Pengikut

19 Mei, 2010

Checkup 1 Year 3 Months...

Semalam 18052010 aku g arr bwk Danish g checkup kat klinik kesihatan Rasah N.9...Slalunyer sblm kul 8 aku dh tercongok kt dpn kaunter pendaftaran tp smlm terlewat skit dpr arr angka giliran 046..pehh org punyer lar ramai..

Danish plak sejak menjejakkan kaki ke klinik 2 mcm dh tau yg dia akan kena check..berdasarkan pengalaman lalu kena amik darah, amik gas dh cukup mmbuatkan Danish kecut pewut..Mogok besar2ran!! time nk timbang berat dh start melalak puas aku ngan wannyer pujuk bg lar apa pun mogok ttp mogok...at last nurse tuu kata xper lar, akak timbang skali..alamak aii terpaksa lar aku pun timbang sama..hik2..berat aku plus Danish 64kg..berat aku saje 54.6 (fuhh..sib baik xlebey dr 55kg..legaa) So, berat Danish yg lattest 9.4kg..Aku tanya nurse ok x? ermm.ok tp xnaik bnyk dulu 9.2kg..dgn pantas aku mnjawab owhh.. last months Danish slalu x shat demam n batuk selsema..time demam tu berat Danish drop to 8.9kg..So, hajat aku nk berat Danish naik or at least naik skit tercapai larr kan..? alhamdulillah...next appoinment bln Ogos..Hope berat Danish will increase...

Blum abis lg tau..turn ukur panjang plak..Nurse soh Danish diri utk ukur ketinggian..Danish bantai melalak smula..alahaii anak mama cayunk abis satu klinik pandang cayunk..agaknyer org pelik naper bdk nie nangis kt luar nk kata kena inject kt dlm..hurmm..nk timbang brt ngan ukur tinggi jew dh melalak sakan? Danish cayunk Danish kn Hero mana bley nangis..at last terpaksa larr guna skit kekerasan sib baik nurse tu wat keje cekap xder ar lama Danish melalak..

Hampir2 kul 11.30 tghr no. aku tertera di skrin..nurse xwat apa pun Danish dh mula cembeng nk menangis..kali nie x kena inject bln 8 nanti br inject cuma Danish kena mkn ubat cacing..part nk mkn ubat cacing tu pun sama punyer lar pyh..kt umah skali telan 5 jenis ubat relax jew kt klinik nk telan sejenis pun payah..MOGOK BERTERUSAN !!

Hero yg x brp nk hero..xper larr Danish still hero di hati mama n abah..

11 ulasan:

maszmadi berkata...

isk camner la rupenyer danish nangis yerk.. musti ilang mate cepet danish tur.. hehe

Fieza79 berkata...

besa la tu..melalak dl sblm kn injection..takutt diaaa.

LIP (^_^) berkata...

yes, u will always be ur mom's hero..:)

chugie berkata...

owh, danish x sihat lately ye.. patut lah badan susut.. xpe, next cek up sure nurse tu terkejut ngn berat danish yg akan bertambah tu kan..

Nadiah Sidek berkata...

danish fobia agaknya

NURUL berkata...

berat raina pun tak byk naik berbanding baby seusia dia baru 6.35kg check up 6 bln. berat mama dia masih ada berbaki 7kg mahu turunkan

aLyNnZ berkata...

maszmadi:hurm itu lar pasal k.mas meleleh2 air mata..nurse tu xusik apa pun..

fieza79:x kena inject pun dh melalak..danish just mkn ubat cacing jew..adoaii

aLyNnZ berkata...

LIP(^_^): ya lip u truth..

chugie:itu lar chugie alin pun harap bln ogos nanti danish will increase his weight..

aLyNnZ berkata...

nadiah sidek: btul lar nadiah alin pun rs danish fobia..ingatan bdk2 nie x mudah lupa kan?

nurul: lau 6.35 kg tuu kira ok kor nurul..xper lar asalkan anak2 kite sihat kan..? hurmm berat mama nyer mmg payah nk turun lau dpt turun 0.5kg pun dh riuh sekampung hehe..

Pn. Zana berkata...

Danish nangis yer!!x malu.. Ammar pun gtu jugak masa checkup dulu. nangis x hengat time nak timbg. next ni bulan depan for 18bulan.huhu.cepatnye kan?

rose --{@ ibuRafiq @}-- berkata...

wekekek..mcm2 kan peel depa ni
slim je alin eh
kita ni berat mak aih
dah 64kg tau..waakka

ubat cacing tu yg kaler kuning ke alin?
hehe mogok2

kang turn sy plak la..tunggu tgk rafiq mogok camno bila dah besor sok..huhuhu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...