Pengikut

08 Julai, 2013

Survey Tiles 4 rumah TNB 2 !!

Alhamdulillah akhirnyer ada  jugak rezeki utk kami pasang tiles..
So, kena cari kontraktor yg boleh bg harga plg best dgn kualiti kerja yg baik..
hurmm..susah jugak sbb hubby nak kontraktor melayu namo cina..
dah ler kaum cina yg memonopoli mmg payah ler kan nak cari melayu..huhu..
Takpe2 kena slow2 tak leh gopoh gapah..
tp tgk hubby nyer slow tu boleh terbakau jugak hati nie..
so, bgtau hubby tak kesah ler kann nak slow bagai janji siap b4 RAYA..hahaaa

Kontraktor Pertama : Melayu (tukang Indon)
Quotation : RM6000 - PORCH + BALKONI (include tiles dll)

Kontraktor Kedua : Indonesia 
Quotation : RM 5000 - PORCH + BALKONI (includes tiles + bayar tukang + makan minum)

Kontraktor Ketiga : Melayu (Bisnes anak beranak)
Quotation : RM 3500 PORCH + BALKONI (segala kerja2 ditanggung beres)
Pengiraan quotation mengikut kaki persegi

Kalo korang nak pilih kontraktor yg mana?
of course ler kontraktor ketiga kan..kan..?
Risau? betul kek  ni? knp murah sgt?
ok tak per kebetulan abg tu tgh buat dapur dkt taman yg sama so alynn n hubby 
terjah nak tgk hasil kerja abg nie..hubby cek sana sini..ok tip top...jadi deal dgn abg tu...

Settle pasal kontraktor..pening nak pilih tiles pulokkk..tiles 1 x 1 atau tiles 2 x 1 ??
Bab2 ni kebanyakkan alynn serahkan pd hubby utk membuat keputusan memandangkan huby lebih arif bab2 nie..kite yg tak brp nak pandai nie dok diam2 k.
bnyk kedai jugak yg kami survey..at last tersangkut jugak dgn kedai cadangan abg kontraktor tuu..
dan kami setuju sbb harga yg ditawarkan lebih murah berbanding kedai2 lain..

ok drpd pic nie mmg dah dpt teka lar kan kami pilih tiles 2 x1..
dan design yg berjaya menambat hati kami adalah yg jenis berjalur2 tuuu..
dah dpt design fenin nak pilih 2 colour yg boleh match..



Fiiuhhh lega..wakau pun tak beli lagi at least dah tau nak amik tiles yg mana..
So skrg kena buat design pada porch pulak..
senang boleh anggarkan brp bnyk tiles colour A dan colour B yg diperlukan..

2 ulasan:

Nafira usof berkata...

bab nak pilih kontraktor nih mmg kena pilih betol2.. kalo murah tapi end up keje terbengkalai memang sakit hati jer.. so, pilih2 betol2 k~

maszmadi berkata...

hurm..... raya ni boleh la dtg umah TNB 2 kan... hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...