Pengikut

30 Mac, 2010

Mana Purse Aku ??

Br jew hr jumaat lps aku bc blog member IDA n3 pasal Sony n Nokia..n3 tuu berkisah sikap careless yg membelengu diri IDA..Cewahh..xder arr sampai terbelengu diri tp klau selalu terjd kopak gak poket..bgs nyer aku komen kt blog IDA..Tup2 terjd plak pd aku..Ish camner bleh menjangkit nie..bahaya tull..
KISAHNYER BRMULA DI JJ MELAKA...

Spt yg aku bgtau pd n3 lps last weekend adalh turn lek umah mertua..kebetulan lek awal skit nk amik adik kt Maktab Perguruan Durian Daun coz dia ada Ujian MTest (KPLI)..Pas antar adik lek aku pujuk husband g jj mlk dgn alasan nk belikn birthday present 4 anak buah sambil2 tuu leh cuci mata..cadangnyer nk belikan danish sepsg 2 bj sejajar ngan pertambhn usia ngan berat nyer surely bnyk bj yg dh xmuat..tp peliknyer sebesar2 JJ blh sepsg pun bj aku x brkenan..slalu bnyk jer yg aku trbekenan smpai over budget..2 3 kali husband round tgk kt tgn aku still kosong..

Sempat lg aku buatkn susu tuk Danish coz danish dh haus n aku plan nk g mengenyangkn pewut kt foodcourt JJ..Slps Danish abis minum susu 6 auns..rs cam xpuas hati x beli something walhal bnyk benda yg nk dibeli..At last aku beli sepasang stokin ngan handkerchief..Di kaunter pembayaran..aku terlupa bwk member card so, pinjam husband nyerr..time tuu aku ngan troli..danish ngan abahnyerr selesai byr aku sempat singgah 2 tempat yg menayangkn bj baby brand poney..Terjenguk2 aku tgk husband dh wat muka soh cepat..Maka segeralh aku beredar terus ke foodcourt dr level 2 ke level G..

Huh..teringin nk mkn ns ayam larr..Husband minta dahulukn duit coz cash money dh abis beli susu n kasut danish, stokin, handkerchief, present n sehelai bj kemeja..Alah xkisahlarr kn bkn mahal pun ns ayam tuhh..Korek2 dlm beg danish cr purse x jumpa! try cr lg x jumpe gak!! selongkar satu beg still menghampakan.. Oh yaa aku teringat PONEY!! tanpa pikir byk terus ke level 2 pg tempat Poney cr2 then tanya salesgirl juga menghampakan..Owhh..Tuhan tlglarr temukan aku ngan purse aku yg xseberapa tuu..Cash money around hundred something tp yg plg penting IC CARD..klau ilang gak ni kali ke 3 ilang..aduss denda 3 rts inggit melayang..Tanya service centre pun menghampakan malah bg idea " akak try tanya kat kaunter service kat bwh " Huh..adik purse akak ilang kt level atas nie..(dlm hati larr)

Penat ke sana kesini tanya sana sini..Putus harapan..no idea..kecewa gilerr..Siapa larr yg amik purse aku tuu at least pulangkn lh IC..Yangg..jom blk? Mana leh blk, IC xjumpa lg try g kaunter kt bwh plak..Pot pet pot pet....Mls nk bnyak citer aku pg gak..

aku: Adik tumpang tanya ada x org jumpa purse akak?
Salesgirl: purse akak warna apa?
aku: purse akak tuhh purse cam mengkuang warna coklat..
Salesgirl: Ada x member cards JJ kt dlm purse tuu..lau ada kiter leh detect..( eh blh kerr call mmber card JJ?
aduhh xfhm larr ayat tuu tp mls nak tanya..)
aku: Ahh..ada husband akak punyerr..
Salesgirl: Apa nama husband akak?
aku: Hamza (cam ada harapan jew..)
Salesgirl:Akak knp kiteorg call bnyk kali x dpt? (sambil mengeluarkn purse aku dr dlm laci..)
aku: Syukur Alhamdulillah..Thanks dik..Saper yg jumpe purse akak dik?
Salesgirl: Perempuan Cina..pengunjung JJ..

Klau pempuan cina tuu staf JJ aku nk jumpa n say thanks!!
Act, camner purse tuhh leh tercicir?
Huh..penatnyer tinga aku dgr leteran husband..Pasni aku kena lebih berhati2..

Ini larr ghupe nyerr purse aku yg xsbrp tuu..

10 ulasan:

Hafnidah berkata...

sama penyakit kite rupanya ni kak li. Kak lin ngan purse, saya ngan hp.patot duk seumah je.hehe

azdra-azdra berkata...

bagusnya pengunjung tuh. jujur. susah nak cari org jujur skang.. dulu masa saya tercicir purse yang gedabak cam envelope tuh.. takder saper nak return balik.. kecewa saya.. duit leh carik.. tp yg buat terkilan mykids 2 anak pun turut hilang.. leh renew mykad.. tp mykid sekali seumur hidup..

p/s: lawa purse mengkuang awak.. klu jumpa lagik.. leh belikan utk saya? tetiba muka tak malu saya request... hehehehe

aLyNnZ berkata...

ida:itu lar pasal..br anak satu dh jd pelupa..camner lar nk ilangkn penyakit pelupa nie..fobia larr klau ilang lg..haha dok seumah?? ok gk..

aLyNnZ berkata...

azdra-azdra:btul mmg honest pempuan cina..brg alin langsung x berusik xder benda yg ilang..ish sayangnyerr mykid anak awk ilang..oo br alin tau mykid hanya sekali ilang tiada ganti..

maszmadi berkata...

wooo nsib baik jmpa, nmpk mhal purse tur yerk alynnz...hehe
hm, pasni kn shoping kat JJ lah, hubby bru jerk renew Jcard last week, ingat nak pi ujung mggu nie, hrp2 purse x ilang time shoping.. hehe

NURUL berkata...

nasib baik jumpa alynnz purse tu

aLyNnZ berkata...

k.mas: ish k.mas nie nk kena eh? cubit kang bkn jauh pun sejengkal jerr tauu..uihh mahal bebenor purse tuu..act ic card yg mahal..

wahh best nyer nk g jj..blh thn gak harganyerr bnyk pilihan syiookk..tp alin seriau lr nk g jj melaka lg..fobia..

aLyNnZ berkata...

nurul: itu larr nurul, alin syukur sgt mmg rs cam nk luruh jantung time berjumpa smula ngan purse tuu..alin dh trpikir RM RM yg akan melayang nasib baik ada rezki..

chugie berkata...

heheh same lah ngn sy.. penah lupe mana letak hand bag.. rupenye2 ade tergantung depan mata. heheh:D

Nadiah Sidek berkata...

nasib baik org yg jumpa tu jujur orgnya. kite pernah hilang purse dulu. mmg leceh la. nak buat IC, lesen, sblm tu kena buat repot polis dulu pastu kena block kad ATM lagi..huhu. yg paling risau kalau org guna IC kite buat IC palsu. mintak la dijauhkan..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...