Pengikut

21 Disember, 2014

Biler Abah Berwefie apa jadi??

as salam, 
salam di hari minggu..
salam bersiaran dr Melaka umah PIL..
ohh..esok tak keje sbb nak hantar PIL mengerjakan umrah..

belek2 hp terjumpa pic abah berwefie ngan anak dara..pic ni abah amik masa nak g klinik..papap baby D naik ruam2..lepas dpt krim so far papap baby D beransur elok..lega mama..

yg over nyer abah baby D maintain mashammm haha..


18 Disember, 2014

Pokok Rozel Nan Sebatang

Pokok rozel nan sebatang hehe..
dh pun berbuah..ada lar dlm 5 biji jer..
sebatang jer kan..tak tau nak buat so alynn plan buah rozel yg ada nak buat benih semai biar bnyk sket pokok rozel nanti..kalau hasilnyer bnyk leh lar buat jus atau jem itu pun kalau lar semaian alynn tu menjadik huhu..harap2 menjadi lar kann..


ini lar buahnyerr..

hurmm..skrg ni bnyk binatang perosak lar kt rumah alynn tak tau lar nak buat mcmaner..habis pokok cili dgn pokok daun kari kena serang..sedey nyerr la haiii..

17 Disember, 2014

Menu Utk Si Kecil

As salam,
Hari ni alynn nk share resepi utk anak2 di bawah umur setahun..memandangkan sekarang ni ramai member2 blogger yg ada baby dan tak kurang juga member2 blogger yg akan melahirkan baby so alynn nak share resepi..

ala resepi simple2 jer tp kalau dah setiap 3 hari nak kena pikir menu lain boleh jd blur jugak kan hehe..


Menu feveret baby D adalah bubur nasi epal..nyummy..
so, selamat mencuba..

08 Disember, 2014

Pokok Cili Diserang Semut

As salam,
ingat lagi tak alynn pernah share hasil pasal pokok cili hasil tangkapan sms promosi hiasan dalaman dan seni taman tempoh hari..

alhamdulillah dah sekali tuai..skrg ni bnyk bunga2 cili yg br nk tumbuh tp yg sedihnyer pokok cili ni diserang semut..tiap kali alin tanam pokok cili mesti ada ada semut merah kemudian daun nyer akan jd kehitaman..alynn pun tak fhm knp jadi mcm ni..

kyt ckp kena cari ubat menghalau semut..so nanti kena pi cari hopefully ada lar kann..


see daun pokok cili padi yg tak sihat berwarna kehitaman..

07 Disember, 2014

Danish Graduation Day Smart Reader Kids

as salam,
smlm hari graduation day danish..
thn lepas abg danish buat drama sampai stage kemain lagik berjoget huhu sabo je ler..

thn ni alhamdulillah abg danish dh bnyk inprovement no drama air mata..pagi2 lagi dh bgn mintak mama siapkan abg punyer ler tak sabo hehe..

last year abg buat performence dance bara-bara this year abg performe ala2 dikir barat..hari practice kt rumah good job abg..

tak bnyk pic yg mama amik..so mama share pic yg hado ni k..

abg wif his frens..

wefie piccas..

baby D memandang dr kejauhan..

blk dr concert sempat menyinggah Palm Mall Shopping..

05 Disember, 2014

Happy 7 Month Baby D

5 Disember....How Time Flies....
ya allah sekejap jer baby D dh 7 bulan..
rasanyer br semalam alynn deliver baby D..br 7 bulan dh rindu masa baby D baby..huhu, acanner tuuu??

ok alynn dah masukkan baby D dlm walker..sbb sehari 2 ni bby D mcm rimas biler asyik dipegang biler alynn letak bawah merengek mintak diangkat pulak. sabo je lar..dah masuk walker ni tak tau lar samada bby D akan merangkak atau tak? abg danish dulu event dah masok walker tp still merangkak... 

Happy 7 months 4 my lil princess baby D..we luv u..







Pokok Cili CH

as salam..
menyepi hampir seminggu lebih2 kot..
bnyk story yg tertangguh..alahai..
walau camner pun alynn akan update jugak dlm diari alam maya ku tercenta ini..hikhik

so alynn nk update story pasal benih cili padi yg alynn n hubby semai. benih cili padi ni hasil drpd pokok cili padi yg alynn beli dr CH last month..(teringat tak updte lagik pasal cuti2 CH..huhu) punyer lar susah nak dptkan cili padi purple tp kali ni mmg rezeki alynn tinggal lagi sepokok jew huhu..terus ler rembat kebetulan pulak cina tu offer 3 pokok cili rm10..seronoknyerr..

so plan nk belikan sepokok utk kyt tak kesampaian cuma dpt bg cili padinyer saje utk disemai..almost 3 weeks kot alynn semai dan hasilnyer..

Anak pokok cili hasil semaian hubby..
anak pokok cili semaian alynn musnah sbb hujan lebat btg pokok cili masih terlalu lembut..sedih rasa..



so, ada lagi cili utk dijadikan benih..
nanti boleh lar semai lagik..hopefully anak2 pokok cili cepat membesar..



Holiday yea!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...