Pengikut

19 Disember, 2011

Alkisah di Pagi Isnin..

Alhamdulillah, mlm sabtu yg lalu selamat mengangkut segala barang ke rumah baru..alkisahnyer org pindah rumah siang hari alynn pindah rumah mlm hari..haha dah ghupa nak merompak pun yerr gak..nak wat camner kan dah member (empunyer lori) free mlm sbb esoknyer ada keje lain plak..sib baik polis xdtg lau x free2 kitaorg tido lokap.huhu..Risau gak x dan nak kemas tp, berkat cuti hr jumaat yg lepas sempat gak alynn bergabung tenaga ngan hubby packing segala brg2 rumah..adoiaii cam nak tercabut gak segala skru yg ade..sib baik gak x EL pg nie sbb rasa cam larat lagi nak g keje pg tadi (mana x nyer masa proses mengangkut brg dari tkt 3 ke dlm lori alynn hanya selaku mando pemerhati xbertauliah jew, opp2 bukan nak ngelat taw tp kaum wanita kan x bley angkat brg berat2 x elok utk kesihatan dalaman taw so, serahkan jew pada kaum lelaki gagah perkasa k..hikhik..)

Ptg smlm lepak2 @ our sweet home sambil2 kemas apa2 yg patut supaya nmpk sket ghupe umah hikhik..(mlm sblm nyer punggah brg dr lori ke dlm umah main letak jew xlarat dah nak pikior deko deki haha..) pagi ni ingat nak share ler pic keadaan umah yg mcm tongkang karan tuu..tapi semua benda alah kepunyaan ku berada dlm box motor hubby..nak dijadikan citer kunci box motor hubby tercicir masa otw ke opis..alamak aii bukan setakat pic @ hp, wallet n yg plg penting brg2 ST (sendayu tinggi) order dr member pun ada dlm box tuu!!! x sampai hati plak nak soh hubby balik umah amik duplicate kunci box semata2 kerana ST..so k.aza n nadia barang korang esok eh..? sowi...

Dah ler otw ke opis pagi td kat jln Tun Razak bertembung dgn pemandu jalan yg xder sivik memotong secara berbahaya sampai memudaratkan kami somi isteri yg hanya bertayar 2 dan sorang abg dihadapan yg juga bertayar 2!! jln Tun Razak jem beb ko tayar 4 nak lari mana lain arr boleh kuar sayap kot jalan atas...lastly kitaorg potong ko gaks...apa raa!!


p/s: Kisah demi kisah di Pagi Isnin, semoga Allah mellindungi hari kami menjauhkan perkara buruk dari berlaku..amin..

4 ulasan:

syu berkata...

Salam perkenalan.. saya datang sini untuk melawat...

aLyNnZ berkata...

salam perkenalan kembali..

Nadiah Sidek berkata...

pindah rumah meletihkan! nak kena pack, unpack, pastu kena susun-susun pula. whew! semoga cepat selesai urusan pindah-memindah..

aLyNnZ berkata...

nadiah : btul tu nadiah mmg memenatkan..pai sekarang pun still x selesai mengemas..hikhik

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...