Pengikut

14 Ogos, 2012

Cornflakes Coklat Danish

Assalammualaikum..owh rasa cepat sgt ms berlalu kurang seminggu umat islam akan meraikan hari lebaran setelah sebulan berpuasa..InsyaALLAH..dan utk tahun nie mak mencatat rekod paling sedikit buat kuih raya..sib baik buat itu pun kuih yg xperlu dibako masuk jew dlm cup siappp..dan tahun  ni xder kuih tat nenas hasil air tangan mak..so terpaksa ler ngendeng kuih tat nenas maksu..hihi..nak harapkan alynn buat mmg xpernah buat pun slalu alynn hanya mennjadi pembantu taat setia dr part menyediakan adunan sehingga ke part menyusun kuih muih masuk dlm balang..xper lar tahun ni bg mak santai sket ye lah mana nak menjaga si hero yg tgh melasak, atuk yg xberapa sihat..so kuih tunjuk jew lar jawabnyer tahun nie..

walaupun buat hanya sejenis kuih shj ttp tetap meriah..meriah sbb tahun lepas Danish xreti lagik nak menyibukkan diri dia buat xreti jew tp thn ni Danish dah pandai nak membantu susun cup, tabur manik hiasan sampai ler ke part menyusun kuih dalam balang..sonok sgt tgk perkembangan Danish yg sentiasa memerhatikan gerak gerik kita yg dah dewasa ni utk Danish follow..perkara yg xelok pun cepat jew Danish follow..aduhhaii..

Danish tekun dan khusyuk ceraikan cup2..

alynn br masukkan skit cornflakes coklat dlm cup danish sibuk tanya dah ke mama..? 
xmenyempat nak tabur manik bewarna atas cornflake scoklat tuuu..haissshh..


Hahh..tgklar hasilnyer penuh manik..danish tabur kat cornflakes pai dah xnmpk bayang cornflakes..


Peace dr pembantu yg xdiundang sambil tangan setia memasukkan cornflakes coklat kedalam balang..ahah..

Ok..last post gediks..ceria coz dapat menghuru-harakan dapur wan nyerr..


p/s : Sempana kedatangan bulan mulia untuk menyambuut Hari Raya Aidilfitri ingin alynn mengambil kesempatan memohon seribu kemaafan jika sepanjang alynn menceburkan diri dlm dunia blogger nie alynn ada menyinggung perasaan u olls atau ada n3 alynn yg telah mengguris mana2 pihak..secara jujur nyer adalah hanya utk berkongsi rasa, rahsia uppss untuk diabadikan dlm diari alam maya alynn nie..
SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI !!!

1 ulasan:

maszmadi berkata...

wah danish, lepas ni bleh arr tolong aunty buat kuih plak yerk... hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...