Pengikut

17 Mac, 2010

Danish Demam Selsema..

Hmm..Danish demam selsema, dh 3hr trmsk ri nie..Semalam Hingus Danish meleleh deras cam air terjun (mcm tau2 jerr this weekend nk pi mandi air terjun..trpaksa batalkn klau Danish xshat lg..) sampaikan aku trpaksa pakaikn Danish alas dada klau x abis basah lencun baju danish..Maybe trlalu byk ingus idung Danish trsumbat n susah brnafas so trpksa brnafas melalui mulut..siannyer anak mama..cepat larr sembuh yerr..

Ptg semlm bdn Danish panas, tido xlena (dlm buaian coz tabiat Danish dlm buaian tido meniarap) idung trsumbat asyik merengek jer sore pun jd sengau2 manje gituhh..Mata berair bibir jd merah syahdu hati melihatnyer..aku lap bdn danish n sapukn vicks didada danish baru larr lena sket..Walaupun Danish demam tp still aktif tp tenaga nyer xla sekuat time shat..maybe keaktifan Danish sekaligus mengeluarkn peluh dpt mengurangkan panas bdn danish..Aku juga brnasib baik coz dlm pd demam Danish msh berselera minum susu n makan bubur ns..sejak dr hr Isnin lps Danish dibwh jagaan mak n ayh aku kt Seremban..So aku ulang alik lar dr Seremban ker KL wat sementara waktu nih....Penat mmg penat tp aku lebih percaya pd mak yg xprnh merungut mnjaga Danish sms sht mahupun xshat..Plg Tip top dlm mnjaga Danish..


* Anak mama semoga cepat sembuh yerr..Mak aku ckp Danish demam nk mmbesar (nk pndai jln, nk pandai brckp n nk tumbuh gg yg ke 7 n 8 coz dh nmpak bayang putih2 kt gusi danish..)

16 ulasan:

maszmadi berkata...

ala.. ciannyer danish deman seseme yerk... hm, ader org kt kalu nak baik cpat.. ltakkan campuran kapur masak ngan kunyit idup kat btg idung anak kita dr ubun2 smpai la ke btg idung dia.. insyaalah mujarab, tp aku penah arr wat, cm umi aisha (pengasuh anak aku) slalu arr wat camtu biler aisha seseme, dia kt petua org utara.. ntah aku pun x tau.. tp ko blh try arr alynn... usaha tangga kjyaan... caiyok!!2

aLyNnZ berkata...

thanks k.mas ptg nie gak alin try..
tp lek nie kena cr kapur dulu rsnyer kt umah mak alin xder stok tuu..

rose --{@ ibuRafiq @}-- berkata...

siannya..sampai meleleh2 hingus kene pakai bip bagai eh
sian tol auntie tgk

moga cepat sembuh ya..

yela alynz, of koz la if mak pak kita yg jaga..takkan mengeluh penat or tidak kan..terharu..

aLyNnZ berkata...

rose:thanks..btul tuu mak ayah tiada galang gantinyer..

Ju@Lucky^Mummy berkata...

ha.. betul2 petua letak kunyit tu mujarab.. cubalah ya..
kdg2 nak bg ubat kt anak sikit punya susah...
Cepat sembuh ya Danish~!

MOMMY NADIA berkata...

Hi Alynnz,
siannye Danish..
get well soon Danish!!
n Danish is cute too..commey!!

Nadiah Sidek berkata...

siannya danish. get well soon ya danish!

aLyNnZ berkata...

Ju@lucky^mummy:btul dh bnyk hr time nk bg danish ubat dia spt dh tau yg mamanyer nk bg ubat cepat jer tgn danish menepis..ubat manis danish suker la..smlm alin nk try letak kunyit tp nampaknyer ingus danish dh pekat krg meleleh xpyh pkai bip lg..

thanks..

aLyNnZ berkata...

mommy nadia: hi..bdk kecik nie klau selsema mmg kesian serba xkena jdnyerr..hope too. ameen n thanks atas pujian itu..

aLyNnZ berkata...

nadiah sidek : danish said " i hope too auntie nadiah..thnaks ya"

NURUL berkata...

musin laa alynnz. raina pun tgh tak sihat flu n batuk dah seminggu dah ni

aLyNnZ berkata...

nurul:itu lar pasal nurul..danish msk hr nie dh 4 hr selsema. musim panas skrg nie..lg plak last week seharian alin g kenduri kawin, so maybe danish trdedah pd virus2 yg x elok..

raina cepat shat gak k..

MamaCira berkata...

kesian sungguh bila anak demam/selsema kan..
sayu je tgk diorang menahan sakit tu ..
kita yang tua pun kalau demam/selsema..
lahaula.. mmg perit!

cira dulu lepas demam je terus pandai meniarap
betul la kata org² tua tu..
ngee

aLyNnZ berkata...

mamacira:btul muka sedih jer..mata berair mulut merah..itu lar maybe kali nie danish demam nk pndai jln atau nk tumbuh gg..

NURUL IZZA berkata...

alin..sorry lama xjenguk.bz + xde ms.kehkehkeh..mcm PM lak..

apa2pun get well soon danish. iza xde idea nk share sebab ms iman selsema dulu pon asyik refer nurse je.tp nurse kata xde ubat selain minum susu ibu..tu je..

tp bgs if die keluarkan hingus.at least xdela dia ssh nk nafas..huhu

get well soon..

aLyNnZ berkata...

iyer larr org tuhh g bercuti..it's ok..alhamdulillah danish dh beransur shat..hingus still ada lg tp dh pekat..so, taik idungnyer jd bayk haha..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...