Pengikut

06 Julai, 2014

Percubaan kali ke 2

Salam dihujung minggu
Skali lagi alynn bersiaran dr rumah mil
Sampai ptg smlm sempat lar berbuka bersama family besar family hubby..smlm famili k.ngah, k.nor n kzu joint berbuka meriahnyer mcm nak raya..haha..

Ok sblm ni alynn ada share pasal botol baru nuk yg alynn beli slps bby dhiya reject botol tommie tippee..event botol tu dah abis serupa mcm nenen mamanyer disebabkan kekenyalan puting tersebut bby dhiya reject mentah2..huhu..

Act botol nuk pun ada design sama mcm breast ibu tp harganyer lebih mahal..adoiai..takpe try dulu design ni kalu ada kemajuan boleh ler beli design yg datu lagik..yg ni harganyer slps less rm37 plus alynn beli puting saiz s rm12 sesuai utk susu ibu kalo guna susu formula boleh pakai saiz m sbb susu formula lebih pekat.


Setiap kali nak wan nk bg bby dhiya susu mama mesti nebes..mama mesti doa bnyk2 supaya bby dhiya nak menyusu guna botol sbb biler bby dhiya reject susu yg alynn pump akan membazir begitu sj..huwarghh..bg alynn susu ibu ni nilai sentimentalnyer terlalu tinggi kalo susu formula nak bancuh brp pun tak kisah senang jerk kan tp berlainan dgn susu ibu kena pump lagik kan..

Alhamdulillah, walaupun puas memujuk akhirnya bby dhiya nk juga menyusu..percubaan pertama guna puting saiz s bbg dhiya mcm nak mrh mak ckp maybe sbb lubang kecik kalo nenen mama kan bnyk lubang..hehe..so alynn try guna puting saiz m..alhamdulillah ok..hopefully bby dhiya terus serasi dgn botol nuk..


4 ulasan:

Lily@MamaZaraZareef berkata...

well done bby dhiys..sng hati mama nk tinggl gi keja nnti kn..=)

p/s: susu ibu syg membazir sbb nk mengepamnya susah..susu fm pon syg gak terbazir sbb pikir harganya yg mahal..kikiki

♥ ROS ♥ berkata...

Alhamdulilla dh terima, dulu ros pun gitu.. Tapi bby ni bila org lain susukan dia mau plak.. Dia tahu mama dia g keje and senang nk menyusu :) hehehe

y@t/i'e/@lin berkata...

sabar ya alin....baby dhiya pon mesti nk dapat botol susu yang serasi...nnti senang mama nk g work...

Nad MamaZN berkata...

alhamdulillah
baby dhiya kan good girl :)
saya tak penah ada pengalaman beli botol susu, hehe...

ps: bndr saujana putra tu bukan kat bangi, tp kat belah kuala langat. sebelah putra heights. nak pegi situ kene lalu skve/elite hiway

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...