Pengikut

17 Jun, 2013

Second Day Danish go School

Ok seperti yg telah dijangka
First day Danish happy nak go school..teacher bgtau first day danish tak masuk class..teacher bg main lego dan duduk sblh Danish teman bercakap utk Danish rasa mesra..owhh ok2..tp second day Danish mula bg reason tak nak go school..

"Danish taknak school lar"
"Danish nantok larr"

Setiap reason yg diberikan of course ler mamanyer akan menjawab dgn penuh berhemah sopan santun walaupun dlm hati mmg cam nak meletop penat nak menjawab segala persoalan haha..tp mmg kena bnyk sabar ye lar kite yg nak dia skolah kan..Danish pulak maybe menganggap school adalh tmpt bermain..tiba2 kena masuk class kena blaja pulak..mmg terkezutt lar..dgn usia Danish mostly dlm fikiran hanya lah bermain..main..dan main..kesian mmg kesian tp alin pikir semuanyer adalah utk kebaikan danish..

Sukatan pembelajaran Danish adalah yg bersesuaian hanya belajar menyebut sebutan dgn betul selain drpd menekan bahasa english dlm setiap subject cthnyer maths n science.tak kisah lar kite hanya mencuba, ye lar alin pun taknak danish presure sgt..

Otw go school Danish menanges.ada pic danish menanges pai keluar semua air tp mama tak sanggup nak share..biarlar hanya menjadi koleksi peribadi alynn..alahai..pujuk punyer pujuk sampaikan alin tak ingat apa modal pujukkan alin yg membuatkan danish senyap n terima hakikat yg no matter what danish have to go school..huhu..

Spt biasa sampai school danish nanges n alynn leave danish wif his teacher..n tiap kali itu alynn berharap cepat lar pukul 11.30 time to danish back from school haha..ramai member2 bgtau budak2 ni kau takder parents dorang akan ok tak menanges dan mmg betul so tak pe lar kan asalkan tak menanges all the time haruuu..

Back from school dgn happy danish tunjuk yg teacher bagi sweet n sumi..taraaa...
sebagai pembakar semangat mama buy a new sports attire 4 Danish..
Ok alhamdulillah selesai utk hr kedua..
Third day school n ganjarannyer?

1 ulasan:

Nad MamaZN berkata...

Mmg btul pun
Bila ada makpak punye nanges beriya
Tp bila kite takde steady jek depa ni

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...