Pengikut

03 Disember, 2009

Stanby Payung Sblm Ujan..

Time DANISH dlm pewut lagik aku n husband da plan nk wat buku bank n Insurans complete ngan medic card skali (nk wat insurans kena tunggu baby deliver dulu..) xsempat nak wat semua tuhh..DANISH da msk wad 2 kali..plg frust time msk Columbia klau arr time tuhh da wat medic card xder arr bengkok time nak bayar bill hos..

Sekarang DANISH da ada buku bank (4 sure ank u olls pun ader kn?) n Insurans complete ngan medic card (haa..yg nie da wat blum? jgn jadik mcm kes aku..) Aku amik insurans MCIS ZURICH pelan MZ Edu Cash tuk DANISH cayunkk..xarr bnyk sgt yg aku spend everymonth tuk DANISH dlm rm90 jerk..u olls pun mampu kn??


  • yg best nyerr ikat 20 thn bayo cuma tuk 10thn..lagik 10thn pihak insurans akn tlg bayo kn..relax da tunggu tempoh polisi matang jerk..
  • Bnyk kelebihn insurans nie lebey2 lagik if anything happend (mintak simpang malaikat 44..)
  • 20thn yg akn dtg DANISH da bujang blajo kt U (hopefully cayunk..) xpyh risau Danish da ada simpanan (insurans) sendri..
Medic Card adalh utk mendapatkan rawatan n prkhidmatan trbaik utk mu cayunk...Tiada ibu yg mendoakn yg xbaik utk ank yg dikandung. kite hanya manusia biasa Tuhan lebey mengetahui..STANDBY PAYUNG SBLM UJAN..

7 ulasan:

Dayu berkata...

nak buat medic kad gak
*untuk sendiri pun tak buat2 lagi*
kena segera ni

spent rm90/bulan untuk anak..pe lah sgt kan

NURUL berkata...

salam perkenalan. berminat dgn blog awak thanks sbb jenguk blog saya. mcm ner nak wat medic card ye? kalu utk anak kan bukak buku akaun kena guna my kids ke? jom tukar link.

aLyNnZ berkata...

Salam..
alin daftar insurans tuk anak around rm60.
pastu just tambah medic card around rm40.

Tp kn skrg under insurans mcis zurich add lg rm20 leh cover sipembayar 33 jenis penyakit,
best gak kan...

aLyNnZ berkata...

Dayu..
da deliver nanti cepat2 wat sijil kelahirn baby pastuh leh masuk insurans..

stanby payung sblm ujan..
kiter xtau apa akan jadi ms akan dtg..
Around rm100 utk kebaikan anak trcayunkk..

thcoxea berkata...

hai alynnz

mam dah dapat buat but mam tak tau kenapa dia tak leh nak g ke blog mam.

apa2pun alhamdullilah sbb dah jumpa kawan lama

aLyNnZ berkata...

hi mam
alin pun susah nak follow blog mam..
alin just leh comment jerr..
xperr i try my best k..

paksa memember lama wat blog haha..

aLyNnZ berkata...

nurul:alin wat insurans dulu..pastu baru add
medic card..alin wat buku bank utk anak
atas nama alin..skrg pun da lehh wat
nurul..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...