Pengikut

05 Disember, 2012

#WW# Danish taknak main..Melayang RM15

~~Assalammualaikum~~

Hr nie wordless wednesday kan..?
Tp n3 nie ayat akan panjang bermeter-meter..
Sbb nak menzahirkan rasa tak puashati..
Pasai apa..?

Haa..pasai menatang playground nie ler..

Bukan tak puas hati dgn menatang playground nie tp tak puas hati dgn cara management penganjur permainan nie yg tak sensitif dgn hal2 keselamatan budak2 dan hanya mementingkan keuntungan..

Dah  ler paling mahal dlm bnyk2 tmpt yg pernah Danish main..
ok lar aku boleh accept diaorg kata ni permainan baru..
budak2 akan naik ke mulut spongebob then tak kira ler samada
budak2 dah selamat naik ke mulut spongebon atau tak..(iyer ler nama pun benda tak bernyawa kan)
spongebob tu pun dgn suke hati akan tutup mulut dan pada budak2 yg selamat masuk td akan
menggelongsor ke sebelah sana pulak..mcm seronok kan..
tp seronok pd budak2 yg dah besar that's mean pd budak yg dah bersekolah..

Tp apa jadi pd budak2 yg seumur dgn Danish..?
perhatikan budak2 yg beratur tu..
itu kalau yg elok baguih nak beratur kalau dpt yg pakai lanyak jew..
silap hari bulan bayo rm15 hinggit anak patah tulang leher ape cerrr...?
biler tanya lagi knp mahal? perempuan cina tu ckp unlimited time..
hah..dah cornfirm ler budak2 kt situ takkan berkurangan..
ye lar yg ada maintain main dah bayo mahal main pai puashati..
yg br dtg lagikk..at last alynn tgk Danish dok kat luar..
pulakkk dahhhh..tanya hubby knp?
hubby ckp Danish taknak main dia takot..
hurmm mmg akan takot ler kalau dah gitu gamaknyerrr...
first time eh Danish takott..burn's RM15..

So kesudahannyer...
Buat aduan..bukan sbb RM15..tp sbb keselamatan dan mangemant yg harus diperkemaskan..

Last two day's hubby dpt call from JJ S2..
Pihak JJ S2 mohon maaf atas kealpaan diorang dlm hal ini..
akan membayar semula ganti rugi dan yg plg penting mengaku permainan ini berbahaya..

Pandangan alynn permainan nie seronok sebenarnyer..
tp hadkan masa..biler hadkan masa jumlah kanak2 takkan ramai..
sbb cukup time kanak2 akan keluar..
biler hadkan masa boleh kurang kan bayaran kan..?
mcm yg selalu ada kat shopping2 tuu..
ok jeww anak2 main takder plak huru hara camni..huhu..

..Sorry customer is always right..

3 ulasan:

Amyra Chuari berkata...

betul la kak...
Anak2 Mira pon penah main kat Tesco tp yg bdk2 lain main tu sume dah besar2...
bdk2 kecik mcm anak kite ni jd takut nak main...

Nor Iman Hashim berkata...

betol2...dihah pon slalu main kat tesco ampang permaianan cam ni ok tp kalo dh campur ngan dak2 beso cian dak2 kecik ketinggalan n xde ruang tok dieorg main...

maszmadi berkata...

rm15 sekali masuk ke alynn.. huhu idokler ku layan kalu aisha nak main.. setakat rm5 tu boleh lagi lah kan... dah la mak pak x boleh sama2 ngan anak2 masa main tu kan...

but, ok lah JJ dah mintak maaf n akan pulang kerugian... hurm, berbaloi buat report kan..
:) senyum di situ..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...