Pengikut

16 November, 2011

Danish almost 3 years old!!

Lama bebenor rasanyer x update perkembangan terkini my hero Danish..last month g checkup pun mama x berkesempatan nak update adoiaii..dan rasa mcm x caya jew lebey kurang 3 bln lagi Danish akan menginjak ke usia 3 thn..besar daa anak mama cayunk nie..

Kasi review sket lattest pic Danish..


1. Diperingkat umur Danish skrg dia suke sgt mengikut apa yg org sekeliling katakan n akan ajuk semula..sbg cth..biler alynn panggil mak utk mkn..danish pun akan ikut sama kata "mak makan" padahal sepatutnyer danish kena cakap "wan makan", "anis turun" sepatutnyer "acu turun"..n bnyk kali terjadi apabila danish panggil babahnyer AYANG..adoi tepuk dahi alynn dibuatnyer..sampaikan kak ipar alynn pun perasan Danish panggil hubby AYANG.."ko tgk lyn dak danish panggil abah dia ayang..sajak nyerr.."

2. Klau dulu danish akan cakap mama..air skrg danish dah pandai buat ayat mama nak air, mama nak sleep, mama nak milk dll....

3. Last 2 week lek umah MIL, tgh siapkan danish nak g pasar mlm Danish cakap dgn nada yg lembut..at first mcm x brp nak fhm apa yg danish ckpkan tp second time br dpt tangkap rupanyer danish ckp ayangg mamaa..huhu danish bodek mama yer tau ler nak g pasar mlm...perasaan time tu mmg rasa terharu sgt coz skrg danish dah fhm apa itu makna sayang..

3. Hurm skrg nie biler alynn n babah nyer marah atau cakap haipp biasa dia eh..? danish akan tunduk pastu dia babab mama n babahnyer plak..aik suda terbalik ka?

4. Setiap mlm sebelum tido slps sesi salam bersalaman pelok ciom danish akan cakap cok (esok) mama work...cok babah work anish wif wan (danish stay with wan)..ayang mama..ayang babah..gud nite..luv u..mamamah (muah3x)

5. Biler nak buatkan susu..danish akan buat bunyi erkk..atau buat2 cam nak muntah..then dia akan cakap enyang..enyang sambil menggosok perutnyer..

6. Skrg pantang nmpk kedai buku mesti nak beli buku..xkisah ler buku apa pun asalkan dpt buku..teringat situasi sehari sblm raya korban yg lalu..time tu kat pasar tmpt org jual surat khabar ada gak org tu jual buku tapi semuanyer dlm bahasa cina..adoiaii Danish bantai melalak nak book..nak book..sabor jew lerr..

7. Pasal JJ (Jaya jusco) plak, skrg nie asal kitaorg kuar rumah jew..Danish akan ingat kitaorg nak g JJ..dia akan ckp mama nak JJ? lau alynn buat dek x layan danish selagi tu dia akan cakap mama nak JJ? 1 hr tu mmg kitaorg nak g JJ so, alynn jwb ler.. kita nak g JJ ler nie sayang...Dgn hepi nyer time tu gak Danish nyanyi lagu JJ hasil ciptaannyer sendiri..hikhik..liriknyer JJ jew cuma intonasinyer jew yg berubah..hurm..danish2..asyik nak g JJ jew nanti mama soh babah beli share kat JJ k..boley ler kita berumah bertangga kat JJ..

8. Mana tumpahnyer kuah klau x ke nasi..ye tak? minat babah kepada motor berkuasa tinggi turun ke anak..bnyk ler magazine berkenaan dgn motor kat umah..so danish akan cakap Abah voomm..mama voomm..nmpk motor lalu xkisah ler jenis apa..zoommm..zoomm..

9. Klau danish dpt apa2 brg pemberian dr sesiapa n klau kita tanya who buy? danish akan cakap nama org yg bagi..cth atuk buy..acu buy..ada gak alynn tanya mak btul ker ayah (atuk) yg belikan mak kata betul..sib baik betul ingatkan danish main hentam keromo jew...

erm..setakat nie jew yg teringat difikiran..nanti update lagik perkembangan n ragam Danish..skrg nie alynn cuba melatih danish utk tidak lagi pkai diapers..tapi sgt2 menuntut kesabaran yg tinggi..huhu..

p/s: Td dpt 2 perkhabaran yg amat merisaukan..firstly mak call bgtau Danish muntah2 smpai lemah bdn..mak, anis n danish @ klinik now hopefully the result will make me smilely..secondly, my hubby kena buat minor operation mata..huhu..semoga xder apa2 yg xdiigini berlaku..aminn..

6 ulasan:

eB ezrin berkata...

wahhhh, dh besar dh dier :)

maszmadi berkata...

tandai... danish.....

makin besar makin hemsem tp mata ttp sepet... hehe sweet

lylieiqmal berkata...

da besar da danish kak..mcm2 dier da fhm eh..kalau alya asyik nk g carefour..coz sebelah umah mak..hihihi..

akak da pindah umah baru ke?

aLyNnZ berkata...

eb: itu lar jap jew dah besar n mcm2 ragam..hikhik

aLyNnZ berkata...

maszmadi: hikhik..tandai danish eh kak..mcm aisha plak..makin besar makin slim arr kak..

aLyNnZ berkata...

lylieiqmal : erm mmg dah besar pun..dah bujang..ha'ah ada gak yg danish cakap akak xfhm..hikhik..

alya pelat tak lylie..?mesti comel cara alya cakap carefour..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...