Pengikut

11 Jun, 2013

Anak School, Mama Nervous

As salam..
Akhirnyer stlh ditunda dr awal thn hingga lar skrg dah pertengahan tahun pun..fikir nyer fikir..
risau tu risau nie lah..school tu ke school ni?

Pic a night before..

Smlm 10 Jun 2013 adalah harinyer Danish ke Sekolah..Nekad tak daftar apa pun lagi terus terjah..gamble..haha..permulaan pg yg smooth dimulakan dgn menyiapkan Danish sehingga lar sampai ke school..sib baik senang jer jumpa almaklum ler tak der survey2 pun kt mana school nyer..kata terjah je kan..alhamdulillah sepanjang perjalanan mood Danish sgt2 happy..
tp mood mama hanya tuhan yg tahu nebesnyer..hihi

Dlm class everything yg danish buat mama kena teman..dan spt yg tlh dijangka..drama airmata bermula biler mama suruh danish join teacher n the others friend..Danish tak biasa dan mula menunjukkan reaksi yg sukar digambarkan sehinggalar berjujuran airmata biler mama ckp nak ke toilet (padahal mama nak try tinggalkan Danish) dan Danish dpt rasakan itewww...huwarghhhhh..terdgr jeritan memanggil mamaaaa..
tak pulak nak teriak abah..huhu..No more choice biler teacher ckp they can handle it..dont worry..
n mama, babah, wan hanya tawakal semoga danish cepat serasi ye sayangg..

Biler mama beredar dr school pelbagai persoalan timbul..1. Mcmane danish still nanges lagi ker? 2. Mcmane danish nak ke toilet, mama worried danish takot n at last poo poo dlm seluar..huhu.. 3. Mcmane danish nak minum air dia tahu ke kt mana letaknyer bag yg menempatkan botol airnyer? 4. Mcmane kalau danish ingat mama abah dh tak syg dia? 5. Mcmaner kalau danish ingat mama n abah nak tinggalkan danish buat selama2 nyer sbb td tak sempat nak bgtau yg mama akan amik danish semula walaupun hr sebelumnyer dah ckp hal iteww..6. Mcmaner...mcmaner dan mcmaner..huhu..

9.00 pg call teacher tanya danish still nanges ker? Alhamdulillah danish dah tak nanges..cuma sesekali biler teringat danish akan menanges on and off..ok lar kan at least danish tak nanges sepanjang masa..
10.30 pg plan nak intai2 danish tp disalahtafsirkan teacher yg tgk dr cctv akan kehadiran kami..teacher ingat kami nak bwk blk danish..erm..danish yg dah nmpk kami terus menangesss!! Dah kalau menanges mmg kena bwk balik ler jwbnyer kan..kan..teacher ckp its ok 4 the first day n try 4 the second day..ok mama dah start ngeri..kalau pg td danish ceria bersiap utk ke school adakah sama keceriaannyer utk hari kedua???
First day at school danish belum masuk class lagi..hanya spend time play lego wif teacher untuk menyerasikan diri wif teacher..After back from school upah mainan lego haha..

see betapa cerianyer Danishh..

5 ulasan:

Nad MamaZN berkata...

Alorr ksiannya dia...
Takpe mula2 jek tu
Mcm zakwan gak huhu

Nafira usof berkata...

manisnye senyum~
segak sungguh~

Cho Zila berkata...

biasalahtu... tapi anak2ni barkanjer dia ngan teacher nyer oklertu.. kalau der parents dia lain macam sikit..
tapi anak akal lain lak .. mula2 sekolah dah tek pandang mak dia.. kita lak terlambai2...

Nor Iman Hashim berkata...

ala sian danish...sabo ek alyn mule2 mmg camtu nanti lelame ok ler danish tue...

maszmadi berkata...

sambungan cerita danish camner plak..... ?
hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...