Pengikut

19 Mei, 2012

Akhirnyer permintaan kami dipenuhi...tq..







Alynn pernah meluahkan rasa kekecewaan biler melihat rumah dinaiki air walaupun bukan ler pai tahap banjir tapi tiap kali hujan lebat kawasan ditepi tembok rumah akan bertakung dgn air hujan..hujan yg lebat akan memercikkan tanah sekaligus mengotorkan kawasan halaman rumah...huhu...knp ler pemaju rumah xterfikir akan masalah yg mungkin berlaku..akibat air yg bertakung menyebbkan tanah lembik dan sedikit mendap..biler diperhatikan semula tembok pagar rumah dah ada garisan crack..huhu..mmg sedey tp ini xboleh dibiarkan..dimana hak kita sbg pembeli..so kami sepakat utk hantar surat aduan..2kali gak ler kami antar sbb surat pertama tu cam xder apa2 respon dr pemaju rumah..second time kami g serang (haha..bukan ler serang sgt pun cuma terpaksa wat cam garang) n terus ugut lau settlekan gak masalh yg ada kami akan bw aduan ni ke tribunal pengguna..

Kusangkakan pihak pemaju dah cuak rupanyer idak..dorang buat dek jew..pemaju hanya membetulkn masalah2 kecik jew yg kami utarakan..abis masalah air bertakung rumah jd berdebu bile hr ujan pasir memercik kemudian cuaca kembali panas..dah xder feel nk bukak sliding door taw..n lastly a day before lek dr kursus induksi hubby bgtau esoknyer pemaju nak dtg rumah utk buat longkang...alhamdulillah...nk settle masalah buat longkang jew pun tp kena tungu hampir sengah taun..xper lar kan at least penantian kami berbaloi...

Published with Blogger-droid v2.0.4

6 ulasan:

maszmadi berkata...

alhamdulillah, x sia2 kan alynn... tapi tunggu 1/2 taun tu.. kalu aku dah cbuk suruh hubby buat sendiri jerk.. x pon aku sndri yang cangkul n simen buat longkang.. haha

aLyNnZ berkata...

Boleh nak buat sendiri kak..tapi atas perbelanjaan sendiri lar kan..paling tidak pun seribu dlm tangan kot..hihi..salah pemaju buat umah xpikir..buor dia rase..haha..

Hafnidah berkata...

beli umah katne kak lin. bestnya dapat landed house :)

aLyNnZ berkata...

ala akak beli kat seremban dekat ngan umah mak akak..umah teres biasa jew ida..k.long ida beli umah kat seremban gakkan..? tapi kat mana eh..?

Hafnidah berkata...

ok lah tu kak.. akak berulang kl seremban hari2 ke.along saya menyewa kat seremban 2. dia beli umah kat senawang dekat dgn lekas...

aLyNnZ berkata...

Ha'ah akak berulang hari2..hari2 berulang rasa dekat..tp hari jumaat bdn mmg dah terasa penat..oo..mesti along ida g keje ikut lekas eh..? taman apa..?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...