Pengikut

27 November, 2013

Semoga Atuk Cepat Sembuh..Aminn

As salam,

Kisahnyer atuk (disblh pihak mak) tetiba sakit..
tak larat tak berdaya utk menguruskan diri sendiri..
seratus peratus bergantung pada isteri, anak2 dan cucu utk menguruskan makan pakai seharian..
sedih mmg sedih sgt2..sbb br jew bwk atuk buat pemeriksaan mata di Hospital Seremban lebih kurang 3 minggu yg lepas..walaupun tidak segagah dulu atuk masih ada kudrat dan boleh menguruskan diri sendiri..tapi kini tidak lagi segalanyer berubah sekelip mata apabila mak mendapat panggilan utk menjemput atuk di kg..keadaan fizikal atuk benar kurus tak bedaya..tutur kata atuk sukar difahami..

Sudah 4 hari atuk dlm jagaan kami sekeluarga..
tiba2 semalam sms mak amat memeranjatkan alynn yg br je nak blk dr opis..
"Mak nak bwk atuk g hospital, sekejap lagi ambulance dtg rumah"
time tu dah tak sempat nak sms lar kan terus call jeww..
mak cakap keadaan kesihatan atuk amat merudum..
sebelum ni atuk berselera makan bubur tp kali ni bubur yg disuap meleleh keluar..
panggil2 atuk tidak menjawab..cara pandangan atuk ketika itu amat lain..
hati anak mana yg tidak sayu hanya tuhan saja yg tahu..
mujur ada makusu tidak lar mak keseorangan dirumah..

Dlm perjalanan dr KL ke Seremban hanya airmata dan doa yg mampu menemani..
Semoga tiada apa yg tidak baik berlaku pd atuk..
Doktor sahkan atuk kekurangan tenaga dan darah dalam badan..
smlml selepas atuk di masukkan air glukose keadaan atuk ada sedikit perubahan walaupun tidak bnyk sudah cukup melegakan hati kami semua..semua ahli keluarga anak2 cucu2 cicit ada berkumpul smlm.

Atuk di masukkan ke dlm wad untuk rawatan selanjutnyer..
semoga atuk cepat sembuh..amin..

notajarijemariku : menanti jam 5 ptg laju2 ke hospital seremban utk melawat atuk..

4 ulasan:

Rizziela berkata...

semoga atuk akan kembali sihat..Insyallah

♥ ROS ♥ berkata...

Insyaallah kita doakan tbaikkk :)

Cho Zila berkata...

akak juga mendoakan dari jauh moga semuanya selamt hendaknyer.. memang tak tentu hala kita dibuatnyerkan..

Nor Iman Hashim berkata...

org doakan semoga atuk cepat sembuh n sihat...aminn

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...