Pengikut

21 Ogos, 2012

Rezeki MAMA...



Salam..hari raya sudah sinonim dgn duit raya..teringat zaman dolu-dolu berlumba2 dgn adik beradik kumpul duit raya saper yg plg bnyk..haha..dah nama pun beraya dgn parents tmpt beraya pun sama of coz lar amount duit raya pun sama kan..lagik mau kira..haha..saban tahun berlalu seiring dgn peningkatan usia..dgn fizikal diri yg agak tinggi ramai yg beranggapan alynn time tu dah bekerja daa...so klau dah bekerja duit2 raya ni kim salam lerrr..sob..sob..

Raya hari ni lebey kpd anak2..bukan jumlah duit raya jd ukuran ttp kegembiraan anak2 mendpt duit raya yg lebey membahagiakan..disamping itu parents dpt memupuk sikap menabung ke dlm diri anak2..
Thn ni Danish mmg dah mengerti makna Hari Raya (bj raya,kasut raya)..ziarah menziarahi..salam bersalaman dan of coz duit raya..yg plg best nyer lps jew danish dpt duit raya dan2 tu dia bg mama dia dpn2 tuan rumah..owh mama merangkap banker bertauliah taw (duit raya danish mama xusik tau malah mama tmbah lg bg genap senang sket nak simpan dlm bnk danish..)

Alhamdulillah, sudah rezeki mama setiap thn raya akan dpt duit raya dr parents sendiri walaupun dah jd mak org..haha..thanks ayah..semoga mak n ayah dimurahkan rezeki oleh-NYA..aminn..
- Wassalam -
Published with Blogger-droid v2.0.6

2 ulasan:

eB berkata...

aminnnnnnnnnnnnnnnn
:)

maszmadi berkata...

ameen, alhamdulillah rezeki danish n mama...

danish, meh datang umah auntie, nanti tambah duit raya... hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...