Pengikut

24 Jun, 2013

Second week school: Monday bluess

Al kisahnyerr..Mama n abah hampir2 giveup..giveup sgt2..sbb danish taknak blk rumah sbb dia tau kalau blk rumah kena school pujuk punyer pujuk akhirnyer abah berjaya pujuk..biler mama tanya apa rahsianyer then abah ckp danish taknak school dan abah ckp ok tak payah school..ok?? Dan abah ckp kite school kan 5 thn je larr..Ya Allah camner ni mama betul2 confius..at last mak ckp tak pe larr mak try esok tgk mcmnane..kalau tak boleh nmpknyer mama abah jugak ler kena hantar danish go school..semoga dipermudahkan segalanyer..

Mama je yg lemau bile tiap kali dtg nyer isnin, Danish pun sama jugak..ok isnin last week mama n abah pura2 dah go work..Danish di kejutkan dan disiapkan oleh wan..mama nyorok kt bilik bwh..abah dah bwk kereta park jauh sket..biler mama ckp line clear wan terus kejut Danish..dan mama start dgr Danish menangis..hr jumaat lepas dah ok go school tak nanges tp hr ni isnin jd sebaliknyer..

Bermcm2 alasan diberikan danish tetap menanges..nak itu nak ini wan turutkan..nak call mama lar..call acu lar..call angah lar..akhirnyer dpt call atuk..danish pesan suruh amik cepat2..haihh sabo je ler..mama yg dgr dr dlm bilik sabo jer ler harap2 wan dpt bersabar dgn karenah cucundanyer..akhirnyer wan berjaya jugak menyiapkan danish..fiuuuuhhhh..dan tiba msnyer danish go school tumpang unty neighbour yg juga teacher di Smart Reader..cucu nyer pun school yg sama..so ok lar kan..danish semcm redha jer walaupun mak ckp dr riak wajah danish mcm takot risau semuanyer bercampur baur..danish tak biasa lagi kan..hrp sgt2 danish tak.menanges dlm kereta unty tu..kesian mmg kesian tp mama n abah have no choice sbb keje jauh kalau dkt sure mama yg akan hantar dan amik dr school..lps danish berlalu abah cepat amik mama dan follow dr blkg..

Sampai school unty keluarkan sorang2 dr kereta dan hantar kpd teacher lain yg sedia menunggu..hurmm..tiada apa mama harapkan semoga danish cepat serasi dan happy go school.. hari tu danish dah start mendaftar..so mama mintak tlg atuk daftarkan danish..dan hr tu jugak danish akan dpt school uniform, beg, shoes, sock dll..in sha allah danish sure akan lebih teruja..hihi..

Biler mama abah blk danish ckp taraaaa..sambil tunjuk brg2 yg danish dpt semasa registration..

1 ulasan:

Nad MamaZN berkata...

In shaa Allah
Lama lama ok la kot
Uishy! Kasut pun dpt gak ek?
Mmg seragam abes ni ;)
Good luck danish utk hari hari mendatang! :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...