Pengikut

09 Januari, 2012

First Week of 2012 @ Cameron Highlands

Alhamdulillah kami selamat balik dr Cameron Highlands hari Sabtu yg lalu..lepas gak hajat hubby n our lil prince kesana..Cuaca awal tahun disana sgt baik n cerah sepanjang 2 hr 3 mlm kami disana..sebelum memulakan perjalanan (5Jan) kami sempat singgah di RNR Dengkil. Plan nak breakfast jew memandangkan dah kul 11.30 pagi alang2 dah nak tghr kami lunch skali senang x yah singgah2 lagik kan..

We @ RNR Dengkil..

Danish dah mula tunjuk bakat terpendam..dah ler anak bujang ku sorang nie payah nak bergambo..skang dah  jadi photographer plak..lagik ler payah nak ada piccas Danish..hurmm..Next entry alynn share different pic yg diambil oleh kami2  n the pic was taken by Our New Photographer cilik Danish..bakat yg baru dicungkil semasa percutian kami ke CH..huh..sib baik bwk kamera extra lau x haru dibuatnyerr...

hahh..mama enok..mama enok..(hepi sungguh biler Danish dpt snap pic..)

hurmm..layanzz..

haha..snap pic sendiri amik ko muke sebesar alam...hikhik..

Perjalanan yg mengambil masa hampir 4jam dr Seremban akkhirnyer kami pai ke destinasi pertama iaitu Cameron Bharat Plantations...xsempat nak check in apartment dah mmg kebetulan lalu singgah jew..dapat ler hubby merehatkan badan pekena teh secawan..


Amboi budak mabuk (fenin jalan ke CH cam ulau kena palu) nie sukerr nyerr hati..

me, danish  n wan..

aiyarkk.. pesal aku cenyum gituu.. Air teh  o campur eskrim vanila..besstt..

pic berlatarbelakangkan ladang teh..

Jom tgk apa yg kami pandang...

ada anak sungai..bestnyer lau dpt ke situ tp jauh sgt lerr x larat plak..

Act percutian kali nie first time alynn uruskan hal penginapan dari part search hotel pai ler ke part book hotel..Owh yer alynn angkut mak (tanda penghargaan menjaga Danish, tp lau mak x jaga pun alynn akan bwk gaks) n anis , alynn rasa type penginapan yg sesuai adalah type Apartment 2 bilik sbb harganyer lebey berbaloi2.. Dlm bnyk2 hotel, alynn pilih Equatorial Cameron Highlands..tawakal jew lerr sbb first time menginap di Equatorial nie..Risau gak takot x selesa tapi biler dah check inn rasa sonok n sgt puas hati..

Jom Review Equatorial Cameron Highlands..
Lau nak tau Equatorial nie berhampiran dgn Pasar Kea Farm..

Bilik Utama yg bersebelahan dgn balkoni..selain ruang tamu yg menyediakan tv bilik utama pun ada gaks walaupun tv kecik yg plg penting ada cartoon channel x ler Danish boring nanti..

Ruang tamu, ruang makan serta kitchen yg menghadap taman permainan..

ni ler balkoni nyer..sgt2 luas..view yg cantik..thanks coz pihak hotel peka dgn kehadiran Danish so dorang bagi balkoni yg bertutup tp lau nak rasa udara luar boley bukak tingkap jew..difahamkan terdapat apartment disitu hak milik persendirian maknanyer apartment kat situ boley dibeli lerr..huh.. syioknyer lau dapat tangkap sebuah..tension2 naik CH xyah fenin2 nak book hotel bagai kan..?

Apartment yg kami sewa berada ditkt 2..

pic was taken dari bilik ke 2..

pic was taken from balkoni..

p/s: aduhh..cam biasa ler lau entry coti2 mesia nie x sah lau x panjang berjela part by part..demi diary di alam maya ku yg x seberapa nie akan ku gagahi..next entry danish d taman permainan n dinner kami yg nyummy...

8 ulasan:

eB ezrin berkata...

wah cantik yer? suker3 :)

maszmadi berkata...

ooo gi CH x ajak... x aci nieh.. hehe

best arr danish dapat main playground yerk.. mesti heaven.. hehe

as fadhli berkata...

wah bestnya coti2,,danish photografer cilik,,hhihihihi

Nor Iman Hashim berkata...

wah sonok sume nyer pi bcoti ek...nanti lps nie alyn x yah amik gbr dh sbb dh de photographer cilik bak kate as kan...he3..

asparaguswhite berkata...

haha tengok cameron ni teringat citer ombak rindu lahh..

aLyNnZ berkata...

eb ezrin : nak berguru ngan eb camner nak edit piccas bagi cantekk

aLyNnZ berkata...

maszmadi : alah kak plan mengejut..ermm suker sgt bujang tu dpt main gelongsor..

aLyNnZ berkata...

as fadhli : erm..org amik gambo danish pun sibuk gak sib baik ada bwk kamera extra..

iman : ha'ah coti2 bwk mak n anis skali..lagi ramai lagik meriah..nanti alynn share hasil pic yg danish amik k..tungguuu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...