Pengikut

09 November, 2012

Tangga 10 Step Pelbagai Fungsi...**

~~ Assalammualaikum ~~

Menafikan kepentingan tangga..
Tangga bukan sesuatu yg perlu ada bg setiap rumah..
alynn ler orgnyer..hihi..
pasal tangga pun alin somi isteri boleh berbalah..hihi
disebabkan alynn ler yg kurang peka dgn kepentingan tangga..

Hubby dah lama suarakan  keinginan nak  beli tangga..
Tp alin bgtau " ala..nak guna nanti pinjam jer ler tangga mak.."
alynn terangkan lagi " lagipun kita bukan slalu guna tangga kan.."
alynn tak puas hati lagi " ermm...nak beli tangga mahal larr..dah beli nanti nak letak mana xder space.."

Tapi sampai biler nak pinjam..sampai biler nak usung tangga mak biler tiap kali nak guna..?
Persoalan diatas membuatkan alin berubah fikiran..berfikir sejenak..
membuatkan alin sedar akan kepentingan tangga..
lebey2 lagik next week cuti lama plus alynn amik extra 2 hari cuti...yea yahooo!!
we all plan nak gantung aksesori rumah yg dah lama dibeli tapi xbergantung lagik..
then hubbby nak mengecat baki2 dinding yg belum bercat..
semua kerja2 diatas memerlukan tangga..

Semalam, kami ke Tesco S2 hanya 1 kilometer lebih dr rumah mak..
Hubby bgtau Tesco selayang ada buat sale tangga..maybe Tesco S2 ada buat sale yg sama
so, apa lagik jom terjah tangga yg alynn maksudkan!!


See..kecik jew kan biler dah dilipat2..sgt2 jimat space..
b4 this ada survey2 tp tgk harga yg mahal terus terbantot nak beli..
So, skrg tesco buat sale tangga 10 step dengan harga RM179 penjimatan sebanyak RM90..
That's means harga asal RM 269...

Tapi malangnyer nasib tak menyebelahi kami..
Tesco S2 buat sale tangga 12 step dgn harga RM199..
Tangga 10 step xder sale..huhu..so we all tukar plan nak amik tangga 12 step 
Tapi..nan hadooo..yg ada tangga display tu pun dah rosak..huhu sedey..
nmpknyer terpaksa ler kami ke Tesco Selayang esok after duty..
hopefully masih ada rezeki kami..

Till Then...


UPDATE 10/11/12 : Yeaaa..hubby berjaya gak beli tangga yg dihajatkan bukan 10 step tapi 12 step dgn harga RM179 di Tesco Selayang..

2 ulasan:

maszmadi berkata...

alhamdulillah, dapat jugak apa yang dihajatkan, harga berbaloi2 lagi yerk.....
kat umah aku ada 2 tangga, satu tinggi n satu rendah, tapi tang tegak jerk x bleh lipat2... haha seb baik umah ada stor, leh nyorokkan...

aLyNnZ berkata...

Itu ler kak..tangga yg alin beli ni jimat space al maklum ler umah xder stor..tensen..haha..boleh patah sana sini nak tinggi mana pun boleh..dah lama aim kak..dpt special price rembat terus..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...