Pengikut

06 Januari, 2014

"Mama Danish Tak Nak School"

As salam..
Mostly budak2 start school last week..
Tp Danish start school hari nie..


Spt yg dijangka akan ada babak2 drama yg tak ingin dilihat tp terpaksa tempuh jugak..huhu..

Kejutkan danish dgn penuh berhemah dgn harapan danish akan ok tp semua tu tinggal harapan..nanges tetap nanges..pelbagai alasan dan umpan diberi at last mengena..

Alynn bgtau nak jumpa teacher sekejap jew then boleh blk..ok deal..tp taknak pakai uniform school pulak dahh..pujuk lagik sib baik danish mengalah jugak..dah sampai school nanti tak tau ler..nanti2 pikir..hahaa..
Sampai school danish dah dpt rasa something..ok danish dah start enjin utk menanges..ahhh sudah..cepat2 bwk danish masuk class then serahkan danish pd teacher..tak meronta tp menanges..nak mama..nak abah..repeat lagik..nak mama..nak abah..

Alynn n hubby dgr jew tangisan dr luar..lepas sesi assembly nyanyi negaraku..lagu negeri..bla..bla..
dah tak kedengaran lagik tangisan danish..danish sebenar nyer ok tp saje..
sikap sengaja danish tu yg menjadi masalah..

Tepat jam 12 alynn dh terpacak kt school..start amik danish sampai ler ke tesco tak berhenti berceloteh..bercerite itu ini..happy sgt..mmg ceria..lega disitu..

Sampai rumah layan danish main ice cream dough..makan lapo bebebor..time nak sleep tetibe danish cakap "mama danish tak nak school" gulppp.. biler jawab danish must go to school..dia beralih pulak pd wan..tanya wan pulak..naik pening sebab danish akan tanya dgn soalan yg sama berulang kali..naik penat pun yer jugak..huhu..

So..esok bg peluang lagik pd danish baru 5 tahun..hopefully everything will be ok..

2 ulasan:

Nor Iman Hashim berkata...

sabo eh alynn ank2 nie mmg camtu...
moga lps ni danish nak pi school eh..

maszmadi berkata...

erm alynn, kat sekolah tu danish ada kawan rapat x? kalu ada, jadikan kawan dia tu (sebut nama) sebagai umpan untuk dia pi sekolah, jadikan kawan dia sebagai contoh (yang baik2 lah kan) untuk dia pon semangat pi sekolah macam kawan dia...
harap danish ok jerk kat school..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...