Pengikut

03 Mac, 2015

Selesai urusan pendaftaran sekolah rendah abg danish..

Alhamdulillah selesai jugak urusan pendaftaran abg danish di SKS2 Seremban..alynn plan masok lambat hari ni tp akhirnyer EL jugak gamaknyer..part nak daftar nie tak lar leceh mana pun tp part nak mengcompletekan (amik ko rosak bhs haha..) tu yg lecehnyer..awal thn ritu dh dtg survey2 tp kerani sekolah tak bg form..kalau dpt form awal maybe lebih memudahkan proses senang lar kan nak prepare apa yg patut so time nk daftar semua dokumen dh complete..hurmm..

 
Haihhh..besar dah abg danish tak lama lagik dah masuk darjah satu..mama pulak yg nebes..hopefully abg ok thn depan amin..
 
Next misi daftar sekolah agama pulak utk abg..

23 Februari, 2015

Fresh juice pacifier untuk Baby D

Kembali bersiaran selepas 5 hari bercuti..ngalahkan raya aidilfitri pulak hehe..cuti panjang perjalanan kami anak beranak pun ke destinasi yg jauh penat mmg penat tp happy..nanti alynn share pd next n3 k..masok keje hr isnin kena attend meeting mmg borink tp apa nak buat dah keje khennn..

Ok, Last 2 week baby D poo poo tak berapa nak lawas..ada satu hari tu nak kuarkan ehemm yg pangkal tu sampai menanges babay D..tak tau lar apa silap mama nyer makan sedih rasa..tp lepas tu alhamdulillah poo poo yg seterusnyer kembali ok sib baik lar tak beterusan..

Pergi ke kedai baby di uptown s2 hajat nk beli sparepart breastpump..ini pun satu hal jugak tak tau apa yg tak kena dh tukar 2 part yg sepatutnyer ditukar tak  elok2 jugak..rasa cam nak nanges pun iyer..tinggal lagi satu part yg perlu diganti kalau tak menjadik jugak entah larr..

Ok dlm mencari2 sparepart utk breastpump terjumpa pulak fresh juicer pacifier yg org dok jual kat ig..sedang elok lar baby D pulak tgh ada masalah poo poo so leh lar guna fresh pacifier ni isi buah2 han kannn..

Mama spt biasa mmg tak zabarrr nk tgk reaction baby D blk2 terus rendam dlm air panas then masukkan buah limau mandarin sbb buah tu jerk yg ada huhu..pilih yg manis la kannn..

Mula2 ok jerk telan nyum nyum..ermm biler ler kesan gigitan cinta dr sang nyamuk tu bak hilang dah seminggu dok kat situ ishhhh..

Lepas tuu.. Haa amik bertambah kembeng idung baby D ngeee..

Ok esoknyer mama bg pisang pulak..hehe pisang baby D suker..abis la setengah pisang yg besar tu baby D makan..

Syiok pacifier ni ada mcm2 brand tp alynn beli ni harganya rm29.90 ok lar kan..ada xrtra puting..secara tak langsung leh galakkan baby sukakan buah2 an..

08 Februari, 2015

Kami selfie di Pantai Pangkalan Balak

Smlm kami ke kg kuala linggi menghantar pengantin lelaki a.k.a cousin hubby..sblm blk sempat lagik menyinggah menikmati suasana pantai..angin sepoi2 bahasa syiok sgt..mmg dah lama tak mandi pantai..last mandi pun ms di pulau tioman kalo pertama abg mengenal pantai hehe..

Alynn share pic selfie kami anak beranak..jarang2 nk dpt komitmen dr abg danish tp kali ni abg layankan jugak mamanyer hehe..

Opppss tak lupe jugak pic perantinnn..sama cantek sama padan semoga kekal bahagia hinggu ke jannah..

05 Februari, 2015

Shopink on9 - Nursing Cover elenadanish

Mmg dah lama berhajat nk beli nursing cover..dh pernah ada nc beli ms mother expo kat klcc last year..ms tu baby D tak lahir lagik..cutting nc yg lama sarung full mmg fully covered tp kesian kan baby D kalo dok dlm tu mak aihhh berpeluh sakan huhu..dgn mamanyer sekali berasap haha..

So design nc pilihan alynn kali ni ala2 apron ( kata hubby ).. 
Ishhh..nc ni cantek berkoyan koyan tau dari apron masak tuuu..sabau je ler..

