Pengikut

21 Februari, 2013

Holiday @ S.A.B.A.H (Kinabalu Park)

~~Assalammualaikum~~

3 FEBRUARI 2013 :

Bangun seawal pagi dgn semangat misi utk menjelajah Gunung Kinabalu..cewahh
So we all decide breakfast kat McDonalds senang je 1 building dgn Apartment Promonade

Family Breakfast @ McDonalds

Hero happy smlm tido lena..lagi happy dpt layan wifi free haha..

after bf, terus bertolak utk misi seterusnya..mengikut research yg ala2 sblm sampai ke Kaki Gunung kami akan jumpa Rumah Terbalik..so plan nak singgah lar jap..sbb mmg

Gunung Kinabalu menggamit rasa..

Kami semakin hampir ke sana


Terus nyer terus akhirnyer kami sampai ke Kinabalu Park..Tiket masuk hanya rm3 utk dewasa dan free utk kanak yg masih belum bersekolah..tp mana rumah terbaliknyer..?nan hadoo mmg tak perasan langsung..aiiittt?? Tak pe lar nanti boleh tanya org kt situu..

Cuaca dikaki gunung kinabalu a.k.a Kinabalu Park time tu suda gelap nak hujan.bg alynn yg tak pernah g obersea mmg sejuk tahap gaban lar kan..tido mlm pai sakit kepala sbb sejuk sgttt..dlm hati berharap biarlar cuaca cerah sbb kalau hujan mmg tak dpt nak tgk gunung dgn jelas..tp tuhan lebih bijak merencana tetap hujan walaupun hanya renyai2 tp angin terlalu kuat bertambah2 sejjuuukkkk...sib baik danish sporting nak pkai jaket..dlm renyai2 tu jugak kami bergambar bukan apa biler lagi dpt kesini kan..?

Stop for a while bg menghilangkan fenin pale..jln cam ulau kena palu haha..

Tmpt wajib harus bergambar...

See..betapa riangnyer my Hero..

Dah puas bergambor..mari mulakan pendakian..mmg hubby dah pasang niat dari awal nak mendaki..sbb 2 thn lepas g dah tutup so tak leh nak masuk..dgn hujan renyai2 yg kadangkala lebat kadangkala tidak, fit tak fit redah jeww...


Kebetulan ms kami start mendaki ada group yg br jew turun dr mendaki..lengkap dengan suit utk mendaki..yang kami nie nak mendaki cam nak g shopping hanya berbekal kan sandle kikii..mampu kah..? 

So, air terjun nie menandakan sesi penjelajahan kami tamat..hihi menamatkan sendiri penjelahan tanpa dipaksa..hujan renyai2 bertambah lebat..keadaan yg licin..taknak amik risiko..mak pun dah surrender.Danish toksah cakap ler tak aci sbb abah dia encang..haha..cengelat sungguh taw..


Tak per lar kan at least dpt gak mendaki sket..ala-ala poyo jerk..hihi..otw keluar dr Kinabalu Park ada 1 pit stop yg tak kurang cantiknyer..bergambo lagik kami..sekejap hujan sekejap tak..so biler matahari menyinari laju2 kami posing..itu yg mata pun tak berapa nak celik haha..


Memandangkan cuaca yg tak mengizinkan plan utk ke Fairy Farm a.k.a Ladang Lembu terpaksa ditunda esok pagi nyer..Perut pun dah start menyanyi-nyanyi..kiterang plan nak mkn kat kundasang jew senang dah dekat dgn tmpt penginapan kami mlm tu iaitu Pines Resort..agak2 satu company ker dgn Pines Hotel kt Cameron tuuu..ntah lerr kan..

To Be Continued....


6 ulasan:

Nor Iman Hashim berkata...

bestnyer pemandangan pon cantik2...sonok tgk danish sbb nampak die hepi jew...hehehe

maszmadi berkata...

wah, sonotnyer danish.....

asparaguswhite berkata...

alin gi kk gi planng sendiri yea? xamik pakej on ground yea?

aLyNnZ berkata...

iman : kaki gunung kinabalu mmg cantik iman..rasa tak puas tgk gunung..haah mamat tu hepi memanjang haha..

aLyNnZ berkata...

maszmadi : seronokkan kak biler tgk anak hepi..alhamdulillah

aLyNnZ berkata...

asparaguswhite : akak ni second time alin g sabah..first time dulu pun g sendiri insyaALLAH sesat..sabah tak mcm KL jalan bersimpang siur..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...