Pengikut

26 Julai, 2011

@ Klinik Sayangku

Smlm hampir2 nak mohon cuti..
Tapi pikir2 balik semalam ada taklimat..
di tmpt keje alynn sempena Promosi Kraf Aidilfitri 2011..
So alynn amik half day..atas sebab ape yerk..?

hurmm..last sunday lagi dah perasan..
Danish dah mula batuk2..then biler bercakap daa bunyi2 kahak..
Sure berjangkit dgn babah nyer yg mmg dr last week lagi
daa batuk n selsema..melalui pengalaman yg lalu..
mmg kena bwk Danish g klinik gaks..

Pai jew klinik around kul 2..Patient xlar ramai sgt but as ussual..paling tidak mesti 2 jam gaks dok bertapa kat klinik tuusementara menunggu giliran..terpaksa larr sbb sejak Danish kena jaundis dulu mmg nie arr klinik yg Danish serasi selain layanan doktor nyer yg Tip Top..Sambil melayan danish main2 permainan yg ada disediakan..bertemankan si bantal bucuk..akhirnyer lena gaks anak teruna ku itew..alahai..canner nak check nie..

tibe giliran Danish..still continue tido..doktor check dada, telinga, hidung..relax jew tido..tapi part doktor nak check kerongkong..Danish yg syiok isap jari mula gelisah hampir terjaga..So far, doktor kata selagi Danish tido lena waktu mlm..xperlu amik gas..doktor bagi 2 jenis ubat batuk, kahak n ubat sapu utk kurangkan merah tekak..Tapi yg xsedap didgr kalau hr Khamis Danish still batuk berkahak kena dtg semula amik gas..adoiaii..

Budak yg batok itew..sonok sgt main lego cam sendiri punyer..
jatuh pungut balik camtu lerr...pastu dah campak lego dlm bekas terbalik kan smula..

sudah nyer alynn bagi tau.." ha..tgk uncle tu pandang danish,mama xtau uncle tu pandang..biar dia.."
Reaksi Danish adalah seperti di atas..tutup mata sambil tgn main menan...konon nyer biar lerr uncle tu pandang asalkan dia xnmpk uncle tuu..bole cenggitu?

akhirnyer...Danish lena..

smlm lek dr klinik nak bagi mkn ubat punyer larr susah pai kena paksa..Td call mak, alhamdulillah Danish dah mkn ubat..slalunyer Danish lau ngan wan nyer mmg senang segalanyer..maybe dia xnak menyusahkan wan nyerr..sayang cepat sembuh yerr..

5 ulasan:

eB ezrin berkata...

ssh hati kan? hu3

Nor Iman Hashim berkata...

cian danish...mkn ubat ek leh cpt2 sembuh..sabo ek mama alin...

zettysyardi berkata...

sbr yer mama alynn....moga danish cepat2 sembuh....

SyidaGorjes berkata...

budak kecik mmg camtu, kalau dengan kita mmg payah nak makan ubat.sama je yg dekat umah ni.

get well soon ye!

mama eja berkata...

so sweeeetttttt

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...