Pengikut

01 Jun, 2015

Nasi ayam berempah ala beriani

Kali ni alynn nk share pasal masakan lagik..alynn amik resepi dr blog ana..maklum lar skrg tgh mood nak memasak dan menanam..rasa mcm semua resepi nak cuba..tp resepi yg simple2 jew lar shaye budak br belajar hihi..mood menanam pun sama..keterujaan pd pokok2 yg berbunga..rasa syiok sgt biler tgk bunga mengembang..jgn tak tau alynn dh mula menanam bunga rose..omaigadd alynn sendiri pun mcm tak caye..tak pe next n3 k..

Seawal pagi dh masuk dapur..sbb plan nak ke floria putrajaya pulang tghari nanti..so seawal pg lar rumah kami bau harum semerbak..rasanyer ms msk ns ayam tak ler semerbak mcm ni hihi..alin masak dgn mak tp biasanyer mak yg jd ketua tp kali ni mak kena follow alynn yer..layankan jew lar anakmu ini hihi..

Mcm yg alynn ckp td resepi simple2 so tak sampai sejam siappp..hasilnyer..next time boleh buat lagi sbb abg danish suker sgt nasi ni..dh mkn mlm repeat supper pulak hihi..cadangan aynn kalau buat nasi ni pasangkan dgn jelatah timun dgn nenas then kalau rajin buat kuah kari atau kuah dal mmg terangkat..nyummy..

Till then..

1 ulasan:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...