronoknyer biler hubby setuju nk shopink on9..
sblm2 ni biler nk shopink mesti kena cantas..
mana taknyer asyik beli brg mama jerk haha..

So kali ni alynn berkenan dgn teather utk baby D..
yg bestnyer theather ni ada muzik tp bukan muzik biasa mcm theather2 dipasaran tp muzik alunan mengaji al quran cthnyer ayat 3 qul dan azan..bacaan ayat al quran pun dah di cek tepat, jelas dan todak tersekat2.. maybe sbb tu lar hubby cepat jerk setuju nk beli..

Baby D pose sket dgn little flower ruqyah

Harga sgt2 berpatutan lar bg alynn seunit RM 45 termasuk postage..

13 Januari, 2015

Stationary dari Wan utk abg

Semalam first day abg skool tak berkesempatan nk belikan stationary baru utk abg..cek2 pencil case baru teringat tak beli lagi..aduh camner ler leh lupe..

So dah cakap dgn abg nk g beli stationary baru lar ada semangat baru nk mule skolah kan..tp biler dah lepak2 hari dah petang baby D pulak dah ada tanda2 nak selsema alynn pun jd lemau nak kuar rumah..kebetulan mak ngan anis nak g aeon s2 so alynn kirim je mintak mak tlg belikan..

Tadaa..

Br lar semangat mariii..hehe..ni wan belikan utk abg alhamdulillah..tq mak..

Hari Pertama Persekolahan 2015

Hehe..skema sungguh tajuk posting hr nie..maklum lar hr ni hr first skolah..
ok tahun ni abg cool jerk sbb skolah yg sama kan..ok lar next year wallahualam huhu..

Tp thn ni abg first time naik van sekolah b4 this pergi skolah abg naik dgn teacher a.k.a jiran sebelah blk pulak atuk amik..so far pg td alhamdulillah abg ok naik van..tak pasal2 alynn dgn hubby jadi mama n paparazzi follow van abg ke skool n blk dr skool..risau jugak kan..

Lepas bersiap sambil menunggu uncle jagen abg bergambar dulu dgn adik 
yg dah get ready nk checkup appoinment 8 bulan..


Wan ingat baby D cekup 6 bulan ghupenyer 8 bulan daa hehe..
jap jew cucunda dah beso..

Ni pic abg dlm van waktu nk g skool..

Dan pic dibaqah ni time kami jd mama n paparazzi hoho..

Holiday yea!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...