Pengikut

04 Ogos, 2011

Kali ke 3 Bertandang ke Klinik Sayang Ku..

Bersambung dari n3 * Ia Belum Berakhir *
Kuharapkan Panas hingga ke petang..
Rupanyer Hujan di tengahari..
(Begitu  larr luahan rasa hati ku waktu itew..)

27 Julai 2011
Bila mana slps ke klinik ku harapkan danish kembali sembuh seperti sedia kala..

28 Julai 2011
Alynn n hubby kerja seperti biasa..(27 Jul - mc) Tapi Danish still muntah n cirit-birit..klau diikutkan hati mahu saja amik half day krn mak bagitau Danish still kurang buang air..aduhh dah kering sgt ker anak aku nie..mcmane lg nak pastikan keadaan Danish waktu itew..makin merisaukan aku , Danish yg pada mulanya hanya batuk berkahak..doktor memberitahu alynn supaya biarkan dulu kes batuk danish krn perlu memberi perhatian pada sakit muntah n cirit birit yg dihadapi danish ia lebih membahayakan krn ia akan menyebabkan kekurangan air dlm bdn..

Tetiba teringat..Patut larr sms alynn demam panas, waktu itew alynn mengandungkan Danish 8 bln doktor semahunya memaksa alynn masuk wad utk masuk air bagi mengurangkan panas dlm bdn n especially utk Danish yg didlm kandungan krn ia boleh memudaratkan...

Selepas berbincang dgn hubby Alhamdulillah hubby setuju amik half day..lega sgt2 at least klau ada apa2 berlaku babah danish ada disisi..n alynn pesan  pd hubby lau kondisi Danish mcm x ok cepat2 bw ke klinik..Till alynn lek keje Danish still muntah2 tapi x sekerap smlm..cirit birit pun daa ok..n Danish agak bermaya dr smlm..Tapi biler Danish asyik muntak buang air kecil pun jarang-jarang sgt..biler raba pampers jew kering lau basah pun sekali buang air jeww...aduhhh...tgk bebird Danish x plak membengkak so far ok jew..Biler difikir2 kan da hampir seminggu danish x sihat alynn risau kalau danish dehidrasi jew..sampaikan alynn berkata lau Danish kena tahan wad pun xper larr asalkan Danish cepat sembuh dr berlarutan..

29 Julai 2011
Nak x nak..ayah pun dah bising pg itew alynn n hubby pg lagi ke klinik yg sama utk dptkan kepastian akan keadaan Danish..dgn Hujan yg lebat kuharapkan hujan rahmat..tiba seawal pagi suker sgt dpt giliran no 2!! Rawatan yg diberikan adalah ubat montot...dan antibiotik...Doktor pesan klu kul 5 Danish demam, xbermaya, lemah, muntah, ciriit birit n kurang kencing  kali sehari..Danish kena admit Hospital...huhu...

Mama hanya memandang dr jauh..

Cadangan awal nak amik time sleep tp dgn keadaan Danish dlm langkah berjaga2 tuu membuat kan alynn mc lagiii...nak amik cuti..coti tinggal sejemput..dah larr hr Isnin sempana first ramadhan alynn berjaya memohon kan diri utk coti..

Alhamdulillah syukur sgt2, slps kena penangan ubat montot n antibiotik Danish beransur sihat..selepas seminggu danish berperang ngan muntah..danish kurus gilers..cengkung nmpk segala gitar kt bdn...siann anak mama..

3 ulasan:

maszmadi berkata...

sian kat danish.. mesti letih asik muntah2 n cirit birit kan... xder pulak pic danish yerk.. huhu

aLyNnZ berkata...

k.mas: ha'ah mmg lembik giler danish time tu kak..Danish tu aktif biler x sihat mmg nmpk sgt..

pic ms biler tu kak..? ms danish muntah2 kew..? lau ms muntah tu mmg x sempat lar nak snap pic..plus xder mood..seharian membersihkan muntah danish..

eB ezrin berkata...

aduyai, tc yer... musim nih kot eh?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...