Pengikut

08 Januari, 2013

JJCM Mydin MITC Melaka

~~Assalammualaikum~~

Kali ni nak share edisi makan2 di Mydin MITC Melaka..
Awal2 tahun 2013 ni n3 makan sajerr..hihi..ok lar..
Walaupun kami org Melaka tp secara jujurnyer br 2 kali berkesempatan
bertandang ke Mydin MITC Mlk nie..
Kebetulan sampai jew tol Ayer Keroh perut dah mula berkeroncong ulala..
Plan nak cari jew kedai tepi2 jalan pekena nasi berlauk..
Tp jalan yg kami lalui tu melalui Mydin Melaka..
Danish mmg alergic sket kalo nmpk bangunan besar yg ala2 shopping mall nie..
Sure dia akan tanya..

Danish : Mama, tu apa tu mama? (sambil jari jemari menunjuk kearah Mydin MITC Mlk)
Mama   :  Mana Danish ? (purak2 tak nmpk hihi..)
Danish : TUuuu..(kali ni bukan jari jemari je yg menunjuk skali dgn mulut2 menunjuk..hihi)
Mama   : Oooo..tu Mydin syg..
Danish : Oooo..Medin eh mama..
               Mama jom kite gi nak..?
               Yeaaa..jom kite pegii!!! (eh..eh..mama n babah blum bg keputusan lagi dah hepi..)

Sememangnyer itu ayat yg sgt menjerat dr Danish..mcm tau2 jew weekness mama n abahnyer..
anak dah hepi tahap gaban mana mungkin kalo tak tunaikan..tak sampai hati nak kecewakan si anak..
So, hubby bg cadangan utk singgah di Mydin jew utk isi perut skaligus melayan Danish beriadah a.k.a main games @ Playground..plus sedikit souvenir a.k.a mainan hihi..

Kami decide mkn kt foodcourt mydin jew..
alamak aii nama foodcourt boleh lupe plak..Arena Food kot haha..
Menu pilihan Danish yg paling menggoda qalbu..
Mama yg tgh batuk..jadik ubat ler jawabnyer..

Next menu pilihan alynn sendiri
Nasi putih + Asam Pedas Melaka + ulam ulaman + tempe

Menu pilihan hubby
Set Nasi Putih + Sup campur

Till Then

4 ulasan:

QasehnyaRania berkata...

as-salam..
menarik..
lama tak p melaka:D

ais kacang tu mcm sedap :D

http://lobaksusue.blogspot.com/2012/11/kisah-si-pemanggang-ajaib-menarik.html

maszmadi berkata...

uish makan asam pedas... tu kira ubat batuk jugak tu kan... hehe

mekchu berkata...

trade mark tu.. smpai melaka harus carik asam pedas.. sbnarnya siapa yg over xcited nak gi mydin ni? hihihi

*tmpt lompat2 tu kat center point. kat tngkat atas sblah anakku tu

asparaguswhite berkata...

alin kak aza kalu singgah kt mydin ni mesti makan kat food court tu,
cz my hubby suka mkn asam pedas kat food court tu, dah kena dgn selera dia..
lama tak pi

Holiday yea!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...