Pengikut

18 Jun, 2014

Checkup 38 & 39 weeks

Kali ni pun edisi flashback..huhu
Ok checkup 38 & 39 weeks alynn rangkumkan skali sbb alynn dh start checkup dekat Pusat Perubatan Islam Az-Zahrah Bangi..appoinment dgn doktor mashitah berjalan lancar..

Alhamdulillah keadaan baby ok..air ketuban ok..berat baby ok..perkembangan pertumbuhan baby pun ok..mamanyer pun ok2 saje..hehe..

Last buat 3d scan ms 6bulan lebih kami dh tau jantina kemudian selepas tu scan kt pusrawi asyik tak nampak jerk baby asyik menyorok ditambah lagi scanner baby diklinik pusrawi jln ipoh yg agak uzur..huhu..sabo je ler..so alang2 checkup dgn doktor pakar di az-zahrah alynn tanya skali lagi confirm ker jantina baby alynn tuttttt..

Yeayyy..alhamdulillah doktor dah cornfirmkan kami bakal menimang cahaya mata girl..happy sgt2 sbb alynn dpt geng..haha..

Ms checkup 39 weeks masih belum ada tanda2 yg alin akan bersalin dlm ms terdekat..next week 5 mei due alynn n last checkup, doktor bgtau kalau masih tiada bukaan dan keadaan alynn sihat doktor akan bg masa beberapa hari kalau tak bersalin jugak maybe kena masuk air..masuk air tu maknanyer paksa bersalin kan?? Huhu..seramnyer..kalo boleh biar ler bersalin dlm ms seminggu nie..tak nak kena paksa..org cakap paksa bersalin tu sakit..betul ker?

Alynn mmg doa bnyk semoga semuanyer dipermudahkan serta diberi peluang utk bersalin normal..cakap2 dgn baby mudahkan mama utk melahirkan baby..in sha allah..

1 ulasan:

Lily@MamaZaraZareef berkata...

salam alynn..congrates yek dpt bby gurl..sepasang sudah..=)..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...