Pengikut

29 Jun, 2014

Cabaran 1 Ramadhan

Salam 1 Ramadhan,
Selamat berpuasa semua..

Tajuk n3 cabaran yg tak menahan haha..
Bukanlar cabaran sgt cuma perlu masa utk menyesuaikan keadaan..kalau tahun lepas bersahur leh feeling2 tak selera. Tahun ni telan jerk ler nasi tuu sblm bby D bgn lagik tak merasa nasik haha..sebenarnyer takder la sampai tak dpt nak menjamah nasik tp pg td punyer citer nsb baik baby D nak menyusu (haiiila adik bersahur dulu yerk) sbb satu rumah tak sedarkan diri terlajak tido penangan supink kt sogo semalam (owh akan ada 1 n3 menyusul pasal sale sogo card) haha..tgk2 jam 10 minit lagik nak kul 5..huwaaa cam nak nanges..

Bby D br lepas menyusu ajak berborak pulak haha.. so alynn dodoi pun takmo tido terpaksa lar abah makan laju2 nak gilirkan mama mkn.walaucamnepun alynn kena mkn jugak kalo tak mesti tak larat nak pose sbb canarannyer mama menyusu bdn..alhamdulillah sempat makan walo tak sempt nk feeling2 tak selera haha..

Alynn plan nak bgn awal so boleh lar alynn minum air sebanyak yg mungkin tanpa perlu tergesa2 tp dgn ms yg mencemburui cewahhh..teguk gak lar yg mana terlarat..perut alynn dah mcm tong air dah lepas bersahur haha..

Jom tgk apa persediaan alynn utk menempuh seharian sebagai ibu yg menyusu..

1.Ofkos mkn nasik
2.Minum air suam sebanyak yg mungkin
(Pg td alynn hanya sempat minum 4 mug air suam + 1 mug besar air milo (horlick abishhh huhu)
3.Set menyusu shaklee


4.tiga biji kurma

Alynn harap sgt2 dpt berpuasa penuh walaupun sedang menyusukan bby D..semoga segalanya dipermudahkan..




1 ulasan:

Lily@MamaZaraZareef berkata...

saya bab telan air banyak2 tu paling tak berjaya dari dulu smpai skang..huhuhu..nway, gud luck ye..hope jugak 'best fren' lmbat dtg biar leh posa pnuh...kikiki

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...