Pengikut

22 Disember, 2013

F.L.A.S.H.B.A.C.K : First Checkup 7 Weeks

As salam,

7 Weeks
Blk jew dr outstation dr Langkawi terus hubby ajak g checkup @ pusrawi nak recornfirm pregnancy.. (walaupun dah 2 kali test upt kt rumah)..slps scan, alhamdulillah doktor sahkan kandungan berusia 7 weeks..masih terlalu kecil tp bile dpt lihat kehadiran nyer dah cukup membuatkan hati rasa sgt2 bersyukur..first checkup doktor just bg kad putih belum dpt kad merah lagi..maybe next month br daftar buku merah..dlm hati terfikir kandungan masih baru doktor takot pelbagai kemungkinan boleh berlaku..terus panjatkan doa "Ya Allah  kau temukan aku dgn janin yg berada didlm kandungan ku ini bulan hadapan dan bulan2 seterusnyer sehingga aku selamat melahirkannya, amin"

Pengalaman 7 weeks pregnant :-
1. Keselesaan
Bhgn ari2 perut rasa sgt2 tak selesa..perut seperti minta disapu minyak tp alynn tak berani nak sapu apa2 so bertahan je larr..

2. Tenaga
Cepat penat dan cepat mengantuk..blk rumah jew mmg tak pikir apa dah pikir nak rehat jew..
camne ler nanti biler perut semakin membesar..?

3. Sakit pinggang
huhu..maybe jugak perjalanan jauh tiap2 hr dr umah ke opis.1 jam dlm kereta agak memenatkan.

4. Mood
Moody..cepat nak marah tak boleh silap sket mesti nak melenting..alahai..

5. Ragam anak
My hero pulak hubby jew yg melayan segala karenah..agak terabai disitu sib baik jugak lar my hero dah pandai berdikari walaupun tak sepenuhnyer..

6. Selera makan
Kurang selera makan perut lapo tp takder rasa nak makan. Nak kata mabok teruk tak jugak tp every morning mmg akan muntah. Hubby tanya jugak ada terasa nak makan apa2 tak..bgtau je dia akan cuba tunaikan..ermm..takderr..

7. Asam oh Asam
Tekak mual mmg cari asam ler kan (mkn hanya utk menghilangkan rasa mual tak leh mkn lebih2)..cari buah limau, epal n kurma.. (thats why le tetiba ngidam nak g CH, sabo je lerr)

8. Penampilan
One words MALAS..malas nak bersiap..malas nak makeup plus semua seluar n baju mula tak muat disebabkan perut yg mula membulat..haha..


notajarijemariku : Almost 5 year xpregnant rasa cam br first time pregnant pulak..alahai alynn..
ok next checkup on 1 oktober 2013..tak sabar nak tgk tumbesaran si kecil..

1 ulasan:

maszmadi berkata...

jaga diri bebaik ye alynn.....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...