Pengikut

26 September, 2012

Gaji > Tukar Tayar Motor = Bulan Penjimatan lagii..

~~ Assalammualaikum~~
Fiuhhh..( sambil mengesat peluh yg membasahi dahi..)
Bukan pe, smlm stlh hampir 2 bln akhirnyer kakitangan awam menerima gaji..
Tp bukan pasal gaji tu yg alynn nak sharekan disini..
Maybe org lain dah boleh manarik nafas lega..
Tapi tidak utk alynn..
Knp..?
Sbb Apa..?
Moh kite tgk..

Ha..ini ler sbb musababnyer..
Bertukar ganti tayar baru..Bridgestone S20..
Sib baik hanya tayar depan ..tayar blkg otw plak..fiuhhh..
(merecik peluh didahi..
hopefully ada good news utk kakitangan awam pd pembentangan budget 2013 hr Jumaat nie..Ameenn..) 
Act, tayar lama akan genap setahun bulan 11 yg akan dtg nie..(plan nak tukar ms genap setahun nanti)
tp disbbkan penggunaan tayar semaksimum mungkin (long distant) ditambah dgn keadaan tayar yg kami sendiri yg confident so, kena tukar gak lerr..
Utk keselamatan kami somi isteri ku turutkan jua..

Kuda Putih kesayangan hubby..

Haa..ni ler ghupe tayar nyer..

~~ Till Then~~

3 ulasan:

maszmadi berkata...

tu lah kan..... bila ada duit dalam tangan ada jerk nak guna..... penjimatan memang penting dalam waktu sekarang ni kan..... ;(

wahida berkata...

takpe, demi keselamatan uolls jugak...


harap ada gud news esok kan dear...

eB berkata...

betol gaks tuh. keselematan kiter yg paling pntg walopn penjimatan sgt2 lah pntg. stuju sgt2... hu3

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...