Pengikut

02 November, 2012

Update : Danish free diaper

~~ Assalammualaikum ~~

Hari nie 2 Nov...bermakna hampir 3 minggu my Hero Danish in trainning to free diaper..
kalau minggu pertama tu mmg tercicir-cicir..rasanyer adalah dlm 4 kali Danish tercicir..
mula2 tu Danish still xdpt nak budget tp adakalanyer biler asyik bermain pun boleh tercicir gaks..
huhu..mmg kena ada kesabaran yg tinggi..dan hampir setiap minit mulut ni tak berhenti
mengingat kan Danish nak g toilet tak..nak g toilet tak..?

Alhamdulillah skrg Danish semakin steady..
Danish tau camner rasanyer biler nak ke toilet..
cuma malam Danish still pkai Diaper..sbb biler tanya org yg berpengalaman...
rata2 kata buat permulaan siang jew free diaper..
malam pkaikan dulu..biar betul2 serasi baru train free diaper waktu mlm..
slow n steady kan...hihiii..

...Hanya Tinggal Kenangan...
bkn Danish jew rindu tp mama punn..:))
sob..sob..

Till Then

4 ulasan:

maszmadi berkata...

pelan2 nanti lelama biasa dah.....
aisha sekarang walau dah full free diaper tapi kekadang kalu ralit main, tercicir jugak... haha

cheeze maz berkata...

salam ziarah.

Oh, si hero dh mula perlahan2 tinggalkan diapers ya. Mmg mula2 mcm tu. Kalau untuk malam, cuba jangan berikan minuman @ susu dalam 2 jam sebelum tidur. Sebelum tidur, ajak si hero ke tandas dulu. Kiranya dia dh kencing sedikit sebelum tidur. Insya Allah, lama kelamaan dia akan kurang kencing malam.

Jemput ke blog akak di cheezemaz.blogspot.com. Mana tau berkenan nak rasa serbuk cheese CHEEZE MAZ, yg bila dicampur air akan menghasilkan sos cheese seenak sos cheeze wedge, KFC. Lagipun hy RM 10.00 untuk 1 pack seberat 200 gram.

aLyNnZ berkata...

maszmadi : itu ler kak practice make perfect kan..tp melatih tanpa diaper tak sepayah melatih tanpa bantal busyuk..huhu

aLyNnZ berkata...

cheeze Maz : thanks diatas ur advice..tapi my hero still minum susu diwaktu malam..biler minum susu waktu mlm mmg mudah ler nak terbuang air kecil..

nak berhenti kan susu tak kot buat ms n ie sbb my hero xberapa nak berat sgt bdnnyer..nanti bertambah susut pulak kan..

ok i will follow u..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...