Pengikut

15 Januari, 2013

Rumput Oh Rumput...


Minggu ni minggu makmal..selama 5 hr..
Kena attend Makmal Tekstil di Ikn rawang..
Sebagai urus setia yg tak brp nak setia huhu..


Hari alynn naik keta ke opis so balik ptg ni hubby berbesar hati nak jemput di Ikn..
yeaa..maunyer tak seronok..boleh blk terus kan..tak pyh nak singgah2 opis lagi..
Tp otw nk blk td hubby tetiba suarakan hasrat nak g beli rumput..aikkk?? Biar betul? Sbb sblm ni mmg alin ada ckp nak tanam rumput sbb rumput yg ada botak cam tak bermaya jer kalau tanah penuh dgn rumput kan best hijau sejuk jew mata memandang..tp hubby ckp biar ler dulu mana lar tau kot2 rumput yg ada subur menjalar ke seluruh tanah..lg satu kalau dah beli rumput kena lar slalu siram letak baja nnti kering rugi jew especially rumput carpet kan..? Ok baik bosss...hihi..

So, td hubby ajak g cr rumput..erm pucuk dicita ulam mendatang ler kan..time hubby good mood baik ikutkan jew..padahalnyer kepala tgh sakit gilerrrzzz..rumput nyer pasal sanggup kuharungi..cewahhh..


Dan jenis2 rumput2 nyer adalah..
Rumput yg biasa ada dimana2..rumput padang



Rumput Mutiara..cantik gak rumput ni kalau tgk betul2 dia cam ada bentuk2 kuntuman bunga..

Rumput jepun..rumput paling mahal kt nursery tuu..dedaunan nyer halus2..

Rumput carpet..

So rumput yg kami pilih...taraaaa...Rumput carpet..

Ok, inilar cara penanaman segala jenis rumput..

Dan kami sesaje ngengada beli sket rumput jepun..nak try..

Note 1: mlm ni jugak hubby kerjakan semua rumput2 yg telah dibeli..
owh ye hubby tanam sendiri lebih jimat kalo suruh org nak kena bayo upah lagi kan..

note 2 : Erm..tayar kereta kami pancit pg tadii...malang tak berbau huhu..dugaan di pagi hari..
di ptg hari dpt rumput plak..hihi..


2 ulasan:

zettysyardi berkata...

wah alyn bestnyer....pasni sejuk mata memandang melihat2 kehijauan halaman rmh....

maszmadi berkata...

bestnyer..... umah aku xder tanah, kalu ada kompem aku mintak barang 2 3 petak... haha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...