Saje jew alynn pilih design i love london nmpk ala2 souvenir dr london..:p
alynn berkenan background putih tp dah sold out pulak..
yg hado warna nude nihh..cantek jugak..

Nak tgk full design i love london??
Siap ngan model tak berbayor lagikk kiki..
model cekenit nmpk kasut merah jerk jadik laa..haha..


Skrg ni Kalo kuar rumah nc ni dah jd benda plg penting selain dr pampers hehe..kalo berdekatan dgn baby room of kos lebih selesa g baby room tp kalo dak tecik ni dah merengek nk jugak tang2 tuuu, nc jd penyelamat tp still kena carik tempt yg strategik kannnn..

Nursing cover ni alynn beli kat ig elenadanish..bnyk taw design elegan yg mummy2 boleh pilih..mmg confius nk buat pilihan selain dr jahitan, material yg mmg puas hati..harga pun berpatutan include postage rm69..sib baik la bile jalan2 je pakai nc kalo kek umah pun pakai mau nyer beli lagi 2 helai haha..

30 Januari, 2015

Aeon card sale Seremban 2

Aeon card sale nak cari apa? 
Nak beli apa ekk?? 
Hari2 sblm tu dh g JJ survey2 tak beli lagi pon sbb tau 
nanti akan ada JJ card sale mesti lagik murah kan..

So hr tu gigih ler membawok famili g JJ..mak aim tmpt conforter cadar bagai..
lepas tu alynn jeling2 la kasut puas round tak jumpa yg berkenan di hati..
jeling nyer jeling terjeling bj kemeja utk abg, skirt jeans utk baby D dan stokin..


2 pasang kasut tu beli ms hari sebelum jj card sale..mmg jarang beli kasut utk baby D kasut yg ada pun wan yg belikan..so sekali beli terbekenan 2 design ahhh sudah sib baik hubby bg green light..alah utk puteri kesayangan dia jugak khenn..ok dlm sibuk try kasut utk baby D rupenyer abg pun sibuk memilih jugak tau2 wan dah bayo kan utk abg nyer selipar transformers..tq wan..

Mamanyer sempat capai seluar slack voir 70% less..cuma kasut mama beli kat Primavera jer yg tak der less tu pun sbb dh terbekenan.. payah tul kalau asyik terbekenan huhuu..apa2 pun tq mr. Hubby..

Headphone Baru Abg Danish..

Kisah awal Januari yg lalu, 
sehari b4 sesi persekolahan bermula..
Kami sekeluarga naik KL misi mencari hp utk ayah kami singgah ke Low Yat KL..dari iphone centre ke maxis centre..di maxis centre sambil menunggu hubby abg danish try ler headphone yg ada disediakan utk try..abg danish mmg suker lar kan..

ok try lar puas2 yer abg..yg tak menahan tu siap soh amik gambo dia sekali..

Tak puas hati, abg suruh lagik mama snap pic..baekkk bosss..

Haishhhh..mcm ada potensi abah nk kena pau ngan abg nihhh ..hihi..
Ok hasilnyer utk abg..

Nmpk tak senyum puas hati abg?? 
Tiada yg lebih menggembirakan hati si mama n abah selain dr tgk abg gembira..

#legasbbdptcarihputkayah
#alhamdulillahrezeki
#lupenakpauabahheadphone
#mamapunnakjugakhuwaaa
#pinjamheadphoneabgboley?

24 Januari, 2015

Shopink On9 - Cadar Patchwork

Seronoknyer mmg kebetulan alynn dgn mak sedang mencari2 cari patchwork..tup2 ada member opis rekemen member dia ada jual cadar patchwork mmg tepat pd masa nyer hehe..so pilih nyer pilih alynn amik satu mak rembat sekali 2..hamboiii mak..

Selepas settle pembayaran 2 hari selepas brg pun sampai..xcited sgt..tp rasa cam tak syiok pulak alynn beli satu sbb tak match dgn set katil yg hubby tido dgn abg danish..takpe ada rezeki nanti leh lar tambah lagi satu cadar patchwork yg sama design br lar matching khennn..

So, ni lar design yg alynn n mak pilih..

Dan taraaa..ini design yg alynn pilih border warna striking pink dan di dlm nyer corak bunga2 halus..kelebihan cadar patchwork ni tak mudah bergerak pg2 pun senang nak kemas mmg best..

Yeayyy..baby D dah rasmi kan duluuu..


Holiday yea!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...