Pengikut

07 Disember, 2012

Mungkinkah Ia Berbuah..?

~~Assalammualaikum~~

Salam Jumaat
hurmm..sekejap jew masa berlalu rasanyer br jew lps Isnin tup tap dah Jumaat..
camtu jugak lar dalam taksedar dah hampir setahun 
pokok anggur cameron bermastautin di rumah TNB 2 a.k.a our sweet home..
dan selama ni hubby jew yg slalu memanjakan pokok2 yg ada di rumah kami..
dr part menyiram, membaja, menggembur..alynn gitu2 ajer..

see pokok anggur diantara pokok2 yg kami beli kat Cameron..
yg bertahan hanya pokok anggur (nak try tanam sbb kt area rumah TNB 2 ada taman anggur), pokok ati-ati ngan pokok yg bunga merah tu..

So last weekends balik rumah TNB2..hubby panggil suruh tgk pokok anggur kt blkg..
alynn tanya knp pulak..then biler tgk dr dekat..
e...ehhh pokok anggur dah berbuah lerr..
hepi nyerr walaupun masih kecik cecnonit jee..
walaupun org ada org ckp anggur yg ditanam ditmpt panas masaammm..
ermm..tak per lar kan tgk pokok anggur berbuah pun dah rasa hepi..
hopefully buah anggur tu menjadi lar hendaknyer..ameen

jom review..

Dan smlm balik rumah TNB 2..hasilnyer..
yesss buah anggur dah besar sket..
owhh..hr nie k.yt search pasal pokok anggur rupenyer kena balut ngan buah dgn plastik..
maybe kt tmpt panas ni bnyk serangga pemusnah kot..

wassalam

4 ulasan:

Nurul Ain berkata...

best kn dpt menikmati hasil tgn sendiri

maszmadi berkata...

wah!!! bestnyer.. nnti dah besar jgn lupa jmput dtg umah yerk, nak rasa anggur TNB2... hehe

mekchu berkata...

bestnya.. anggur tanam sendiri.. kalo dulu2 anggur hidup kat tmpt sejuk. skang dpn rumah pun buleh kan..

*IRC tu rm12/piece dan DIC tu RM11/piece.. kalo 1 adunan sila kalikan dengan 4 :) (tumpang jawab soklan kat sini)

Nor Iman Hashim berkata...

nanti lps nie leh mkn anggur uma alin ek...geram tgk pokok cili tue!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...