Pengikut

06 Disember, 2013

Akhirnyer Tiba Rezeki Utk Kami..

As salam,
Pagi Jumaat yg suram..mendung..
Tapi alynn nak mencoretkan sedikit di dlm blog kesayangan
utk kenangan dan ingatan abadi dimasa hadapan..

Alhamdulillah, akhirnyer tiba rezeki utk alynn sekeluarga..
perasaan teringin..rindu pada baby mmg dah lama..
tp terpkas dipendamkan dulu almaklumler alynn berkerja jauh berulang dr seremban ke KL..
semua faktor2 tu kena amik kire jugak disamping mahu menjarakkan umur diantara anak..
mula2 dpt Danish plan jarakkan 3 thn tp tak jd..huhu
so, thn depan danish dah 5 thn tak leh hold2 lagik..hihi
Dan hubby pun dah setuju so, kami plan this year atau next year nak bg Danish adik..

kalau ada yg perasan dan mengikuti blog alynn..
b4 this alynn ada up n3 berkisahkan
cara menentukan hari subur , waktu terbaik utk mendptkan zuriat dan tanda-tanda ovulasi
sebenarnyer alynn dah start berusaha utk menambah zuriat..
namun bulan demi bulan menunggu masih belum tiba rezeki kami..
kite hanya merancang ttp Tuhan yg menentukan yg terbaik utk hambanyer..
ada gak plan kalo thn ni dpt pose penuh kan bestttt..kikiii..
tp thn ni pose kesihatan alynn mmg merudum..lepas demam..skit tekak..batuk gatal..
hilang suara..dan diakhir ramadhan alynn sakit gigi pulak..
dugaan bulan pose rupanya ALLAH nak bagi alynn rezeki yg maha hebat pd kami sekeluarga..

selepas raya tunggu nyer tunggu Cik P tak kunjung tiba..malas nak berharap takot kecewa..
sampai ler hr alynn ada kursus di Langkawi..saja nak sedapkan hati try buat UPT..
sekejap jew naik 2 line merah..tidak kabur..sgt2 jelas..syukur pdmu Ya ALLAH..
terkedu dlm gembira yg tak leh nak direalisasikan sbb sekejap lagi nak naik flight ke Langkawi..
dlm hati risau..boleh ker diawal kandungan naik flight? tekanan diudara tak effect janin ker?
Hubby pun diam jerk..sampaikan alynn merajuk anggap hubby tak happy..
sebenarnyer bukan tak happy tp hubby risau..tak nak sesuatu yg buruk terjd pd alynn n kandungan..

At last slps mintak pendapat beberapa org member..alynn akhirnyer tawakal..
"Jika ini benar2 rezekiku in sha allah DIA akan menjagaku.."
dlm flight semua perasan keadaan alynn yg tak tenang..ingat alynn takot nek flight
tp sebenarnyer alynn risau hal lain..lepas flight mendarat perut rasa sgt tak selesa..rasa cramp..
alhamdulillah keadaan tu tak lama..biler kire2 semula alynn rasa time tu kandungan around 6 weeks..
aktiviti kt langkawi selain dr mesyuarat ada aktiviti naik bot laju pulak..potensi terhentak2 tu mmg ada..
ya Allah..ko selamatkan lar kandungan ku..mcm2 ayat yg alynn baca..
alhamdulillah ada kakak yg sgt2 memahami suruh alynn duduk tgh sbb hentakan tak brp kuat..
pegang alynn kuat2..time tu mmg tgn alynn kt perut jew..risau sgt2..

b4 this kursus kt langkawi mmg sakan ler shopping visions bagai..
tp kali ni mmg niat nak beli coklat jer..sbb tau kudrat tak brp nak mengizinkan..
alhamdulillah semuanyer berjalan lancar..
next day first check up kat Hospital Pusrawi..
excited nak scan walaupun tau kandungan masih terlalu baru..

to be continue..

7 ulasan:

Nad MamaZN berkata...

Alhamdulillah
Tahniah alynn
Take care k!

myfara FLK berkata...

akak tahniah..bestnye..jaga diri..kalau kite baca awal blog akak td masa akak naik kite nak peluk2 akak..gembiranye...boleh ajar tak waktu subur utk kite..kite dah baca tapi tak geti gak..

lylieiqmal berkata...

akak....pesal sy nak nangis eh baca n3 nie...

take care akak!

Lily@MamaZaraZareef berkata...

alhamdulillah..mmg dah sesuai sgt kan nk tambah anak waktu ni..si abnag pon dah besar dah..semoga kite berdua sihat2 jek smpai wktu melahirkan nnti k..insyaAllah..=)

maszmadi berkata...

alhamdulillah,
tahniah alynn

QasehnyaRania berkata...

Perasan bab n3 tu.
Sama mcm saya hri tu. Harap sgt bln pose dpt pose penuh. Tp tak dpt jugak.huhu.
Tahniah kak.sy tpang hhpy.doakan utk sya pulak ye kak ;)

Cho Zila berkata...

tahniah.. tahniah .... syukur Alhamdulillah... jaga kesihatan.... tak sabar nak tunggu entri ibu mengandung...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...