Pengikut

19 Jun, 2014

Hari Yang dinanti..5.5.14

Pg yg hening tatkala semua lena beradu..
Tgk jam kul 5.30..bukak telinga luas2..senyap sunyi..
eh mak tak bgn lagi ker? Terus msg mak..
takot mk terlelap sbb mlm td sama2 layan running man pai 1.30 pg haha..


Antara yg dibualkan dlm msg kami
Alynn : Mak tak bgn lagi ker?
Mak : dah, mak dh bgn. Knp?
Alynn : takder apa takot mak terlajak.
Mak : Oo..danish mcmane school tak hr ni?
Alynn : danish tak school mak. Hr ni nak g hosp.
Mak : ok, kul brp kau last chekup pg ni?
Alynn : kul 11pg mak.


Berbalas msg dgn mak sambil menahan sakit..yer alynn dah start sakit..terbgn pun sbb dah terasa sakit tp tak bgtau mak lagi..taknak mak risau dan soh alynn bersiap cepat2 g hosp..huhu..sabo je le..dh sakit boleh tahan lagi sbb plan nak g kul 11 nanti..in sha allah boleh tahan kot sakit contruction nie..dlm pd tu alynn sempat catit contruction yg dtg selang 7 minit dan 5 minit..
dah hampir nak bersalin ker?

Teringat detik2 nak melahirkan danish dulu dah sakit contruction tetiba hilang rasa sakit..sakit main2..risau keadaan danish dlm perut so decide esoknyer nak taknak kena g hosp jugak..sampai hosp mlk br 1cm bukaan..frust sgt2..alhamdulillah hr yg sama kul 4.30 ptg jugak bersalin..
Skrg ni alynn cuba thn sakit sbb taknak frust lagii..plg risau kalau g hosp awal2 bukaan tak besar lagi..huhu..sakit yg makin sakit..yg menjadi mangsa adalah hubby sbb tiap kali contruction tgn bdn hubby alin perah huhu..tiap kali tu ler hubby terjaga dr tido..sakit kot perahan alin tu..huhu..hubby dh ajak g hosp..alin ckp leh tahan lagi..at last hubby dh tak tahan kot perahan alin semakin kuat..hubby bgn dan bersiap sedangkan bini dia ni mengerekot menahan sakit atas katil..punyer ler degil taknak g hosp..akhirnyer alynn mengalah dn bgtau mak supaya bersiap sbb alynn dh start sakit selang 7 minit..

Spt yg dijangka..mak org yg plg cemas..hubby cool jerk dlm lobour room nanti tak tau lar kan..hehe..pg tu mak siapkan danish..dlm pd menahan sakit.alin amik juga sarapan 2 biji telur setengah masak, minyak kelapa dara dan roti sekeping..punyer lar payah nak abiskan roti tu sbb jap2 sakit..jap2 sakit..biler sakit stop mkn jap..pastu mak tgk muka alin cam ayam berak kapor..
sakit ke lin? Tanya lagi sakit ke lin..dah jom lar cepat takot jln jem apa2 hal susah..
Berhenti sakit contraction cepat2 jln ke kereta..dlm perjalanan highway jammed kereta bnyk..owhh br teringat hr isnin..mak risau tp alynn ms tu cakap dlm hati ok jugak jammed at least sampai hosp bukaan lebih besar..sampai exit tol bangi jammed lagik..tgk jam patutler kul 8 pg time org nak masuk kerja..dan akhirnyer alynn sampai jugak ke az-zahrah..time tu alynn jalan jap2 berhenti..sakitttt..
Daftar..tak lama lepas tu nurse panggil utk buat ctg dan cek bukaan..huhuu..debor..
harap sgt dah ada bukaan..

Sambung lar yerr..dah panjang sgt n3 nie..sure bosan..dah ler n3 tak bergambo..mmg sekeping pun alynn tak amik pic..takder kenangan huhu..


1 ulasan:

Nad MamaZN berkata...

alaaa.. pendek sgt ni... penat rasa debor sengsorg sambil baca tetibe to be continued hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...