Pengikut

24 November, 2011

@ Hospital Tuanku Jaafar Seremban

Khamis bersamaan 17 Nov 2011 alynn off day..2 sebab yg menyebabkan amik cuti on that day..

First, hr sebelumnya Danish muntah2 n cirit birit..mak rasa bdn x panas x demam pun..oleh krn alynn tgh bekerja so mak plan nak bw Danish ke Klinik around kul 4 (time tu kurang patient so x lar lama menunggu..). tp melihatkan keadaan Danish yg semakin lemah, mak n ayah amik keputusan g klinik kul 2 ptg..ms Doktor check tu Danish demam plak..utk mengelakkan panas berlarutan doktor masukkan ubat montot kat Danish n Danish kena inject utk mengelakkan muntah berlarutan..hurmm..itu lar anak kan..pg tu sblm g keje danish bgn sihat jew xder plak nmpk tanda2 yg dia x sihat..lepas minum susu danish terlena..bgn dari tido tu start danish muntahkan susu..

Second, temankan hubby ke Hospital Seremban utk pemeriksaan mata..2hr sebelum tu mata hubby sblh kiri merah n membengkak cam org sakit mata gamaknyer..sblm tu ada gak hubby mengadu rasa x selesa rasa kesat kat mata, setelah ditelek2 xnmpk cam ada habuk pun..(ye larr tgk dgn mata kasar mana nak nmpk ye tak..?) so the next day paksa huby g checkup @ Pusrawi..tup2 doktor pusrawi soh admit wad utk buat minor operation..aduhh biar btul..terus hubby mintak surat refer ke hos gomen utk dapatkan lebih kepastian bukan apa lau x perlu operation xyh ler buat kan..takot gak hos swasta nie nak ongkos jew..

Plan pg tu x nak bw danish (dia masih x sihat, environment hos pun bkn elok sgt bnyk virus) tp danish awal2 lg dah terjeagil bijik mata..

Danish : " mama nak akot?..mama nak akot..? "
Aku      :  x boleh Danish kan x sihat lagi..lagipun mama nak work..(terpaksa bohong sunat)
Danish : dah start enjin nak menangis..sob..sob mama nak akot..? nak akot mama?
Aku      : (diam seribu bahasa)....
Danish : (mama x jwb..danish dgn sendirinyer jwb) ok akot!!(sambil tunjukkan jari telunjuk ala2 simbol 1 mesia..)

Mmg x sampai hati nak tinggalkan anak dlm keadaan menangis kan? So, kitaorg g hos pg tu serupa cam nak berkelah..kena spare lebey towel sbb takot Danish muntah2..alhamdulillah ms hubby keluar masuk dari 2 bilik  ke 1 bilik Danish adalah tersgt behave dlm jagaan mamanyer..At last Danish lena dibuai mimpi indah..


p/s: Keputusan treatment, hubby kena buat review checkup hari sabtu kul 10pg..appoinment kat Wad B !!! alamak ai knp mesti dekat wad..??

2 ulasan:

maszmadi berkata...

hurm.. danish sgt baik.....
so hubby alynn dah ok ke lum?

eB ezrin berkata...

penoh kot x?
betolkan spitalnyer env kdg2 leh wat stress. hu3
smoga cepat baik la yer dear?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...