Pengikut

13 Julai, 2015

Sakan Bergambar Raya Aidilfitri 2015

As salam..dua minggu lepas bhgn rekaan  ada sesi bergambar Raya..sambil2 tu kami amik kesempatan bergambar sesama kami dulu..gambar raya kami tahun ni diceriakan dgn adamya bubble talk..jom kite tgk ceria tak ceria nyerr haha..

Dari kanan iman, shira, tuan tanah kedaung n kyt..

Posing dgn bubble talk yg lain pula..gigih kami reramai buat bubble talk nih..

Yeayyy raya..

Tudung Aidilfitri 2015


Yeayy..alhamdulillah setelah sekian lama beli kain tudung utk pagi raya pertama akhirnyer siap jugak alynn jahit masa cuti weekend hr tu..lega rasa..payutnyer tudung raya beli siap aje ni tidak gatai nk jahit sendiri pulak..sib baik siap kalo tak balun ke lar tudung apa pun sedey rasa huhu..thn ni tudung raya sedondon dgn adik bongsu..mmg boria lerr haha..


Bismillah..

Skrg tgh puluh jahit tudung utk raya kedua, keriga dan keempat..amboihhhh..



09 Julai, 2015

Botol Baru Utk Baby D

Salam ramadhan ke 13..
Sekejap ms berlalu tau2 dh lebih seminggu kite berpuasa..alhamdulillah..
Dr sesehari nk belikan botol air baru utk baby D..sejak akhir2 ni baby D dah pandai minum air guna straw so boleh lar carikan botol air baru..kemain lagik kalau dh straw taknak lepas..abg elok2 nk share terus tak bg share haha..

Focus sungguh..hihi..

Kemain lagik susun Jari jemari..

Okey botol air baru utk baby D..
Sib baik pandai pegang sbb botol air ni takder pemegang..

Okey dh kenyang minum air masak then gigit straw pulak..sabo je lar..

Alkisah 3 Hari Ramadhan

Kisahnyer 3 hari umat islam berpuasa kami sefamily dah terjah Sogo..bukanlar dh xcited nk raya tp memikirkan malas nk bersesak2 dgn org ramai lagik2 biler dah gaji alahaii..nak2 lagik pergi dgn anak2 lagi larr..kalau tak bwk anak2 main agak2 jew size tak muat mmg boley tukar tp rasa mcm malas nk g sekali lagi nk tukar bagai..so gagahkan diri jugak kami ke Sogo KL..

Keluar rumah selepas Zohor..jln clear tak jem kami sampai sogo kul 3 ptg..plan nak berbuka di Sogo..menu belum decide lagik..sib baik mak ada boley tlg pilihkan sekali..dah bnyk2 pilihan jd rambang mata..hihi..

Alhamdulillah Baby D tak meragam..walaupun mengantuk nk tido..cuma Baby D rasa pelik knp lar mama bukak bj pakai lagik bj lain haha..layanzz kan je laa haha..


Abg danish pulak first day puasa penuh..dua hr sebelum puasa setengah hari..tak larat nk jalan buggy Baby D abg yg duduk..lenguh ler pulak dokong Baby D..cari satu port suruh hubby jaga Baby D mama ngan wan teruskan misi pencarian bj raya..

Lega sket biler dh booking tmpt utk berbuka puasa..takler tergesa2 dan lama menunggu di meja mkn..hihi..

 
Kami amik set utk 4 org..
Alhamdulillah sedap..sib baik jugak Lepas nenenkan Baby D, Baby D terus tertido..senangler mama melantak..kikiii buruk sungguh perangai mama..

Kari ikan, sotong kunyit, sambal ayam dgn ulam timun..popia crispy beli sendiri..

Permintaan org first day pose..abah belikan sausage cheese..kemain focus abg mkn tak pandang kiri kanan..

Lepas abis sausage cheese mkn nasi pulak..lapa sungguhh..

Sementara Baby D titon boleh ler menikmati hidangan..pencuci mulut abah tambah kuih lopes thorbaekk sedap giloss..dan caremal tiada gambar pun sedapp jugakk..alhamdulillah diatas rezekiNya..

Till then

27 Jun, 2015

Pokok mangga ku berbuah sulong..

Alhamdulillah..
En somi dh mula tanam pokok mangga ni sebelum kami berpindah lagik..family mmg antu mangga so pokok yg wajib ditanam..kalau nk divandingkan neighbour kami punyer mangga mmg jauh beza..pokok mangga kami malu2 nk melebakan dedaunan..btgnyer pun halus jew..iye lar kami jarang blk sendayan..neighbour sebelah hr2 boleh berbual dgn pokok mangga nyer hihi..tp apa yg memeranjatkan, pokok kami berbuah dulu..seronoknyer..

Pd mulanyer bunga bnyk tp yg lekat hanya 3 biji shj..
tp skrg tinggal dua biji sbb lagi sebiji gugur ms en somi tgh nak balut buah..tak der rezeki..

ada satu lagi pokok mangga yg berbuah..mangga cikonan mulanya ada 2 biji..
tp last month kami blk sebiji dah gugur..tinggal lar sebiji..

Pokok mangga cikonan..
cepat berbuah walaupun pokoknyer renek..

mangga ku nan sebiji...



25 Jun, 2015

Lamb Grill With Cheese

Bazar Ramadhan Seremban 2..
Tergoda tgk sana sini jual kambing bakar..sampai confius nk beli yg mana satu..
dlm famili alynn dgn hubby jew pun yg mkn kambing so, kami makan berebut berdua jew hiheww..

At last kami pilih..
Lamb Grill with Cheese..
Harga RM 10..
rasanyerr mmg thorbaek patut lar 
ada sekali tu lalu kedai brother ni  dah tutup awal..lakuuu sehh..


24 Jun, 2015

Ayam Goreng Berempah

Salam 7 Ramadhan semua..
Last weekend stok lauk mentah hampir habis..yg tinggal hanya kepak ayam..mak plan nk goreng kunyit jerk..then alynn suggest kepak ayam goreng berempah..daun kari pun ada tinggal petil jew..jommm goreng..

Perap dulu kepak ayam nyer..

Waktu berbuka semakin hampir baru goreng..nyummy..

Kepak at yg telah siap digoreng..alhamdulillah..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...