Pengikut

11 Ogos, 2011

Resepi Nasi I.M.P.I.T Goreng M.E.L.E.T.O.P

Hihi..rasa nyer post2 yg lepas alynn ada menceritakan pasal menu fav FISH BALL SUP KASIH SAYANG n nak share the pic plus menu..tp sampai ke hari nie xmuncul2 gaks..sori yerr..lau ada ms nanti alynn akan share gaks..smlm alynn ada share lagi menu NASI IMPIT GORENG MELETOP..ada request dr my new follower..Act menu nie simple mimple jew..cam korang wat nasi goreng biasa tapi kali nie korang tukar kpd nasi impit..


Bahan-bahan :
  • Bawang merah + Bawang putih (mengikut kuantiti nasi impit)
  • Cili boh (klau nak pedas letak bnyk sket br meletop...)
  • Sayur kacang panjang / kacang buncis (di potong kecil2)
  • Nasi Impit segera (dipotong 4 segi)
  • Telur (2-3 biji)
  • Garam (secukup rasa)
Bahan Kisar :
  • Bawang merah + Bawang putih 
  • Cili boh 
Cara memasak
  1. Panaskan minyak, tumis bahan yg telah dikisar, masukkan sedikit garam dan gaul sehingga bahan tadi naik bau.
  2. Masukkan sayur kacang panjang/kacang buncis kemudian gaul sehingga sayur empuk dan sebati.
  3. Kemudian pecahkan telur dan gaul sehingga hampir masak.
  4. Last skali masukkan nasi impit dan gaul sehingga semua ramuan sebati.

Selamat Mencuba resepi ini mana tau kan bole dibuat juadah semasa sahur sebab ia cepat dan mudah dimasak..yg penting ada ummphhh..boley juga dibuat masa raya nanti mana lar tau kan kot2 nasi impit bnyk lebih segala rendang pun dah  xnmpk bayang so boley lar cuba nasi impit goreng meletop pasti terangkat..


2 ulasan:

Hafnidah berkata...

1st time saya makan nasi impit goreng ni masak buat soto. ada lebihan nasi impit, so azam buatkan nasi impit goreng ni. sedap gile tu kak. tetibe rasa teringin nak makan sekarang pulak. hehe

eB ezrin berkata...

tq, nmpk cedap, pedas x? ;p

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...