Pengikut

25 Ogos, 2015

Mengalihkan Rose Jepun Yang Berkongsi RUmah (part 2)

Ok jom alihkan rose jepun yg berkongsi pasu..apa jenis rose jepun ni alin sendiri pun tak pasti..kebanyakkan rose jepun yg berkongsi pasu ni alynn beli melalui keratan batang..pasu terhad so alynn campurkan jew hehe..biler dh berbunga baru lar perasan lain jenis hehe..yg menjadi pun tak banyak so kena lar alihkan cepat2 huhu..

Nmpk mcm lebat kan tp yg lain2 nyer jenis lain..

Hasil selepas alynn asingkan pasu..dpt sepasu besar dan kecik..

#inirosejepunjenisapaeh?

23 Ogos, 2015

Jom ke Ikea sale!!

Last week ke ikea dgn opismate..next week nyer ke ikea lagi dgn en hubby pulak..ada beberapa misi yg belum tercapai..plan nk beli alas kerusi dan meja dinding serbaguna..misi ke ikea hampir2 tak tercapai sbb ptg tu lepas kerja kl hujan lebat selebat nyer..en hubby yg amik alynn guna motor ke opis dan plan nk naik kereta ke ikea tergendala..3 kali berhenti ermm sabar je larr..

Selepas maghrib cek waze kalau jalan ke ikea jem maknanyer batal lerr huhu..tp waze map menunjukkan 20 minit ke ikea biar betul nii..en hubby ajak try kalau dipertengahan jalan jem kami terus blk seremban lerr jawabnyer..alhamdulillah jalan smooth ke ikea..masuk jew ikea org lain rilek kami laki bini menggigil kesejukkan gggrrrr..

Terkezutt sbb kebanyakkan brg sale habiss..brg2 yg kami tgk last week nyer habis dorang dah gantikan dgn brg lain..alas kerusi yg diidamkan pun habis ..semua warna licinnn..huwaaa..Meja dinding serbaguna ada itupun tinggal 3 ketul jew..

Dalam pada kehabisan satok brg2 sale 2 troly jugak alynn ngan hubby menolak ngeh..ngeh..dan bukan brg alin sorang taw..ada kiriman dari opismate kyt n iman juga dari adik dan mak..


Hasil tangkapan-
Meja dinding serbaguna rm179
Kerusi rm10
Gelas 6 unit rm3.50
Kotak buku
Hanger pink
Besi ampaian size kecil
Penyangkut S

Adik n mak-
Cermin panjang rm129
Jam dinding rm69
Pot kecil warna merah

#masokikeabasahkeluarikeakeringhaha

Ikea sale sehingga 23 Ogos 2015

Ikea sale??
Dpt info melalui FB..pucuk dicita ulam mendatang opismate ajak g ikea..
huwaa nanges sbb dpt g ikea terharu sgt2..tq nad i lap u lahh..

Last g ikea akhir tahun lepas..erk lamanyer..so boleh ler membeli sket2 kan hehe..
mmg rambang bijik mata..kena pandai pilih brg yg offer tu mmg kena beli kalau dh berkenan jgn tunggu2 nanti nanges..cite bab nanges next entry k..haihh, kalau boleh semua pun nak dibeli..tp memandangkan ke ikea pun unplanned so membeli pun kena mengikut budget yg hadoo..

Op..op jgn terkejut tgk troly penuh..bukan brg alynn seorang tp brg2 ni kongsi ber3 
(alynn, kyt n iman) accept bantal seketul tu utk makyong..

Alynn beli-
para hitam rm9.90
frame kayu rm5.90
Gelas 6 biji rm3.50
Pinggan, mangkuk, cawan, sudu garfu colourfull setiap satu berharga rm5.90
Ok cukup..next planned nak beli alas kerusi makan tp kena pergi dgn hubby turun harga nanges mak..harga asal rm19.90 after less rm10!!

Luncheon di Rumah Mertua ku..

Dah lama rasanyer tak blk melaka..sejak family mertua dtg beraya ke seremban 3 minggu lepas..last week plan nk blk tp tak jd sbb en hubby tak berapa sihat so rest kt sendayan jew..seronok sbb dpt spend time dgn family..sambil tu dpt ler kami melaksanakan misi2 mendecorate rumah dgn brg2 ikea yeayy!! Opps..hari ni last day ikea sale..sesape yg berdekatan masih belum terlambat cepat terjah!!

Ok oleh krn kami dah lama tak blk melaka..3 minggu je pun..bg kami lama sbb sepatutnyer selang 2 minggu kami akan blk melaka..melaka tak jauh mana pun kan so boley lar kerap blk jenguk insan tersayang..mertua masak best..alynn?? Alynn asistant jew tlg sediakan apa yg diperlukan hehe..

Apa menunyerr?? 
Breakfast mee bandung
Menu Lunch rendang cili padi ayam kampung, ikan duri masak asam pedas dan sambal goreng campur..
Alhamdulillah..

#nexttenaktrymasakmeebandungresepimeetuaku

Lontong Vs Laksa untuk tetamu penghujung Syawal

Bersiaran dihujung minggu esok keje huwaaa..kalau boleh nk sambung cuti erkk..

Ok lar, penghujung 30 Syawal ada lagi tetamu yg sudi bertandang keteratak kami..family maksu adik bongsu mak dan   Member en hubby dari melaka..

Menu?? Simple yg penting kenyang..alynn masak lontong nasi impit plus sambal bilis air tangan mak dan laksa..Laksa lageyy..haha..last 2 week family en hubby dtg tak sempat nk merasa laksa sendiri so kali ni boley ler lepas geram haha..

Jom lar alynn tayang gambo lontong ngan laksa..

 
Vs 


#seronoksbbdptasahskillmemasak

Mengalihkan Rose Jepun Yang Berkongsi Rumah (part 1)

As salam..
Dah lama rasanyer alynn tak share pasal Rose Jepun kesayangan..yg seronoknyer sbb koleksi RJ alynn semakin bertambah..ada RJ yg alynn beli di nursery seremban dan ada juga yg hubby beli di Sg. Buluh..haa..ada juga RJ yg alin beli keratan melalui online..beli keratan ni mencabar sket amik masa nk bercambah dan tumbuh lebat..rasa seronoknyer pun lain..

Keratan RJ yg alin beli dgn pasu yg terhad so alynn suke hati cucuk jew..ada yg jadi ada yg kelayuan btg nyer..biler dah berbunga baru tau RJ lain jenis lain warna..so, dalam pada kekangan waktu sempat jugak alin dgn pertolongan en hubby mengalihkan RJ yg berkongsi rumah..

Spt cth RJ ni..alynn tak pasti jenis dlm satu pasu ada 2 jenis..sepasu ni je yg alin ada..alahai risau nyer kena alihkan dan cambahkan supaya jd bnyk..

Bunganya cantek sgt..
jom alynn close up..


Dan hasilnyer biler alynn dah asingkan pasu..act dpt 3 pasu kesemuanya..satu lagi pasu alynn bg pd mai opismate alynn..rasa seronok sgt..
 

16 Ogos, 2015

Beraya Di Bagan Lalang Syawal ke 7

Syawal ke 7..kerupat, lemang, rendang, kuah kacang bagai..
jom pekena ikan bakar bagan lalang..
alhamdulillah, semoga ayah dimurahkan lagi rezeki..
thanks ayah banje makan ikan bakar..
ada rezeki banje ler lagikk.. Ngeee..

Kami bergambar sebelum menu yg dipesan sampai..




Luv my famili..
Alahai..abg dah mcm mama selalu tido biler bergambo huhu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...