Pengikut

28 April, 2010

10 Years U & Me

Lamanyer x bersiaran..Isnin aku MC smlm cuti coz ada exam SPA so, today..Clip Clap..clip clap.. kejap jew ms berlalu n xblh di ulang 2 3 kali cam siaran kt astro sampai hafal setiap ayat n sometimes rs cam dh muak asyik tgk citer yg sama berulang kali..

Dialog hr Jumaat lepas :
Situasi di Aras B sambil menyarung jaket n helmet kt kepala...

Aku : Yang..kejap jew ms berlalu x lama lg genap 10 thn kite kenal kan?
Hubby : Ha'ah..(Aik ringkas jew jwpannyer..xpuas hati tull tanyer lg..)
Aku : Ha'ah jew? biler kite tarikh kiter mula2 kenal? (suspenn...)
Hubby : 28 hb Apr  larr knpa? ( jwb ngan penuh confident..huhh lega, ingatkn dh 10taun xingat dh..)
Aku : Hehe..agak2 time 28hb turr dpt x alynn pakai jam tuu..? ( ada satu jam tuu present dr hubby gaks thn 2005 da lama aku xpkai coz tali jam tuu sedikit terkopek ngan ada beberapa diamond yg dh tercabut..so, aku request hubby g tukar tali jam yg asalnyer dr leather kpd tali steel n add smula diamond yg dh tercabut tuu..tetiba rs teringin nk pkai jam tuu..)
Hubby : InsyaALLAH nanti sy g larr btulkan kejap jew nk tukar tuu..( ishh..xsbr nyerr..)

Alhamdulillah x sangka aku telah mengenali hubby genap 10 taun hr nie..Semoga perkenalan yg telah diakhiri dgn ikatan perkahwinan ini diserikan lg dgn anak anak yg soleh n solehah berkekalan sehingga akhir hayat kami..Biarlah ajal yg memisahkan kami..Ameen..

Berbalik ngan dialog diatas hr nie hubby menunaikn permintaan aku ke Wisma Pan Global utk mmbaiki jam..
Dgn hati yg berbunga2 akhirnyer miss tu ckp sori tali steel yg ada x match size ngan jam awk..Klau nk tukar dgn tali juga blh larr..Frustnyerr xnak tukar ngan tali nk steel gaks..So, aku hanya gantikan diamond yg ilang sebanyak 2 biji..maybe xder rezki aku..

Ini larr Ghupe jam aku yg berusia 3 taun dlm simpanan..
Ingat kn bley larr tukar tali steel ala2 pic kt bwh nie..

Thanks Mr. Google

* Ada gak kecek2 hubby tp komitmen yg semakin bertambah nie terpaksa arr aku hold dulu keinginan yg semakin membuak2 nie..
* Owhh ya..until this time Danish masih selsema ngan batuk..Isnin lepas doc pesan lau khamis msh xder kurang kena bwk jumpa doc smula..Isnin lepas danish dh amik gas esok x tau larr apa yg doc akan buat..Danish x suke dgn gas turr danish akan meraung menjerit n berusaha utk lepaskn diri dr gas tuu..x sanggup arr hrp2 esok danish dh xperlukan gas tuu..Aku dpt tau anak k.mas aisha pun selsema n batuk kena amik gas gaks..aduhh skang nie musim larr..YA TUHAN SEMBUHKANLAH DANISH N AISHA...AMEEN..

13 ulasan:

NURUL berkata...

guess ke? jam nurul yg ala2 mcm tu byk diomond tercabut. eh lama nya kenal suami ye? nurul baru nak masuk 8 thn kenal suami nurul

chugie berkata...

wah.. dah 10 tahun kenal?? lama tu..

emm jam tu pun cantik + buat hati saya juga berkenan dan tertarik..

Nadiah Sidek berkata...

knl hubby ms belajar lg ke? smg danish cepat sembuh..

rose --{@ ibuRafiq @}-- berkata...

wow..dah 10 years berkasih kasihan..wekkeke..
tahniah ye..

lawa jam yg steel tu kan..kite pon sker jam camtu..

siannye budak2 tu..harap cepat sembuh ye..aminn

Fieza79 berkata...

wahh...imbas kenangan lama nmpk...
masih simpan jam tu...sumer tu kenangan.. simpan bek2 tau...

sm la piza pon dh kawen 10 taun xcmapur lg detik2 pkenalan n pcintaan lg tu..rs cm skejap je ms blalu kan??

Fieza79 berkata...

kngan lama tu..dh 10 thn yer..sm la kiter..skjap je ms blalu...

lylieiqmal berkata...

da lame da akak kenal hubby yea...doakn akak bhagia lg 10 thn,20 thn n selamanya la yea...

azdra-azdra berkata...

alyn.. ada giveaway kat blog akak yer..

lama dah kenal tuh.. semoga kekal bahagia selamanya.. aminnn

aLyNnZ berkata...

nurul:ha'ah guess..iye ker nurul blh g bangunan pan global kt situ blh add smula diamond yg tercabut..sebiji rm6 jew..not bad 8thn tuu lama gak..

aLyNnZ berkata...

chugie:mm..mmg lama sblm alynn blaja kt uitm alynn dh kenal my hubby..

nadiah sidek:alynn kenal hubby sblm study kt uitm lg..ameen..

aLyNnZ berkata...

rose:thanks rose doakan kebahagian alynn berpanjangan ameen..tu larr lawa kn jam tuu..hmm..harap danish n aisha cepat sembuh..

aLyNnZ berkata...

fieza79: hehe..imbas kenangan lama nie blh wat kite tersenyum kambing sensorang kan? orait akan alynn simpan sbg kenangan..

owhh piza lg lama..tabik springg..

aLyNnZ berkata...

lylie: thanks ya lylie..

azdra-azdra: ok kak alynn akan join tungguu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...