Pengikut

03 Oktober, 2012

Second Step : new look 4 our living area

~~ Assalammualaikum ~~

Alhamdulillah, berjaya gak asben mengecat hall rumah kami selama sehari sengah..
Alynn..hanya membantu part finishing..touch up part2 yg x kena cat jew..
then tolong hulurkan cat hulurkan itu dan ini..

So, kami sepakat memilih Nippon Paint utk mewarnai wall hall kami..
oleh kerana terpengaruh dgn pic pertama (View Here) hasil searching gr en google..
Mmg agak mencabar jugak lar utk merealisasikannyer dgn perabot yg sedia ada..
xjd yg sama pun xper lar alynn akan cuba realisasikannyer dgn sentuhan dan gaya sendiri..(mood berangan)
Dan warna yg menjadi pilihan hati adalah warna 
DRAMA RED (RM 140) dan ROSE THOUGHT (RM100)
Pilih 2 warna sbb plan nak wat feature wall ala2 Eric Leong gituuu..

Hr pertama Mr. Asben start mengecat slps Asar dgn warna DRAMA RED..Bismillah..
See wall yg br separuh di cat cam kuat plak biler dah dicat kt wall...ngeri plak ai...
Menurut pandangan Member alynn ada Taska sendiri..
warna2 yg ceria bagus utk perkembangan kanak2..huh lega disitu..

Dgn peralatan yg tidak lengkap Mr Asben sebaik mungkin..

Next day dimulakan dgn menutup bahagian penjuru wall menggunakan maskin tape supaya 
cat xcomot xtersasar kebhgn wall yg xsepatutnyer..hikhik..buat tu jew dah take time huhu..
nak xnak kena ler sabar nak hasil yg terbaekk kan..
So, next colour adalah ROSE THOUGHT
Sweet juga sesuai utk bilik anak perempuan kan..?

Ok Mr. Asben mula mengecat main wall rumah kami..
tiap kali Mr. Asben start mengecat tiap kali tu ler jantung berdegup laju..nervous taw..

Dan hasilnyer...
(Alynn tunjuk wall jew dulu coz nak tunjuk keseluruhan wall pun xder wall decoration lagi..
dah ada wall deco nanti alynn share pic keseluruhan k)

Note : Hall kami dah look like girl taste..Pinkish..
nak buat camner kan dah empunye rumah lebey cenderung dgn warna2 sebegini..
by the way in mood 4 our second daughter InsyaALLAH (gegirl)

10 ulasan:

maszmadi berkata...

ha, dah macam kaler blog ni jerk.. hehe

cecepat letak decoration, nak tenok nak tenok

maszmadi berkata...

eh jap!!!!! danish nak dapat baby dah ker?..... alhamdulillah, tahniah

aLyNnZ berkata...

alamak kak decoration sedia ada tp nak cat nie semua alynn turunkan pastu x gantung semula..so tgk dinding je dulu k..hikhik..

iyer la betul lar kak akak ckp br alynn perasan hampir sama plak dgn blog..kuikui..nak wat camner kecenderungan kesitu..

aLyNnZ berkata...

akak baru nak amik mood ler kak.. blom ada lagik..kuikui..

myfara FLK berkata...

baru nak ucap tahniah tapi bukan plak..tak pe lah nak gak ucap tahniah coz berjaya cat rumah..

cHeRyNa PiReS berkata...

jealous. kami aritu ada sikit kekeliruan warna so jadi tak cantik :)

tahniah anda punya cantik yeee...

Hafnidah berkata...

combination warna menarik. i loikeeee ^_^

wahida berkata...

serius cantik...dah sama kaler blog dah...

♥ Wina ♥ berkata...

kombinasi colour yang cantek!

BW di pagi hari..salam kenal ;-)

asparaguswhite berkata...

bole amik contract ngecat kat uma i pulak nanti..huhuu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...