Pengikut

16 Jun, 2011

DaNish WorDS...

Usia 2Thn 4Bln..
Sepatutnyer di usia nih anak2 dah pandai bercakap kew..?
Anak2 korang camner??
Last Checkup, nurse bgtau di usia nih anak2 sdh boleh
membina ayat2 yg simple cthnyer :

" Mama nak air.. "
" Mama nak tido..."

Tp Danish blum lagik..
peningkatan Danish yg alynn nmpk
Danish semakin fhm setiap apa yg org sekeliling perkatakan..
alynn kata tu kata nie suruh tu suruh nie..
alhamdulillah danish fhm...
Mula2 tu alynn risau gak sbb perkataan2 yg danish
boley sebut dgn jelas terlalu sedikit..tp alhamdulillah skrg
semakin hr semakin bnyk perkataan yg danish boley sebut..

" Babah, mama, atok (dulu danish sebut o-ok), wan (dulu xleh sebut maybe huruf W tu payah sket), nenek, acu(maksu), angah, air, milk, teeth, sleep/do, eyes, work, hair(pelat sket), low(pillow busyuk), biboi(kartun boboboi), kin(stokin), shik (nasi) dll (ada lg tp nie jew yg alynn ingat ms wat entry nie..)"


  • Lately, danish dh boley cakap "mama..air?", "mama..milk" (perkataan nak ilang ntah kemana..haha) jd lar kan ye tak? Time azan kt tv danish akan tadah tgn berdoa n aminn.. 
  • Yg plg lattest demam AF yg lalu danish asyik sgt menari (yg plg xleh lupa klau student AF menari menuju puncak angkat2, danish pun sibuk soh aku angkat  dia plak..adoiai..)..
  • Paling lattest danish skrg pandai nyanyi..pai skrg alynn xleh detect lagu apa yg danish nyanyi haha..pastu xdpt nak rakan time danish nyanyi utk kenang2 an huh..harus usahakan nih (ishh...ngaji kan bagus cayunk mama...)




2 ulasan:

eB ezrin berkata...

ala aerish tuh kengkadang x disangak jerk aper yg dier cakap tapi kengkadang tuh pelat... cakap jerman pn ader.. hik3
ps:u keje kat maner yer?

aLyNnZ berkata...

itu lar risau gak nie sbb bln 11 nie danish checkup lau time danish blum bercakap lagi..adoiaii..

tapi alynn percaya setiap anak yg dilahirkan punye keistimewaan tersendiri...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...