Pengikut

12 April, 2010

Which Is The Best Thermometer ?

Aku hampir trlupa nk wat n3 nie..belek2 pic kt camera br teringat..Sblm nie mmg aku ada spare thermometer kt umah coz senang nk check suhu Danish klau Danish nampaknyer krg shat..Dulu husband belikan digital thermometer, ok 2 mmg ok tp klu nk check suhu bdk yg semakin mmbesar mmg payah sket sbb digital thermometer take time to get the result..setiap ms yg diperlukn berlainan brgantung ngan cr kt mana kite letak thermometer..oral check take about 40 second manakala klau letak kat bwh tiak about 60 second..lama kan? x mungkin Danish blh stay sebegitu lama..

Sehingga lah Danish demam tempoh hari aku n husband merasakan tiba ms yg sesuwei tuk menggantikan dgn new thermometer yg lebih efektif ..klau guna thermometer yg lama hati rs was2 ngan result nyerr coz x sampai 2 3 sec danish dh mula bergerak walhal result yg betul slps 60 sec n result yg appear x tetap bacaan semakin tinggi..tinggi n tinggi lg..Parents mana x takutt n risau..So, aku mncr thermometer yg xperlu menunggu lama (result cepat) n more functional..Alaa cam yg doc slalu guna tuu..huh survey2 dlm ms yg suntuk at that time larr thermometer yg sebiji cam doc tuu punyer larr mahal weii..survey2 lg akhirnyer aku jumpa thermometer 4 in 1 functional bley attack kt dahi n tinga..ms yg diperlukn utk dpt result suhu pun kejap jerr..tett dh ada bacaan yg tepat..huh mmg puas hati..

New Thermometer sblh kiri old thermometer is by right

Ini lar ghupe sbnr thermometer tuu..

* Rasanyer smua parents should have thermometer...

3 ulasan:

yaya+frdz+auf berkata...

aah...mmg perlu ada...'a must have gadget for parent' hehe... yaya punya yg mcm tu la...tet kat telinga...nak senang tet mase auf sedang nenen.... hehe....

chugie berkata...

yep benda ni memang perlu ada. perlu sangat2.. rasanye, base on my exp, baik beli yg masuk kat telinga tu.. kalau yg letak bwh lidah takut baby x suke. just like my doter, memang x suke kalau letak termometer kat bwh lidah die.. so terpakse beli yg letak kat telinga tu.. senang kerje saya! hehehe..

aLyNnZ berkata...

yaya:owhh ok larr senang gak nak tet kat tinga auf coz dpn mata ada candu..hehe..danish kejap2 bergerak xleh nak dok diam..

chugie:btul..danish alin test kat bwh tiak pun payah ini kan plak nak test kt mulut..btul larr pendapat alin benda nie mmg every parent should have..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...