Pengikut

18 Februari, 2010

Injection 1 year..

Hr nie 18022010 br aku msk keje coz smlm aku extent cuti hantar Danish g klinik utk checkup n skaligus cucuk 1 thn..Awal2 pg lg aku dh sampai ke klinik kesihatan Rasah Seremban tkt lmbt2 nanti org ramai..Kat umah lg aku dh bgtau Danish yg dia akan kena cucuk so, be a strong boy k..sepanjang tunggu turn msk utk pemeriksaan mulut Danish xhenti2 brckp bahasa nyerr yg aku sendri xphm..meleter jerr pastuh jerit2 sampai smua org kt klinik tuhh senyum2 tgk Danish..ish2 Danish2..Lincah serta lasak..Bdn Danish pun semakin susut hopefully timbang nanti naik tkt nurse bising jerr..pas timbang alhamdulillah dlm kelasakan Danish tuhh dia naik 9.1 kg bley larr..Ms timbang berat tuhh aku brjumpa dgn nurse yg dtg keumah mengesahkn Danish kena jaundis..

Nurse : Muhammad Danish Nurharis bin Hamza (jerit memanggil nama danish)
Aku : Terhegeh2 bwk Danish ke tmpt timbang..
Nurse : Haa duduk diam2 yerr Danish nurse nk timbang..ok 9.1kg lps nie tunggu turn checkup n inject.
Aku : thanks nurse..
Aku bg pihak Danish : Nurse ingat saya lg tak?
Nurse : Ingat, baby yg kuningnyer (jaundis) x abis2..
(umur sebuln pun msh ada jaundis..rekod plg tinggi kt perumahan aku time tuhh)
Aku : senyummm kammbing...haha
Ms checkup pun mulut Danish xhenti2 berceloteh pastuh tibe2 mood nak bye bye dtg plak..
Nurse : eh..eh jgn bye bye lg coz blum inject yerr..
Aku : Tu larr dr td mulut asyik brckp pasni inject nie siap larr menjerit kuat plak..

Ms aku n Danish ngah standby 4 injection Danish still ceria..1..2..3 jarum injection masuk menucuk bahu Danish (kt tgn penuh mainan...) Reaksi Danish senyap membisu seribu kata..tgk reaksi muka masam mcm nak nangis x nangis jerr..then nurse kuarkn jarum injection...Alhamdulillah..aku tunggu gak tindak bls dr Danish..Yeaa anak mama hebat HEROO..anak mama xnangis pun..klau Danish nangis mama kuar bilik pemeriksaan tutup muka malu coz anak mama banyak mulut kena inject lg kuat melalak..haha

Nurse : Ha.. Danish x nangis br larr Hero namanyerr..

* Otw lek umah dlm keta Danish kembali aktif, Danish start meleter usik baba ngah drive..Sori xder pic coz xbwk camera nak take pic by phone pun x sempat..( Danish nak kena inject mama plak yg cuak..haha)

3 ulasan:

Nadiah Sidek berkata...

good job danish! pasni blh gi suntik lg..hehe..

NURUL IZZA berkata...

danish!! good job!!!

aLyNnZ berkata...

nadiah:ee..member opis kata next injection dos nyer kuat skit..klau budk xthn boleh demam,muntah,lemah satu bdn..btul kerr risaunyer..

nurul:haha cyaiyok2..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...