Pengikut

03 November, 2014

Pabila Dhiya Dah Mula Kenal Orang

kisahnyer hari Sabtu yg lepas..
alynn memenuhi jemputan majlis akikah & cukur jambul jiran sebelah rumah..parents alynn g kenduri kawin di johor..adik bongsu keje..hubby dgn abg g service kereta.. maklum la weekend ni nak jln jauh so kena lar service yg mana patut..

Yang tinggal alynn jew wakil ke majlis akikah..so alynn g bawak bby D..sampai2 jew majlis berendoi br jew mula..tetibe jew bby D cam nak cembeng2..alynn ingat maybe org ramai pastu group berendoi kemain meriah bwk alatan muzik lagik..

ok lar tak pe..lepas duduk2 jap alynn ingat nak la snap pic leh ler tunjuk kat family yg tak dpt dtg..so alynn mintak tlg anak jiran pegangkan Baby D..baru jew alynn angkat vontottt..uwaaaa..aik ko nanges dik..sape pulak yg cubit adik nie..alahaii..so tak leh ler snap pic sib baik anak jiran tu tlg snapkan pic..

ok fine..baby D dh kenal org k..kemain syahdu lagik baby D nanges mcm ler mama nak tinggalkan adik..cubaan kedua biler anak jiran nak pegang Baby D..sblm tu dah dok acah2 bby D..sorang amik ok lagi..pastu pas kt kakaknyer pulak..dan last sekali pas ke maknyer pulok..dpt pegamg jap baby D terus uwaaaa....hehe..biler alynn amik bby semula terus senyap biler bby D nmpk muka mamanyer..alahai sygnyer anak mama..

act, seronok taw g majlis berendoi ni..layannz jew dgr nyanyian group berendoi..time berselawat tu Baby D elok jew lentok kat bahu mama hehe..



ok ni pic ms baby D demam selsema last week..
demam nak beralih bulan kot..nak membesar yer syg..
sambil tu mama paksa baby D melaram snow cap yg br mama belikan utk baby D..


1 ulasan:

Lily Mama Zara|Zareef|Zayed berkata...

tak pernah gi majlis berendoi ni tau..haha..sbb kat batu pahat klu akikah just ada marhaban or selawat n doa selamat jek..eh, tpt lain tk taulah tapi kat kampung kitorng mmg takde adat berendoi..hihi..nway, budak2 besar dhia ni mmg dh start kenal org..sat lagi klu cuti lama ke apa kompem susah dah nk tinggal umah bbsitter,,hukhuk

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...