Pengikut

18 Jun, 2014

Sehari b4 due..

Sehari b4 due maknanyer 4 mei lar kan..haha..
Bgn pagi tu mcm biasa..belum sakit tp ms nak mandi alynn perasan ada tanda darah pd pantyliners..owhh tidak ni tanda2 nak bersalin ker? Takkan periode kott..blurrr..sbb tak rasa sakit..lepas mandi darah kuar lagi tp tak bnyk..terfikir2 kalo dah kuar tanda dah ada bukaan ker tp tak rasa sakit lagi..takkan nak menyerah g hosp pulak..
takpe tunggu dulu maybe tghari tak pun ptg sket br sakit kott..


Tunggu nyer tunggu dh tghari..tunggu lagi dah ptg masih tak rasa sakit..takot nak menyerah..
tp risau keadaan baby dlm pewut..ok ke tidak..so lewat ptg tu jugak alynn pergi az-zahrah..
Sampai az-zahrah prosedur biasa cek kekerapan contruction dan akhirnyer cek bukaan..
ahah nak cek bukaan mmg debor..nebes..sib baik nurse perempuan yg seluk..bismillah..cek nyer cek nurse bgtau contruction sket2 je tak kuat..dan tiada bukaan..hah..kan dh kata..tak sakit lagi..sure belum bukak jalan..tp takpe lar kan at least rasa lega..
baby ok..nurse ckp nak stay hosp pun bok
leh nak blk pun boleh..opkos ler nak blk kan..haha..
otw blk singgah makan pekena ikan bako ana petai kt bangi..
sempat lagi baby merasa ikan bako..sedappp..

Mlm tu mata payah nak lelap..terpikir2 mlm ni ke aku start sakit? Harap2 sempat ler ke bangi..ok Takpe layan running man jap..haha..baru tido..gigi masih sakit..sabar dan terus bersabar..terjaga pukul 3 pg..bukan sbb sakit nak bersalin tp sakit gigi..huwarghhhh..
bgn gosok gigi dan berkumur dgn listerin..lega sket sambung tido semula..

Pg tu ke alynn start sakit? 
Atau alynn pergi last checkup di az-zahrah kul 11 pagi..
Sambung eh..nanti n3 ni panjang sgt..haha..

2 ulasan:

Nad MamaZN berkata...

dah bersalin ek? alhamdulillah, syukur...
tahniah!

aLyNnZ berkata...

Alhamdulillah..thanks nad..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...