Pengikut

24 Mac, 2010

Picnic at Ulu Bendul Waterfall !! 20032010

Cuti ujung minggu kitaorg g mmbasahkn diri dgn air sejuk Ulu Bendul N.9...Bgn awal pg msk apa yg patut pas mandi nanti sure pewut lapo nyerr..Mmg sejuk sesgt airnyer terketar2 gg pp segala..Danish pun aku x rendam lama2 coz danish pun br nk elok selsema..mak aku pun pesan jgn lama sgt Danish tuu berendam tkt teloorr nyer sejuk..tau jer lar kn bdk laki nie mcm2 kena jaga..nk dijdkn citer sesampai jer kt sana isi pewut dulu then start arr proses abah danish mengepam pelampung n bola Danish..tp mungkin xbiasa ngan keadaan air yg sejuk mamanyer plak yg xbg salam terus nk masukkn danish dlm pelampung terus Danish menangis x nk n x selesa..last skali kitaorg yg bnyk umur nie guna pelampung n bola danish..aku try gak membiasakn danish ngan air sejuk tuu then bwk naik pas pd mak aku yg sedia stanby kt tebing coz mak xjoin aktiviti mandi manda...

Rest dr mandi manda, maman time lg tuk kali ke2 sekaligus tuk naturalkn suhu bdn danish..pastu kitaorg mandi smula..haa kali nie danish dh mula suka nak main air..goyang2 kaki tepuk2 air guna tangan abis terpercik air..sampaikn mak aku sound soh naik then aku pas danish pd mak melalak lg..bkn melalak xnk  masuk dlm pelampung tp melalak xnak naik atas nk mandi lg..Hmm danish2..x kenal maka xcinta gituhh..x bley larr cayunk bibir, tangan, kaki dh pucat next time kita mandi lg k..maybe sunway lagoon xlar sejuk airnyerr..rendam lama2 pun xperr..

Wajah2 kesayangan mama..
Ringan tulang rajin mmbantu mengumbah segala brg dlm bakul...

Aksi kegembiraan Danish wif swimming suit..
First baju danish yg ada warna pink huhu..

Dh penat merajuk xdpt mandi lg..terus sumbatkn botol susu ke mulut n tertidoo..

*Program berjalan lancar n pasang niat siap2 klau ada rezki nk g sunway lagoon plak..haha
*Alhamdulillah, mak n ayah mertua dh selamat kembali ke tanah air dr mengerjakan umrah so, dpt larr danish merasa kurma rasulullah n air zam zam dr Mekah..Mak mertua kata ada jubah tuk Danish tp aku x tgk agi jubah tuu..anywy thanks mak..

9 ulasan:

yaya+frdz+auf berkata...

tembam nyaaa anak awak ni...hehe.... mate sepet lak tu...

Nadiah Sidek berkata...

rindunya nak gi air terjun! huhu..

lylieiqmal berkata...

akak...besh nyer..
da lama x g watefall...hikhik...comei danish ngan swimming suit tue...

rose --{@ ibuRafiq @}-- berkata...

amboi..sonoknye danish..

kita pernah ke sini dulu mas belajar
panjat gunung kat belakang tu ha..
gunung angsi..ehehe
amek masa 4 jam nak sampai ke puncak..bes bes

azdra-azdra berkata...

wah kelah.. dah lama saya tak kelah.. tp klu nak gi kelah pun kena tunggu anak2 besar dulu.. if not..kelah ke mana.. anak ke mana.. hehehehe

salam kenal gaks.. nice blog u hev.. nnt kita add awak k.. muahss kat anak awak.. tingat kat anak saya masa bb dulu.. sebijik! hehehehe tetiba tingin laks nak ngandung lagi.. auwww...

aLyNnZ berkata...

yaya:Hmm..dh susut skit dh yaya..skrg dh brtambah lasak..yaya pun ada hero nanti tau larr haha..tp klau hero dok diam pasif pelik gak kan? haha..

nadiah:awk kt sana xpyh air terjun cuaca dh sedia sejuk..lbh sejuk dr air terjun..

aLyNnZ berkata...

lylieiqmal:ha'ah btul mmg besh lbh2lg g ngan family..nanti alya dh besar skit bole lah lylie g ek? xyh g tmpat sejuk larr bdk2 xthn sejuk sgt..dh 3 4 thn orait arr..

rose ibu rafiq:Ooo..ada gunung ker kt blkg ulu bendul nie? x tau plak..uihh lama tuhh 4 jam nk mendaki..tp mesti leh nampak bandar seremban kn?

aLyNnZ berkata...

azdra-azdra:btul3..xpasal2 anak ntah kemana pgnyer..klau g time anak2 dh besar diaorg pun dh reti bhs lebih sonok mandi manda..pas2 bola kan?

anak kita muka sebiji ker? alin blum abis terjah blog awk nanti nk flasback tima n3 time anak awk kecik lg..xper lar kite kan sama2 makhluk tuhan..hehe btul biler anak dh besar skit sure terringin nak ada baby kecik..hehe..add sy? wahh blh tambah member..

maszmadi berkata...

hm.. best nyer mndi air tejun.. tp cam sejuk jerk tgk danish mndi tur, but hemsem arr danish pkai swiming suit tur.. ader can arr aisha nak ngurat nie??, alya=lylieiqmal dok diam2 yerk, jgn kcau daun hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...