Pengikut

05 April, 2010

*4 Hr Hati Bagai Disentap*

Owhh..lama aku x update blog lama juga aku x menjenguk blog member2..Rindunyerr ttp tanggungjwb aku sbg mama Danish lebih penting..last week hr rabu Danish dh start demam..kebetulan Danish dlm jagaan mak aku di Seremban..If korang follow blog aku last 2 week Danish demam gak so stok ubat yg ada mmg dh abis..Mlm rabu gak aku g klinik panel utk mndptkn rawatan 4 danish n sekaligus mintak mc..haha preparation mana larr tau pas mkn ubat Danish still demam..Alhamdulillah pas check,everything is ok.Danish cuma demam..Mlm itu, bdn danish mmg panas lepas bg danish mkn ubat aku lap2 bdn danish ngan towel basah..mmg sedih sesgt danish merengek mamanyer pun dlm kegelapan malam cahaya lampu yg samar2 sama meleleh air mata..x tahan tull..

Pg Khamis, Demam Danish semakin panas as usual pas mkn ubat Danish akan ok then dituruti ngan selsema n batuk..tp kali nie Danish demam panas..Mak suggest bwk Danish g klinik pakar kanak2 yg biasa merawat danish..Aku turutkn utk kebaikan Danish..So, Danish dpt ubat demam, ubat yg masukkn kt montott..slps mkn ubat demam x kebah gak kena masukkan ubat kt montott..oh yaa doc bekalkn jg ubat sapu kt lidah coz doc suspek ada jangkitan pd kerongkong danish..klau hr sabtu demam gk kena check darah suspek denggi..
YA ALLAH SEMBUHKNLH DANISH..

Danish sewaktu kt klinik pakar kanak2 sayangku sementara menunggu utk di chek..
Danish anak mama cayunkk cepat elok yerr..slps sejam 2 danish msh demam mlh bertambah panas..so, husband masukkn ubat kt montott, Ahamdulillah, demam danish terus hilang ttp slps 5 jm brlalu demam Danish kembali berulanggg!!! Ya tuhan hati aku bagai disentap!! Slalunyer x mcm nie..aku teruskan bg danish ubat n lap bdn danish..Awl pg khamis bdn danish terlalu panas mncecah 39.9 c, aku xder pilihan sementara tunggu pg risau perkara xelok trjd ps danish ubat montott ke2 aku masukkn..pg nyer aku mnghrpkn demam danish akan kebah ttp menghampakan..mmg buntu brmcm prsoalan brmain dipikirn..nsb baik dlm demam2 tuu danish still nk makn nk susu walaupun kuantiti nyer sedikit dr biasa..

Pg Jumaat, aku decide ke klinik kerajaan..biarlah kena tahan wad pun janji danish shat..
sesampainyer aku disana, aku dihantar ke bhgn demam n H1N1..doc mengarahkn nurse amik drh n sample tekak danish..Hmm..apa lg menagis menjerit lh anak teruna aku tuu..nsb husband ada tlg pegg danish aku stay kt luar sama melalak..Ya Tuhan prmudhkn lh nurse amik drh danish..Result slps 20 min..Dug dag dug dag spt nk jatuh jantung watu tuu...Syukur, setakat nie Danish bebas dr denggi n H1N1..Ttp doc bgtau lau ahad still demam kena bwk danish terus ke wad kecemasan...?? Hahh..apa kah maksudnyerr??

Sampai kt umah aku n mak gigih x pernah miss bg Danish ubat on time, tampal dahi danish ngan coo fever, lap bdn n lumur air asam jawa kt bdn danish..DANISH CEPAT SIHAT YERR NAK..ini adlh dugaan hebat bg aku krn hr Isnin aku ada interview n hr isnin gak aku kena g kursus induksi khusus kt bangi..aku dh decide klau Danish kena thn wad aku xkn attend interview n kursus..biarlh maybe bkn rezeki aku..

Syukur ke hadrat ilahi pg Sabtu demam Danish beransur pulih dgn bantuan ubat bkn lg ngan bantuan ubat montott..Petanda baik..Alhamdulillah hingga ke pg nie Danish sihat walafiat..cergas spt selalu..

* Aku br selesai ujian sketching skang tunggu sesi interview..
* Ptg nie aku kena brgegas ker institut latihan bangi utk attend kursus induksi khusus selama 4 hari..Semoga danish sihat2 aje dlm pengawasan wan n atuk..rinduuu huwarghh..

8 ulasan:

Ibu Alia Kaiyisah berkata...

Alhamdulillah. Danish dah sihat semula. sekarang memang banyak kes demam. Paper pun sibuk cerita ttg H1N1 gelombang kedua. Alia pun tengah selesema ni. risau sangat.

azdra-azdra berkata...

dear alynz..

harapnya alynz tabah.. sekarang mmg musim demam macam tuh.. it's called viral fever.. jadinya biler jadi mcm tuh.. alynz kena every now and then kena jaram dan lap air kat badan danish.. sbb ubat won't work.. lepas a few hours, dia akan jadik balik..air masak kena gaks beri.. walaupun dia tak nak.. beri sikit2..

percayalh.. fara dah selalu kena jadi zombie kg pisang... jg anak demam.. demam panas smpi 41c.. harap alynz tabah.. jgn mudah patah semangat.. sbb semua yang dtg adalah ujian dari Allah.. dan insyaAllah.. setiap ketabahan dan kesabaran akan mendapat ganjarannya..

muahss danishh..

NURUL berkata...

musim demam skrg nie kan

Siti Rohana berkata...

memang sgt risau kalau anak2 demam...moga Allah permudahkan urusan mama nye...

btw...danish sgt cute...macam anak cina gitew..:)..masyaALLah...

aLyNnZ berkata...

ibu alia kaiyisah:itu larr alin syukur sgt..klau kite demam xper lg nie anak yg demam tambah2 lg skang kes h1ni1 kembali menular..hope alia pun cepat shat..

azdra-azdra: thanks sesgt coz bg semangat n petua..41c?? panas tuu..risau sgt risau tkt kena sawan demam..btul maybe ini ujian dr ALLAH..

aLyNnZ berkata...

nurul:btul tuu nurul..baby x cukup imunisasi mudah diserang demam selsema..

siti rohana:hmm tuhan saja yg tau bagaimana risaunyer alin..hehe thanks..danish ikut muka nenek nyerr keturunan negara matahari terbit..

mamaaerish : berkata...

adoi.... eb sgt memahami... cam nk tercabut jantung kan?... hu3

ElyaElmo berkata...

comey nye baby pakai bende alah tu bile demam...hik2

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...