Pengikut

23 Julai, 2014

wordless wednesday : lena di bahu wan

baby dhiya namo dok dlm stroller..
bile masukkan dlm stroller mule lar resah gelisah..
tp biler di bahu wan kemain lena lagik..
alahai..princess mama..


Cuti yg semakin kepenghujung

as salam..
kurang dr 5 hr lagi kite akan menyambut lebaran..
bermakna kurang dr 2 minggu lagi alynn akan mula bekerja..kejap sgt ms berlalu..bak tmabh cuti lagi boleh tak? ngeee..(bukak opis sendiri..) so,
tinggallah dak baby dhiya bersama wannyer..

yg merunsingkan hati mamanyer sbb dak baby sampai kehari ini menolak botol susu..last entry alynn pernah share yg baby dhiya mula menerima botol nuk kan..tp lepas tu silap alynn jugak bulan pose..takot nak guna stok susu yg ada so alynn hr2 direct bf bby dhiya..ermm..naik seronok ler bby dhiya..

so alynn berazam raya nanti ada ms seminggu b4 mule kerja sebelah siang alin akan bg bby dhiya menyusu menggunakan botol..mmg bukan senang tp kena cuba jugak..huhu..kalau lar mama keje dekat boleh lar lunch hour mama blk bf baby..apakan daya mama keje jauh..

hopefully baby dhiya bile tinggal dgn wan akan mudah menerima botol susu..amin..

ok alynn share pic wif baby dhiya sewaktu shopink raya rituuu...


16 Julai, 2014

cucuk 2 bulan (9 Julai 2014)

alhamdulillah..
khamis lepas bby dhiya cucuk utk 2 bulan..
ermm..last week bby dhiya batuk berkahak, lega biler doktor cek paru2 bby dhiya clear dan doktor benarkan utk amik injection tuu..kalo tak kena lar buat appoinment lain..

as usual appoinment kt klinik gomen mmg lama..lama tu tak kisah sgt lagipun alin masih bercuti so tak der lar nak rushing sgt pun..tp mslh nyer org tak ramai..tp lama jugak..hurmm..bby dhiya muntah maybe sbb tekak gatal nsb baik lps muntah bby dhiya tido lena..

biler nak kena cucuk tu alynn kejutkan bby dhiya..taknak dia terperanjat..alynn mmg nebes tiap kali bby dhiya nak kena cucuk..huhu..menjerit nanges ligat..ciann..nurse ckp cucuk 2 bulan demam tp skrg dorang dh upgrade ubat tu so jrg demam..tp blk.tu alynn bg jugak bby dhiya ubat demam tp dgn sukatan yg sedikit..alhamdulillah bby dhiya tak demam..




berat : 5.1kg
ketinggian : 60cm

semoga anak mama terus membesar bagai juara..


11 Julai, 2014

Kemaruk Fesyen Baby Girl by Poney

Nie penangan shopink bj bajan anak2 ms singgah kat JPO Johor sblm pose ritu..masuk butik poney..mmg rambang bijik mata semuanyer kiut miut..pulak tu alynn mmg tgh giler membeli legging utk bby Dhiya dn dekat poney mmg bnyk choices..seyes..

Tak cukup berbelanja dkt JPO..blk mlk singgah Aeon Mlk mata ternmpk butik Poney..laju jerk mengajak hubby masuk..hehe..ada sale 30% beli 3 psg dpt extra 20% lagikk..murah2 mmg berbaloi..apa lagik capai ler dan dpt jugak lagi selai tshirt utk abg danish..

Jom review bby dhiya menggayakan fesyen by poney..
Bby dhiya 2 bulan tp skrg pakai size 3 to 6 month..hehe..





Last pic wif makcu..

How time flies tup2 baby dhiya dah 2 bulan..
Jgn cepat sgt membesar syg..mama tak puas lagik tgk awak ms baby..kecik halus..

09 Julai, 2014

#WW# abg danish dpt bubur lambok..

As salam,
Lama tak story mory pasal abg danish..
Sejak dh jd abg mcm2 ragam..
Kdg2 mama jd hilang sabar huhu..
Suka sgt sakat adik tp syg giler sama adik..
Pantang org usik nak amik adik sure abg akan jd tiger auummm..haha..abg2

Ok lar thn ni abg danish dh 5thn so takder lar drama airmata tiap kali abah nak g terawih sbb abg dh boleh ikut berterawih sama2..sejak dpt nasi ayam kt masjid abg bertambah excited nk g terawih sbb abg ingatkan tiap2 mlm akan dpt nasi ayam..hehe.. mlm seterusnyer no more nasi ayam tp abg dpt kurma coklat penuh poket2 yg ada abg isi dgn kurma coklat. Mlm smlm rezeki abg dpt bubur lambok..yeayyy hepi kemain lagik..

Mama suruh abg pose jap dgn bubur lambok..


08 Julai, 2014

Present 4 Baby Dhiya

Salam 10 Ramadhan..

Alhamdulillah dh 10 hr kite berpuasa..
Hr ni alynn nak share present yg bby dhiya dpt..thanks ya..ada yg dh pakai dan ada yg masih tunggu que utk digunakan haha..cthnyer brg2 mandian dan baju bajan yg bersaiz besar..




06 Julai, 2014

Percubaan kali ke 2

Salam dihujung minggu
Skali lagi alynn bersiaran dr rumah mil
Sampai ptg smlm sempat lar berbuka bersama family besar family hubby..smlm famili k.ngah, k.nor n kzu joint berbuka meriahnyer mcm nak raya..haha..

Ok sblm ni alynn ada share pasal botol baru nuk yg alynn beli slps bby dhiya reject botol tommie tippee..event botol tu dah abis serupa mcm nenen mamanyer disebabkan kekenyalan puting tersebut bby dhiya reject mentah2..huhu..

Act botol nuk pun ada design sama mcm breast ibu tp harganyer lebih mahal..adoiai..takpe try dulu design ni kalu ada kemajuan boleh ler beli design yg datu lagik..yg ni harganyer slps less rm37 plus alynn beli puting saiz s rm12 sesuai utk susu ibu kalo guna susu formula boleh pakai saiz m sbb susu formula lebih pekat.


Setiap kali nak wan nk bg bby dhiya susu mama mesti nebes..mama mesti doa bnyk2 supaya bby dhiya nak menyusu guna botol sbb biler bby dhiya reject susu yg alynn pump akan membazir begitu sj..huwarghh..bg alynn susu ibu ni nilai sentimentalnyer terlalu tinggi kalo susu formula nak bancuh brp pun tak kisah senang jerk kan tp berlainan dgn susu ibu kena pump lagik kan..

Alhamdulillah, walaupun puas memujuk akhirnya bby dhiya nk juga menyusu..percubaan pertama guna puting saiz s bbg dhiya mcm nak mrh mak ckp maybe sbb lubang kecik kalo nenen mama kan bnyk lubang..hehe..so alynn try guna puting saiz m..alhamdulillah ok..hopefully bby dhiya terus serasi dgn botol nuk..


Holiday yea!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...