Pengikut

10 Jun, 2013

Mandi manda bersama Ikan di Kg. Luantin Ranau, Sabah

As salam..
N3 bersambung dr Dairy Farm ..
kami terus ke Kg Luantin tempat Ikan..
ngeee..geli sbb tahun 2011 kami pergi pun ikan2 nyer dah besar..
skrg nie tahun 2013 lagi ler besar2 kan..
tambahan lagi disokong oleh pekerja disitu yg ikan2 semakin besar..
eeee..seriau dengar geliiiii..

hubby mmg awal2 lagi dah pesan bwk bj spare..
sbb kali ni hubby nak mandi dgn ikan2 tuuuu..biar betulll??
mak plak ckp tgk ikan tu dulu haha..
Danish ms g dulu kecik lagi dan mmg surrender tak nak turun dr dokongan..
tapi kali ni...??
kami decide utk tidak mandi..kalau mandi lain bayarannyer tau..
time tu pulak kami bernasib baik sbb tak der pengunjung lain lagi..

ok warm up time..hubby awal lagi dah masuk sungai dgn makanan ikan..
tgk muka cuak Danish hihi..Aaa...baahhhhh

 Selepas 5 min..see my little hero dah berani nak bagi fish makan..haha

ehh..eh..Danish ada hati nak tangkap fish tuu..tak geli agaknyerrr..

Turn anis mula2 masuk geliii then try bg ikan makan..
mengemut-ngemut ikan dtg...eee 

selepas lebih dr 15 min still kami je pengunjung yg ada..
hubby ckp dgn penjaga disitu yg hubby nak mandi terus dia ckp ok..
ehh..eh..free larr syiokkk2..apa tunggu lagi kan..??

Hubby dah layan perasaan..
Danish sibuk bg ikan mkn..dah semua ikan mengelilingi Danish..gemuk2!!

Daripada berdiri terus mencangkung..berani sunguhhhh
dah ler ikan2 tu lebih besar dr betis danishhh!!
abah sakan gelakkan anak hahahaaa...

ok muka mak mmg nmpk sgt gelinyerrr hihi..
sempat snap 2 pic je mak dah naik tak tahan geliiii...

Asyik tgk org bg ikan makan alynn nak merasa jugak walaupun dlm kegeeliaan..
ada ikan yg ada gigi terasa biler dia mula mengigit..dan ikan yg rongak haha..
rasa tgn kite masuk dlm mulut ikan..

nota jari jemariku : Pengalaman best yg sukar dilupakan..sesiapa yg tak pernah cuba wajib cuba..kalau kat shopink tu ikan yg gigit2 kaki tu alahai kecik cenonit..tp dkt Luantin ni ikan nyer besar2 betis org dewasa goreng pun sodap..haha..

Dah penat bermain2 dgn ikan..tekak pun kering..next place menikmati air Teh Sabah...nyamannyerrr



2 ulasan:

Nor Iman Hashim berkata...

beso2 ler ikan nyer...seram la plak tgk alyn...tp cam best jew...hehehe

Nafira usof berkata...

wew~ syoknyeeee!
kalo zura tak tau lah berani ke tidok turun.. tengok pic alynn pon dah takut..:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...