Pengikut

18 Januari, 2012

Big Red Strawberry Farm & Tmn Rama2, CH

Second day @ CH dgn semangat yg berkobar2 utk menjayakan misi menjelajah CH..hubby n Danish first time g CH so alang2 dah pai nie kena amik kesempatan sepenuhnyer..ye larr pas nie ntah bile dpt dtg lagi..insyaALLAH lau dimurahkan rezeki nak ketmpt lain plak..ameen..

Seawal pagi kami dah bersiap2, act xder r awal sgt sbb kena tunggu my bucuk cayunk (aitt jgn confius bkn hubby yg ku maksudkan coz hubby dh bersiap terlebey dulu..) Danish bgn titon..itu pun kena kejut br bgn..uihh lena sungguh mana x nyer tido lmbt emm.. lau danish tido lmbt effect plg dkt adlh mama n babahnyer  lerr pun kena berjaga melayan karenahnyer..ada channel cartoon tp nak citer Cars..cah..cahh cungcinton (xreti eja plak alaa cartoon train tuu) sudahnyer mintak Boboboi plaks..aduss..time tu alynn diam membatukan diri jew sbb takot hubby bising..awalnyer hubby mmg dh plan nak bwk lappy (hubby dh dpt agak sure anak bujangnyer tu nak tgk Cars) tp alynn x bg coz susah ler nak bwk lappy (ala lappy lama yg agak berat tuu lappy zaman study dolu2) tu kemana2 saje tmpt yg kami g, nak tinggalkan takot x safety..eee..rasa cam nak tukarkan lappy tu kepada ipad x pun Samsung Galaxy Tab!! (udah2 lerr alynn skrg nie blum berkemampuan umah kamoo pun blum lengkap terhias..kc pun blum buat..nanti2 lah yerr..)

Pagi tu kami BF @ pekan Brinchang..kami redah jeww tgk cam ramai org sure sedap kott..Alhamdulillah nasi lemak sotong, kerang n roti canai nyer ternyata x menghampakan kami..bessttt..b4 makanan sampai moh kite bergambo dulu..


****************
Seterusnya kembara kami bermula di Big Red Strawberry Farm, CH
Pic bnyk sgt..takot ada yg termuntah..So the best pic i was selected n i will share is...

of coz Strawberry pic..kasi mari mood CH..

Replika Strawberry jelmaan orang-orangan (Anis n Danish)
  Selain strawberry, buah yg menjadi perhatian adalah....
Anggur..alynn difahamkan anggur hijau rasanyer msm2 manis..tapi yg warna agak kehitaman rasanyer manis..yg mushkil nyer buah anggur CH nie x bnyk dijual larr (act x nmpk pun)..atau alynn sendiri x tau pusat jualan sebenar anggur di CH?


n 3 of us..sweet memory..

huh..penat gaks mendaki pai atas..hajat dihati nak merasa moment petik sendiri buah strawberry tp biler riki harge makaihhh mahalnyer..xjadik lerr..kami plan nak ke Opah Strawberry sbb member opis kata kat situ murah sket..ngah sibuk2 bincang nak petik x..nak petik x..danish pun x kelihatan dr pandangan..rupe2 nyer..abah layan main benda lah nie...haihh..kt mana2 pun ko ada eh menatang..? layanzz..
^
^
^
Music dah berenti nak naik menatang lain plak..haihhhsss..so, kami bg upah...
^
^
Puas alynn cuba betulkan cermin mata tuu..tp danish xnak..suke ati lerr nakk..
kami bg upah lagikk..gud boy..
^
^
eskrem mesia strawberry...mmg terbaekk..siap tapau 10 btg plan leh r mkn kt apartment..
sblm meninggalkan Strawberry farm..alynn n hubby sempat membeli belah pokok..nak tau hasilnyer n pokok apa...tunggguuuu...

***********************
Next station adalah Taman Rama2 n Serangga, CH

Suggestion dr k.yati..walaupun ni kali ke 4 alynn g CH, tp xpernah lagik menjejakkan kaki ke Tmn Rama2 nie..tiket masuk dewasa hanya RM5 jew..kanak2 dibawah usia 3 tahun free...Jom Zassss....

Kami bergambor di pintu masuk...
alynn posing poyo bugder takot xnmpk signboard blkg ghupenyer terlebey dr nmpk daa..

Anis posing ngan salah satu drpd Rerama kt situ...boleh dikatakan taman rama2 nie biasa2 jew..boley lerr kan dr xder..haha..selain dr rerama terdapat gaks serangga dari saiz kecik pai ler serangga yg besar..

wif mak tersayang...

Act, alynn plg geli-geleman ngan benda dlm pic kat atas niehh...mengemut-ngemut..apa kebenda alah nie..? Kepompong rerama eh..?

Haa..menatang bwh nie Danish panggil turtle acu..opss bukan turtle acu larr syg turtlr acu kat umah..

Antara binatang lain yg ada disitu..

Ok binatang ni adalah yg plg unik bagi alynn coz binatang nie menyerupai topeng manusia n sebagai pic terakhir yg dpt alynn kongsikan bersama...see...

Station seterusnyer....Cactus Point n Taman Agroteknologi Mardi CH....

3 ulasan:

maszmadi berkata...

la... dah abis ker.....?
nak gambo lagi! nak gambo lagi!.. haha boleh gitu..

Fieza79 berkata...

hurmm mmg musim blogger gi CH la skrg ni...sana sini dok citer psl CH...rindu nya nk pi lagi..last pi thn lps..

eB ezrin berkata...

eB musti x msk sbb eB geli luat. ader kesah ms kecik dolo. hu3.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...