Pengikut

14 Februari, 2013

Menjamu Selera di TALAPIA MARKET

~~Assalammualaikum~~

Jumaat last week..
Ayah ajak mkn luar.
katanyer nak try mkn kat kedai baru di sekitar Oakland Seremban 2
Berdekatan dengan Hospital Columbia Seremban 2..
Nama kedai ni Talapia Market of coz ler menu utama nyer ikan talapia kan...? kikii..
kedai ni kalau tgk dr luar dengan decoration yg cantik, kemas sure
org akan beranggapan kedai ni mahal tapi..
sanggkaan tu salah sebenarnyer tau..kena cuba dulu..

b4 this ayah n mak try mkn makanan bergoreng..
so, 4 this time nak try makan berlauk pulak..
air yg kami pesan adalah fresh orange, tembikai laici, milo float (4 myhero danish)
rasanyer yg mmg kick penuh dgn rasa buah2 an
tak spt air buah sms kami di Sabah..sedih sgt2 sbb dpt air buah yg hampeh dgn harga segelas rm4!!
di Talapia Market dah ler air buah nyer bnyk harga segelas hanya rm3.50 jew..
syiok2..ayah n hubby minum air teh ngan teh o nipis...


makanan yg kami order adalah nasi putih (lengkap dgn timun, keropok ikan plus sup)
of coz talapia..kami pilih talapia smbal..talapia black paper
then menu tambahan tomyam campur..
aitt..nmpk tak sardin kentang tu..hihi
ayah tak mkn talapia so ayah order sardin kentang tu..
alynn yg mcm tak pernah mkn sardin sibuk order sepinggan lagikk..
semua lauk pauk ni di hidang setiap 2 mangkuk utk satu menu makanan..
penyudahnyer ada lauk lebih so tapau ler kan..
rugii oo sbb sedappp sgt..


So, total dinner kami mlm tu lebey kurang RM60++..
yg plus2 tu tak tau sbb ayah yg belanja..thanks ayah!!
bagi alin mmg murah sbb lauk yg dihidangkan mmg bnyk dan sedap..
Moga dimurahkan lagi rezeki...amin..
Pd member2 yg dtg ke Seremban jgn takut2 nak singgah mkn kat Talapia Market nie sbb mg berbaloi2

6 ulasan:

Nor Iman Hashim berkata...

sedapnyer milo float tu alyn...makanan2 nyer nampak sedap...

maszmadi berkata...

ha, macam best jerk tempat ni.. bila la nak ke seremban ni yerk...

aLyNnZ berkata...

Iman: haah sedap iman..budak2 lagi suker..

aLyNnZ berkata...

maszmadi:insyaALLAH ada kesempatan nanti mesti akak sampai gak ke seremban..

asparaguswhite berkata...

boleh try jugak lah bile dtg sana nnti.

Siti Norhafizah berkata...

menggoda sungguhh kaler air2 tersebut dikala berpantang ni

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...